Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×08 – The Zygon Inversion

Review – Doctor Who 9×08 – The Zygon Inversion

Review – Doctor Who 9×08 – The Zygon Inversion

Η συνέχεια ήρθε και ήταν ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ!! Ο Peter Capaldi απέδειξε για ακόμα μια φορά -και καθοριστική νομίζω- γιατί είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε ποτέ να γίνει για τον ρόλο αυτή τη στιγμή, καθώς ήταν καθηλωτικός σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και ειδικά σε εκείνη τη μια σκηνή -νομίζω όλοι ξέρετε για ποια μιλάω- που βούρκωσε τα μάτια μας και μας έκανε να δούμε μέσα στα δικά του όλες τις προηγούμενες ζωές του, με τα καλά και τα κακά τους. Αλλά ας πάμε να δούμε την ιστορία και τους χαρακτήρες από εκεί που τους αφήσαμε..:

Clara & Bonnie

Ενώ ένα Zygon την έχει αντιγράψει και έχει πάρει τη θέση της, η Κλάρα ‘κοιμάται’ στο κουκούλι της – αλλά σε στιγμές, μπορεί να δει και να αισθανθεί τι κάνει η σωσίας της. Καταφέρνει να την κάνει να αστοχήσει την πρώτη φορά που ρίχνει τον πύραυλο στο αεροπλάνο, και να στείλει ένα μήνυμα στον Doctor ότι είναι ξύπνια.. επίσης, στην βίντεο κλήση του Doctor που αποκαλύπτει στην Bonnie ότι είναι ζωντανός, κλείνοντας του το μάτι (mixed messages!) του λέει την τοποθεσία της. Στην ίδια κλήση, η Bonnie μαθαίνει ότι η Κλάρα έχει πληροφορίες για το Osgood Box όποτε πάει να της κάνει μια επίσκεψη..

bonnie tv clara

Σε μια πολύ όμορφη σκηνή, μέσα στο μυαλό της Κλάρα γίνεται ένας μίνι πόλεμος: η Bonnie προσπαθεί να βρει τις απαντήσεις που θέλει στις αναμνήσεις της, χωρίς επιτυχία. Αλλά η Κλάρα δεν είναι τόσο έξυπνη όσο νομίζει.. οι καρδιές τους είναι συνδεδεμένες, και με αυτόν τον τρόπο η Bonnie μπορεί να καταλάβει πότε η Κλάρα λέει ψέμματα – και αν της πει ψέμματα, θα την σκοτώσει. Οπότε, οι απαντήσεις ξεκινούν.. το Osgood Box βρίσκεται στα Black Archives, όπου η Κλάρα -άρα και η Bonnie- έχει πρόσβαση. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό…. γιατί αποκαλείται The Osgood Box;

Η Bonnie παίρνει την Κλάρα μαζί της στο Black Arcive όπου ανακαλύπτει την απάντηση…

Doctor & Osgood

O Doctor και η Osgood πέφτοντας με αλεξίπτωτα επιβιώνουν από την πτώση του αεροπλάνου. Βλέπουμε τον Doctor απελπισμένο για ακόμα μια φορά, νομίζοντας πως έχει χάσει την Κλάρα μέχρι που η Osgood καταλαβαίνει από το μήνυμα της πως είναι ζωντανή και του δίνει ελπίδα. Επίσης βλέπουμε για ακόμα μια φορά μια Osgood που αντιπροσωπεύει τους Whovians, να του λέει πως τα sonic γυαλιά είναι ανόητα – αλλά »What’s wrong with pointless?» όπως πολύ σωστά της λέει ο Doctor. Λες και το sonic screwdriver έχει περισσότερη λογική…. ηρεμήστε, θα επιστρέψει, αλλά μέχρι τότε τα γυαλιά είναι απολαυστικότατα!

Ακολουθούν τα ίχνη της Bonnie και γυρίζουν στο Λονδίνο, όπου βρίσκουν το πρώτο Zygon που εκείνη γύρισε στην κανονική του μορφή. Είναι τρομοκρατημένο, φοβισμένο , και δεν θέλει με τίποτα να συμμετέχει στον επερχόμενο πόλεμο. Όπως και τα περισσότερα Zygons εκτός από αυτά που έχουν πάρει μέρος στην επανάσταση, που έχουν φτιάξει μια ζωή και δεν θέλουν να την χάσουν..

