Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Trivia: 7 facts για το Doctor Who που πιθανότατα δεν γνωρίζατε!

Trivia: 7 facts για το Doctor Who που πιθανότατα δεν γνωρίζατε!

Ο δρόμος μέχρι την επόμενη σεζόν μακρύς και η σειρά μας λείπει…. αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Σας έχουμε παρακάτω 7 facts για τη σειρά που ίσως δεν γνωρίζατε, έτσι ώστε να κυλήσει λίγο πιο εύκολα το hiatus:

 

 • Στην 2η σεζόν του Classic Who, στην ιστορία »The Chase», η Vicki και ο 1ος Doctor χρησιμοποιούν την οθόνη του χωροχρόνου του TARDIS, έτσι ώστε να δούν τους Beatles να παίζουν το τραγούδι »Ticket To Ride» στο Top of the Pops το 1965.
  Το αρχικό βίντεο αυτής της ερμηνείας έχει χαθεί, οπότε το μόνο αρχείο που μείνει είναι αυτό της σειράς!

verity-lambert

 

 • Η Verity Lambert δεν ήταν μόνο η πρώτη παραγωγός του Doctor Who, αλλά και η πρώτη γυναίκα παραγωγός που είχε προσλάβει ποτέ το BBC!

 • Το 1974, ένα μικρό αγόρι από το Glasgow εν ονόματι Peter Capaldi, έστειλε γράμμα στους Radio Times για να τους συγχαρεί για ένα ‘εξαιρετικό’ αφιέρωμα που είχαν κάνει για το Doctor Who. 40 χρόνια αργότερα….έκανε ο ίδιος τον Doctor εξαιρετικό!!

 • Άλλος ένας ηθοποιός που έπαιξε τον ρόλο του Doctor και απο μικρός αγαπούσε τη σειρά, ήταν ο David Tennant… αλλά αυτός το πήγε ένα βήμα παραπέρα 😛 Παντρεύτηκε την Georgia Moffett, κόρη του Peter Davison, του ηθοποιού που υποδύθηκε την 5η ενσάρκωση του Doctor – και αγαπημένη του David!

 • Λογικά ήδη θα ξέρετε πως ο τίτλος του γνωστού spin off της σειράς Torchwood, είναι αναγραμματισμός του Doctor Who… ξέρετε όμς γιατί;
  Όταν η σειρά ξεκίνησε την παραγωγή της πίσω στην δεκαετία του 1960, η ομάδα παραγωγής ήθελε να κρατήσει τις κασέτες των επεισοδίων ασφαλείς κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους, οπότε προσπάθησαν να ανακατέψουν λίγο τα γράμματα….. ε και στη συνέχεια, η λέξη που χρησιμοποίησαν έγινε το τέλειο όνομα για το spin off!

 • Ένας μικρός, σκοτεινός αστεροειδής με το όνομα »Αστεροειδής 3325» ανακαλύφθηκε στην εξωτερική περιοχή της ζώνης των αστεροειδών το 1984, και αργότερα του δόθηκε το όνομα »3325 TARDIS» για την… σύνδεση του  με τον χρόνο και την σχετική διάσταση του χώρου!
  Αλλά αυτό, δεν είναι το μόνο κομμάτι του διαστήματος με όνομα από τη σειρά! Η Lalla Ward, η ηθοποιός που υποδύθηκε την δεύτερη Romana στα Classic Who, έχει την τιμή ο αστεροειδής 8347 να έχει ονομαστεί προς τιμήν της!

 • Ο John F. Kennedy, 35ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 22 Νοεμβρίου 1963, μια μέρα πριν την πρεμιέρα της σειράς. Επειδή η είδηση αυτή μονοπώλησε το ενδιαφέρων των μέσων, η προβολή του πρώτου επεισοδίου επαναλήφθηκε το επόμενο Σάββατο, πριν την προβολή του δεύτερου επεισοδίου.
Top