Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Trivia: Τι θα άλλαζε ο Russell T Davies από το επεισόδιο »Rose»;

Trivia: Τι θα άλλαζε ο Russell T Davies από το επεισόδιο »Rose»;

Το 2009, δημοσιεύτηκε το βιβλίο ‘A Writer’s Tale’ το οποίο αποτελείται από τα e-mail που αντάλλαζαν μεταξύ τους ο RTD και ο Benjamin Cook, στα οποία σχολίαζαν τα δύο τελευταία χρόνια του Russell ως showrunner του Doctor Who.
Ανάμεσα στα πολλά που σχολιάζονται, μέσα στο βιβλίο υπάρχει και κάτι άλλο:
Το 2009, καθώς ο Davies μάζευε τα πράγματα του για να μετακομίσει στο LA και παρέδιδε τα ηνία της σειράς στο BBC και τον Steven Moffat, ο Cook του ζήτησε να ξαναδεί το πρώτο επεισόδιο του New Who ‘Rose’, μετά από 4 χρόνια, και να του γράψει μια κριτική για το πρώτο επεισόδιο της σειράς μετά από 16 χρόνια σε hiatus. Ο Davies το έκανε και μεταξύ άλλων αποκάλυψε τα πράγματα που θα άλλαζε αν μπορούσε στο επεισόδιο..:


»Το δωμάτιο της Rose είναι φριχτά πολύ ροζ»
Αναμφισβήτητα. Η πρώτη μας εικόνα της Rose Tyler είναι καθώς η Billie Piper αναδύεται κάτω από ροζ σκεπάσματα, μέσα σε ροζ τοίχους, ροζ κουρτίνες και…. με ένα μωβ χαλί. Ε ναι, θα μπορούσε να έχει κάποιο άλλο χρώμα το δωμάτιο της….
»Το διορθώσαμε στα επόμενα επεισόδια» γράφει ο Davies. Και πολύ καλά κάνατε, θα συμπληρώσω εγώ.


»Εύχομαι να είχαμε κόψει τη σκηνή με τον χορό του Mickey»
Όριστε μια άσκηση παρατήρησης. Σε εκείνη την τεράστια σκηνή όπου η Rose και ο Mickey περνάνε μαζί το διάλειμμα τους στην Trafalgar Square, ο Noel Clarke κάνει κάποιες χορευτικές κινήσεις. Ο Mickey στριφογυρίζει, η Rose γελάει, και μερικά χρόνια αργότερα ο RTD μετανιώνει που η σκηνή μπήκε στο επεισόδιο: »Μου κάνει εντύπωση όταν σκέφτομαι πόσο ντροπαλός πρέπει να ήμουν τότε, όταν φτιάχναμε τις σκηνές, που δεν απάιτησα να βγει από το επεισόδιο».


»Δε φαίνεται καθόλου η στήλη του Nelson!»
Στην ίδια σκηνή, το πιο γνωστό μνημείο της πλατείας, η στήλη του Nelson δεν φαίνεται καθόλου στην κάμερα. H Rose και ο Mickey κάθονται στο συντριβάνι με την πλάτη τους να κοιτάει προς την National Portrait Gallery και τους ίδιους να κοιτάνε προς το άγαλμα, εμείς όμως, δεν το βλέπουμε ποτέ. »Αν γύριζα τώρα αυτή τη σκηνή, απλά θα γύριζα την κάμερα…. έχω γίνει ένα τέρας» γράφει ο ίδιος.


»…..μια διάφανη πλαστική σακούλα»
Αυτό που τον ενοχλεί περισσότερο όμως όταν ξαναβλέπει το επεισόδιο, είναι η διάφανη πλαστική τσάντα που περιέχει τα λεφτά της λοτταρίας και η Rose πρέπει να πάει στον Wilson. »Δεν πιστεύω ότι θα έκανε κανείς άλλος αυτό το λάθος. Είμαι σίγουρος πως το σενάριο έλεγε ‘φάκελο’. Δεν είναι το είδος τσάντας που θα μάζευες μέσα χρήματα. Μετά απο αυτό, μάθαμε να συζητάμε το παραμικρό στις συναντήσεις μας».