 

Προσπαθούν να τον βοηθήσουν, αλλά μάταια καθώς είναι τόσο απελπισμένος που αυτοκτονεί.
Εκεί, τους βρίσκει η Kate Stewart, η οποία έχει επιβιώσει αλλά προσποιείται ότι είναι Zygon για να μην κινήσει υποψίες. Πηγαίνει τον Doctor στο μέρος που βρίσκονται τα κουκούλια των ανθρώπων για να βρει την Κλάρα, αλλά το δικό της δεν είναι εκεί καθώς η Bonnie την έχει πάρει μαζί της.. έχει φτάσει στο Black Archive και όταν βλέπει τι συμβαίνει με το κουτί ζητάει να της πάνε τον Doctor εκεί ζωντανό. And the gang is back together again.. 

 

Υπάρχουν δύο Osgood Boxes. Το ένα απελευθερώνει ένα αέριο που κάνει κάθε Zygon να γυρίσει στην κανονική του μορφή – ή τα παγιδεύει για πάντα στην ανθρώπινη μορφή τους – και το άλλο ενεργοποιεί την βόμβα που βρίσκεται κάτω από το Black Archive, ανατινάζοντας όλο το Λονδίνο. Αλλά ποιο κάνει τι;
Και εδώ έρχεται η πιο απίστευτη, δυνατή, πανέμορφη σκηνή που είχε ο Peter Capaldi μέχρι τώρα. Μια σκηνή που τον καθιερώνει μια και καλή στον ρόλο, και ελπίζω πως έπεισε και τους τελευταίους που δεν τον είχαν αποδεχτεί / συμπαθήσει ακόμα πως είναι υπερβολικά καλός σε αυτό που κάνει και ήρθε για να αφήσει εποχή.

 

Ο Doctor προσπαθεί να σταματήσει έναν πόλεμο. Προσπαθεί να κάνει ανθρώπους και Zygons να σκεφτούν, να αλλάξουν το μυαλό τους, να δουν την ιστορία όλων των πολέμων η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν οι ενδιαφερόμενοι καθόντουσαν απλά σε ένα τραπέζι να διαπραγματευτούν.
Προσπαθεί να εξηγήσει στην Bonnie πως εκείνος ήδη την έχει συγχωρήσει για ότι έχει κάνει και είναι διατεθειμένος να τα ξεχάσει όλα για να κρατήσει την ειρήνη… αλλά το πιο σημαντικό:

»I don’t understand? Are you kidding? Me? Of course I understand. You mean, you call this a war? This funny little thing? This is not a war! I fought in a bigger war than you will ever know. I did worse things than you could ever imagine.
And when I close my eyes… I hear more screams than anyone could ever be able to count! And do you know what you do with all that pain? Shall I tell you where you put it? You hold it tight… till it burns your hand, and you say this: No one else will ever have to live like this. No one else will have to feel this pain. Not on my watch!»

προσπαθεί να μην βρεθεί κανείς στην θέση του, μετά από όλα όσα έκανε -και πήγε να κάνει- κατά την διάρκεια του Time War.. και γεμίζοντας όλους μας δάκρυα στα μάτια, τα καταφέρνει..

Τα κουτιά είναι άδεια. Είναι απλά μια αφορμή, για να συνειδητοποιήσουν οι επαναστάτες κάθε φορά, πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχουν και πως πρέπει να πολεμήσουν για να το κρατήσουν, όχι για να το χάσουν. Και κάπως έτσι, η επανάσταση τελειώνει… ο Doctor σβήνει την μνήμη της Kate και των Zygons, αλλά αφήνει της Bonnie έτσι ώστε να θυμάται και να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος. Έτσι ώστε να τους βοηθήσει.. και το κάνει. Παίρνοντας την μορφή της Osgood, η οποία είναι πάλι διπλή και έτοιμη να προστατέψει την ειρήνη από τους επόμενους επαναστάτες – και απορρίπτει την προσφορά του Doctor να ταξιδέψει μαζί του στο TARDIS για να το κάνει. Επίσης, δεν του αποκαλύπτει ποια είναι ποια… όπως και σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, κι ας την ρώτησε αμέτρητες φορές. Είναι η Osgood. Είναι η ειρήνη.. τέλος καλό, όλα καλά…. until next Saturday 😉

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

Πώς σας φάνηκε το 9x08 - The Zygon Inversion;

View Results

Loading ... Loading ...
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Μετα απο σχεδον 1,5 σαιζον ειδαμε την καλυτερη ερμηνεια του Capaldi! Απλα απολαυστικος και καταιγιστικος!

  • Σοφια Π.

    ποοο, οσο παει η σειρα γινεται ολο και πιο επικη!!! (τωρα αξιωθηκα να δω τα επεισοδια)
    Ο Καπαλντι απλα θεος, ειδικα αυτη η σκηνη με τον ολο λογο κατα του πολεμα ηταν….

Top