Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×07 – The Zygon Invasion

Review – Doctor Who 9×07 – The Zygon Invasion

Review – Doctor Who 9×07 – The Zygon Invasion

Once upon a time.. ήταν το επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια της σειράς. Τα Zygon από το παρελθόν εισέβαλαν στον 21 αιώνα. Και οι 3 Doctors του επεισοδίου, προκειμένου να κρατήσουν την ειρήνη ανάμεσα σε ανθρώπους και Zygon, σβήνουν τις μνήμες των ανώτερων και από τις δυο φυλές…. και βασικά αυτό, δεν είδαμε ποτέ τη συνέχεια της ιστορίας. Μέχρι τώρα!

Έχουν περάσει δύο χρόνια, και πλέον οι δύο φυλές ζουν ειρηνικά. 20 εκατομμύρια Zygons ζουν ελεύθερα στη Γη και οι μόνες που έχουν τις τοποθεσίες όλων είναι οι Osgood. Η γλυκιά πράκτορας της UNIT επιστρέφει.. διπλή. Κι αν περιμένατε μια εξήγηση για το πως είναι ακόμα ζωντανή, ξεχάστε την.. όχι ξεκάθαρα τουλάχιστον.
Λοιπόν, οι δύο Osgood έχουν ένα κουτί που τους έδωσε ο Doctor: το Osgood Box και είναι υπεύθυνες για να διατηρήσουν την ειρήνη. Μέχρι που η μια πεθαίνει…. κάποιες φατρίες των Zygon επαναστατούν και απαγάγουν την άλλη…. ε και κάπου εκεί, δεν έχει έρθει η ώρα για τον Doctor να μπει στο παιχνίδι; 😉

Μαζί με την Κλάρα(;) την Kate και την Jac, o Doctor προσπαθεί να βρει την Osgood που έχει απομείνει, η οποία αφού πέθανε η ‘σωσίας’ της πήγε σαν μυστική στο Νέο Μεξικό της Αμερικής. Και εδώ, η ομάδα χωρίζεται…. ο Doctor πηγαίνει στο Turmezistan, όπου οι Zygons κρατάνε την Osgood και πιθανότατα έχουν το αρχηγείο της επανάστασης τους. Επίσης, για να είναι σίγουρος πως η Kate δεν θα βομβαρδίσει τίποτα, την στέλνει στην πόλη ‘Truth or Consequences’ του New Mexico όπου ήταν τελευταία φορά η Osgood για να μάθει τι συνέβη. Και τέλος, αφήνει την Κλάρα και την Jac στο Λονδίνο για να μάθουν ότι μπορούν για τον πόλεμο και να τον σταματήσουν.

Doctor & Osgood

Ένας Doctor πολύ διασκεδαστικός σε αυτό το επεισόδιο, που δίνει ο ίδιος παρατσούκλια στον εαυτό του (»Doctor Disco», »Doctor Funkenstein») και που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει την ειρήνη – δηλαδή ο κλασικός Doctor που ξέρουμε και αγαπάμε. Ο Peter Capaldi πλέον έχει ριζώσει στον ρόλο (και ειλικρινά ελπίζω να αργήσει να τον αποχωριστεί) και του έχει δώσει μοναδικά στοιχεία χιούμορ, σοφίας και αποφασιστικότητας που τον κάνουν κατά τη γνώμη μου έναν από τους καλύτερους Doctor που έχουν υπάρξει.

Ο Doctor λοιπόν, φτάνοντας στο Turmezistan όπου οι στρατιώτες είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν την πόλη, βλέπει πως τα Zygons έχουν απαγάγει – ή έχουν πάρει τις μορφές – πολλών αγαπημένων προσώπων των στρατιωτών, πράγμα που τους σταματάει από το κάνουν οποιαδήποτε εχθρική πράξη. Μαζί με μια ομάδα από στρατιώτες μπαίνει στην πόλη, και περικυκλώνουν την εκκλησία, μέσα στην οποία οι πληροφορίες τους λένε πως έχουν βρει καταφύγιο οι Zygons.Όταν όμως μέσα από την εκκλησία βγαίνουν το ένα μετά το άλλο τα συγγενικά πρόσωπα των στρατιωτών τι γίνεται;;

osgood and doctor 12

Οι Zygons ξεγελούν τους στρατιώτες και τους σκοτώνουν, ο Doctor μπαίνει μέσα στην εκκλησία για να βρει την Osgood και η Συνταγματάρχης γυρίζει πίσω στη βάση για να διατάξει τον βομβαρδισμό της πόλης… αν και τα Zygons έχουν φύγει προ πολλού, και μέσα από υπόγεια τούνελ κατευθύνονται στο Λονδίνο.