Το τραπεζάκι του καφέ της Jackie Tyler
Θυμάστε την Jackie; Την αγαπημένη Jackie Tyler; Δεν είναι ο τύπος ανθρώπου που θα της έσπαγες το τραπεζάκι του καφέ και δε θα το ανέφερε ποτέ ξανά, σωστά;
Όταν το χέρι που έλεγχε η Nestene Consciousness προκάλεσε χαμό στο σαλονάκι του σπιτιού της Rose, εκείνη και ο Doctor καταλάθος πέφτουν πάνω στο τραπεζάκι στην προσπάθεια τους να απαλλαγούν από το χέρι, το οποίο γίνεται κομμάτια…. πράγμα που η Jackie δεν αναφέρει ποτέ ξανά.
Ο Davies θυμάται: »ανησυχούσα για μήνες -μήνες!- για το τραπεζάκι της Jackie. Πραγματικά με ενοχλούσε. Αν μια γυναίκα σαν την Jackie έβγαινε από το δωμάτιο της και έβλεπε το τραπεζάκι της κομμάτια, δε θα σταματούσε στιγμή να γκρινιάζει για αυτό. Σκέφτηκα πολλές εκδοχές στο μυαλό μου, στις οποίες αργότερα θα το ανέφερε, αλλά τελικά το προσπέρασα..».


»Ορατός κυμματισμός!»
Την πρώτη φορά που βλέπουμε το sonic screwdriver στην καινούργια σειρά, χρησιμοποίησαν ένα εφέ που δεν είδαμε ποτέ ξανά στα επόμενα επεισόδια: »Ο Chris πατάει το screwdriver για να ανοίξει μια κλειδαριά, και βλέπουμε κυμματισμό από την λειτουργία του screwdriver!» γράφει ο Davies.
Το συγκεκριμένο εφέ δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ξανά, γιατί θα έτρωγε όλο το μπάτζετ τους όπως λέει ο ίδιος, παρόλο που του άρεσε.
Όπως συμπληρώνει ο Davies, θα μπορούσε να είχε γραφτεί ένα ολόκληρο βιβλίο για τις σκηνές και τα εφέ που θα είχαν κάνει αν δεν υπήρχε ο χρηματικός περιορισμός στη σειρά τα πρώτα της χρόνια – παρόλο που ο παραγωγός Julie Gardner κινούσε καθημερινά γη και ουρανό για να βρει περισσότερα χρήματα για τη σειρά.

 

Και τελικά, τίποτα απολύτως.
Δικαιολογημένα, αν δούμε τι έχει πετύχει αυτό το επεισόδιο, τα τελευταία λόγια του Davies για το »Rose» είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και περηφάνια. »Περισσότερο απο ότιδήποτε άλλο, όταν είδα ξανά το επεισόδιο, κατάλαβα ότι αυτή η σειρά έγινε ακριβώς όπως ήθελα να γίνει. Αυτό που πραγματικά με συνεπήρε, ήταν ο Chris και η Billie, θα μπορούσα να βλέπω αυτούς τους δύο για πάντα.»


Τις απειλές πως η Γη γίνεται γνωστή στο διάστημα, τον κόσμο μας που απαιτεί έναν Doctor για να σωθεί, την κωμωδία, την σεξουαλικότητα (η λέξη ‘ομοφυλλόφυλος’ εμφανίστηκε στη σειρά για πρώτη φορά όταν ο 9ος Doctor διάβασε ένα θέμα από το περιοδικό Heat σε εκείνο το επεισόδιο), την συγκίνηση, τους ηθοποιούς… το επεισόδιο »Rose» τα είχε όλα αυτά, από την αρχή.
»Είμαστε συνηθισμένοι να κάνουμε συνετεύξεις στις οποίες μιλάμε για το πόσο τρομακτική είναι η παραγωγή μιας σειράς. Είχαμε τόσα πολλά να κάνουμε, τόσα πολλά να μάθουμε, που ξέχασα πόσο καλό ήταν αυτό το επεισόδιο. Ήταν υπέροχο. Βασικά, είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΌ!» γράφει ο Russell T Davies τελειώνοντας τον σχολιασμό του και ξέρετε κάτι; Εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί του..

Top