Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×06 – The Woman Who Lived

Review – Doctor Who 9×06 – The Woman Who Lived

Review – Doctor Who 9×06 – The Woman Who Lived

Μεγάλη Βρετανία, 1651. Ο Doctor χωρίς την Κλάρα για συντροφιά, κάνει βόλτες στο δάσος με μια συσκευή ψάχνοντας ένα εξωγήινο αντικείμενο που ακολουθούσε σε όλο το γαλαξία. Όταν πέφτει πάνω σε μια ληστεία, η οποία γίνεται από την γνωστή μας Ashildr! Η οποία όμως δεν αποκαλεί πλέον τον εαυτό της έτσι..

Έχουν περάσει σχεδόν 800 χρόνια από όταν την έσωσε ο Doctor και αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται ξανά (αν και παρακολουθούσε τι έκανε από καιρό σε καιρό). Και απ’ότι φαίνεται, σε εκείνη τη ληστεία ήθελαν και οι δύο το ίδιο πράγμα: το Φυλαχτό του Άδη, το οποίο στην Ελληνική μυθολογία χρησιμοποιείται από τους νεκρούς για να περάσουν στον κάτω κόσμο. Τι κι αν αυτή η αρχαία πεποίθηση είχε τις ρίζες της έξω από την Γη;

Η Ashildr όμως δεν είναι το ίδιο κορίτσι που άφησε ο Doctor πίσω όταν την έκανε αθάνατη. Έχει περάσει και έχει χάσει πολλά.. φίλους, συγγενείς, όσους αγαπούσε, ακόμα και τα παιδιά της…. και όλα αυτά μαζί την έχουν κάνει αδίστακτη. Δεν νιώθει και δεν αγαπάει τίποτα – έτσι, δεν κινδυνεύει να πληγωθεί όταν το χάσει.

12 doctor knighmare

Τον ικετεύει να την πάρει μαζί του αρκετές φορές κατά την διάρκεια του επεισοδίου, αλλά κάθε φορά εκείνος αρνείται. Της αξίζουν περισσότερα από μια Γη που έχει ζήσει ήδη όσα θα μπορούσε να ζήσει, αλλά δεν μπορεί να την κάνει companion. Γιατί αυτοί που ζουν κανονικά τη ζωή τους, έχουν διαφορετικό σκεπτικό που τα κάνει όλα αλλιώς. Εκτιμούν τη ζωή περισσότερο και χαίρονται την κάθε στιγμή που είναι ζωντανοί.. ή τουλάχιστον προσπαθούν.

Αφού ο Doctor αρνείται να την πάρει μαζί του, η Lady Me (όπως την αποκαλούν τώρα) συνεργάζεται με τον Leoni, από τη φυλή των Delta Leonis, έναν εξωγήινο ο οποίος έπεσε στη Γη μαζί με το Φυλαχτό και το χρειάζεται για να γυρίσει πίσω.
Η Lady Me εκμεταλλεύεται τη βοήθεια του Doctor για να το πάρει και δεν του αποκαλύπτει τα σχέδια της παρά μόνο όταν είναι αργά: σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το Φυλαχτό με τον Leoni και να φύγει μαζί του από την πύλη που θα ανοιχτεί σε έναν άλλο κόσμο. Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι σε αυτό το σχέδιο που ο Doctor δεν θα ενέκρινε ποτέ: για να ανοίξει το φυλαχτό απαιτείται ένας θάνατος.

 

H Lady Me δένει τον Doctor και τον παραδίδει στις αρχές (λέμε τώρα, δύο στούτζες ήταν) ως το sidekick του Knighmare που καταζητείται (και είναι η ίδια) και μαζί με τον συνεργάτη της κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία, όπου θα εκτελεστεί ο Sam Swift, χρόνιος εχθρός της ως Knightmare – με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τον θάνατο του για να ανοίξουν το φυλαχτό.

Ο Doctor όμως καταφέρνει να ξεφύγει και την ακολουθεί.. δεν καταφέρνει όμως και να την σταματήσει. Η Lady Me ενεργοποιεί το Φυλαχτό και ανοίγει μια πύλη – η οποία όμως δεν είναι όπως τη είπε  ο  Leoni. Το λιοντάρι την ξεγέλασε, έτσι ώστε τα αδέρφια του να έρθουν μέσα από την πύλη και να κατακτήσουν τη Γη. Και η Lady Me μετανιώνει..
Όσο σκληρή και αν προσπαθούσε να φανεί, όλα αυτά γκρεμίζονται όταν βλέπει τι έκανε σε αυτούς τους ανθρώπους και θέλει απεγνωσμένα να βοηθήσει. Ίσως ένα κομμάτι από την Ashildr να έμεινε μέσα της τελικά..!

Βάζει το δεύτερο τσιπάκι αθανασίας το οποίο δεν είχε χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στον Sam, ο οποίος επανέρχεται στην ζωή – και αφού ο θάνατος του δεν ισχύει πια, το φυλαχτό απενεργοποιείται – με τον Leoni να προλαβαίνει να φύγει από την πύλη πριν κλείσει. Τέλος καλό, όλα καλά..
Ο Doctor αφήνει την Ashildr ως φίλοι, με την δεύτερη να συνειδητοποιεί γιατί δεν μπορεί να πάει μαζί του, και να αποδέχεται πως θα μείνει στη Γη να ‘προστατεύει’ αυτούς που ο Doctor αφήνει πίσω – όπως τον Sam για παράδειγμα. Επίσης της αναφέρει πως κάποια στιγμή, θα την βρει άλλος ένας αθάνατος : ο γνωστός μας Captain Jack Harkness!!

Τέλος, ο Doctor γυρίζει πίσω στην εποχή της Κλάρα για να την πάρει σε μια νέα περιπέτεια – αν και ξέρει πως δεν θα κρατήσει πολύ..
»How many have you lost? How many Claras?» τον είχε ρωτήσει η Ashildr στην περιπέτεια τους, και η απάντηση είναι πάρα πολλές. Και σε αντίθεση με την Ashildr που έχει έναν κανονικό εγκέφαλο και έχει ξεχάσει τα περισσότερα από αυτά που έχει ζήσει, ο Doctor τα θυμάται όλα..όλους όσους έχει χάσει. Και όταν η Κλάρα του λέει »Don’t worry, I’m not going anywhere» ξέρει ότι είναι ψέμα..

Υ.σ.: στο πίσω μέρος της selfie στο κινητό της Κλάρα, είδαμε την Ashildr στην δική μας εποχή.. λέτε να επιστρέψει στη σειρά πιο γρήγορα απ’ότι νομίζαμε;
Υ.σ. 2: Το επεισόδιο ήταν στο σύνολο του αρκετά συμπαθητικό έως πολύ καλό, αλλά κατ’εμέ είχε ένα μεγάλο ελάττωμα: την σκηνοθεσία. Κάτι τα σκοτεινά πλάνα (και όχι δεν αναφέρομαι στην ατμόσφαιρα, αλλά στον φωτισμό – πολλές σκηνές ήταν με ελάχιστο φως πράγμα που κουράζει το μάτι) κάτι τα κουνημένα πλάνα (ειδικά εκεί που ανοίγει η πύλη και γίνεται ο πανικός, δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ζαλίστηκα) δεν με άφησαν να απολαύσω το επεισόδιο όσο θα έπρεπε..

Βαθμολογία επεισοδίου 7/10

Πως σας φάνηκε το 9x06 - The Woman Who Lived;

View Results

Loading ... Loading ...
Top