Ο Doctor βρίσκει την Osgood ζωντανή και την βάζει στο αεροπλάνο του για να γυρίσουν πίσω στη Μεγάλη Βρετανία. Και εκεί, όταν την ρωτάει ποια από τις δύο είναι -άνθρωπος ή Zygon- η Osgood του αποκαλύπτει πως οι ‘κανόνες’ στην μεταμόρφωση τους έχουν αλλάξει. Κανονικά, όταν ένα Zygon έπαιρνε τη μορφή κάποιου, έπρεπε να κρατάει το σώμα ζωντανό για να ανανεώνει την πληροφορία. Όμως όχι ποια. Άρα ποια Osgood ήταν εκείνη που σκότωσε η Missy; Και οι δυο.. οι δυο Osgood είχαν συνδεθεί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, φτιάχνοντας ένα υβρίδιο ανθρώπου και Zygon. Δεν διατηρούσαν απλώς την ειρήνη… ήταν η ειρήνη. Μέχρι που φυσικά η μια από τις δυο δολοφονήθηκε και όλα πήραν την κατηφόρα..

Kate Stewart

Φτάνοντας στην  ‘Truth or Consequences’, η Kate βρίσκει μια ερημωμένη πόλη με εμφανή τα σημάδια της μάχης που έγινε εκεί. Είναι αποφασισμένη να μάθει τι συνέβη και να σώσει την φίλη και συνεργάτιδα της, πράγμα που την κάνει απρόσεκτη – πρώτο και κυριότερο τη στιγμή που φτάνει εκεί χωρίς ούτε έναν στρατιώτη για ενισχύσεις.. seriously?

 

Συναντάει μια αστυνομικό, η οποία φαίνεται πως είναι η μοναδική που έχει επιβιώσει από τους ανθρώπους, η οποία της διηγείται τι συνέβη – απ’ότι φαίνεται, οι άνθρωποι της πόλης είδαν ένα παιδί Zygon στην κανονική του μορφή. Πανικοβλήθηκαν, φοβήθηκαν και άρχισε η ‘διαμάχη’….. επίσης η Osgood βρισκόταν εκεί λίγες μέρες πριν το περιστατικό. Της δείχνει τα απομεινάρια των ανθρώπων που θανατώθηκαν από τους Zygon και την βοηθάει να μάθει τι έγινε – μέχρι που επιβεβαιώνεται πως δεν υπάρχουν ενισχύσεις και είναι μόνη. Και τότε.. UNIT neutralised in North America.

Clara & Jac

Η Κλάρα με την Jac, μένουν πίσω στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν τον πυρήνα του προβλήματος. Ανακαλύπτουν πως τα περισσότερα ασανσέρ σε όλη την πόλη του Λονδίνου συνδέονται υπογείως με περίεργα τούνελ, γεμάτα με ανθρώπους που οι Zygons εδώ και ένα χρόνο παίρνουν τη μορφή τους, τον ένα μετά τον άλλον, καταλαμβάνοντας το Λονδίνο χωρίς να το καταλάβει κανείς.  Και εκεί, μέσα σε ένα κουκούλι, βλέπουμε και την αληθινή Κλάρα..

Το Zygon με τη μορφή της Κλάρα – που ονομάζεται Bonnie – προσπαθεί να πείσει την Jac και τους στρατιώτες πως στα κουκούλια βρίσκονται τα Zygons και πρέπει να τα δολοφονήσουν. H Jac καταλαβαίνει την αλήθεια αλλά είναι πολύ αργά.. Zygons από όλη τη Γη έχουν φτάσει στο Λονδίνο από τα υπόγεια τούνελ και τους έχουν περικυκλώσει. UNIT neutralised και εδώ..
Η Bonnie που έχει το σώμα της Κλάρα, φαίνεται να είναι η αρχηγός της ‘επανάστασης’ και συλλέγει πληροφορίες από όλους πως όλα είναι έτοιμα. Έπειτα, επικοινωνεί με τον Doctor ο οποίος βρίσκεται στο αεροπλάνο και του λέει πως όλοι είναι νεκροί. Α, και ότι το αεροπλάνο του δεν θα προσγειωθεί ποτέ.. και στη συνέχεια ρίχνει μια βόμβα προς το μέρος του. Wtf? To be continued..!

Ερωτήματα επεισοδίου:
1) Τι είναι το Osgood Box και γιατί η Osgood είπε ότι αν χρειαστεί να ανοίξει τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα;
2)Τι σημαίνει το σύμβολο που βλέπαμε παντού στις περιοχές των Zygons;
3)Γιατί η Clara-Bonnie ήθελε τη συσκευή που γυρίζει τα Zygons στην κανονική τους μορφή;

 

Βαθμολογία επεισοδίου: 7,5/10

Πως σας φάνηκε το 9x07 - The Zygon Invasion;

View Results

Loading ... Loading ...
Top