Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×05 – The Girl Who Died

Review – Doctor Who 9×05 – The Girl Who Died

Review – Doctor Who 9×05 – The Girl Who Died

Κάπου στο διάστημα, η Κλάρα αιωρείται φορώντας την γνωστή μας πορτοκαλί διαστημική στολή ενώ κάτι περπατάει μέσα στη στολή της.. την ίδια στιγμή, ο Doctor βρίσκεται στη μέση ενός πολέμου μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών. Πολύ σύντομα, σταματάει τον πόλεμο, σώζει την Κλάρα και πατάει το πλάσμα που ήταν έτοιμο να την σκοτώσει.. και ενώ βγαίνει έξω απλά για να σκουπίσει τα παπούτσια του στο γρασίδι.. εμφανίζονται από το πουθενά Vikings και τους παίρνουν αιχμάλωτους! And the adventure begins..

Σε μια προσπάθεια να σωθούν, ο Doctor επιχειρεί να τους πείσει ότι είναι ο Θεός Odin (με ένα γιο-γιο – seriously Doctor?) αλλά την ίδια στιγμή η εικόνα ενός άλλου Odin εμφανίζεται στον ουρανό, και παίρνει τους καλύτερους πολεμιστές του χωριού μαζί με την Κλάρα και την Ashildr, μια νεαρή που εκείνη τη στιγμή, κρατούσε τα (σπασμένα :'( ) sonic γυαλιά του Doctor – και που από την αρχή του είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει τον λόγο.

Οι πολεμιστές μαζί με την Κλάρα και την Ashildr, διακτινίζονται σε ένα διαστημόπλοιο όπου μέσα σε μια θανάσιμη παγίδα όλοι οι πολεμιστές των Vikings πεθαίνουν. Οι μόνες που μένουν ζωντανές είναι οι δύο γυναίκες, εξ αιτίας των sonic γυαλιών που κρατούσαν τα οποία ο »Odin» έχει αναγνωρίσει ως ανώτερη τεχνολογία από την δική του.

 

Η Κλάρα προσπαθεί να τον πείσει να φύγει από τον πλανήτη χωρίς περαιτέρω θανάτους – και το είχε σχεδόν καταφέρει, μέχρι που η μικρή Ashildr τον προκαλεί σε μάχη με το χωριό για να πληρώσει για τις ζωές που αφαίρεσε (τις οποίες έκανε και σφηνάκι και κατέβασε μονορούφι, για να απορροφήσει την αδρεναλίνη και την τεστοστερόνη των πολεμιστών – μπλιαχ!). Ο πολεμοχαρής ψεύτικος Θεός δέχεται και τους δίνει διορία μια ημέρα..

Μέχρι την στιγμή που οι δύο γυναίκες γυρίζουν πίσω, ο Doctor έχει ψάξει τους εξωγήινους στο ημερολόγιο του και απ’ότι φαίνεται είναι οι Mire – μια από τις πιο θανάσιμες φυλές του γαλαξία. Και μόλις κήρυξαν πόλεμο στο χωριό..

 

Για αρχή, ο Doctor προσπαθεί να τους πείσει να φύγουν. Αλλά όταν οι Vikings είναι ανένδοτοι και θέλουν να πολεμήσουν, προσπαθεί να τους μάθει πως να πολεμάνε.. πράγμα δύσκολο, δεδομένου του ότι οι μόνοι που έχουν μείνει στο χωριό είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Και τότε, με τη βοήθεια ενός μωρού (και ναι ο Doctor μιλάει μωρουδίστικα για ακόμα μια φορά) σκέφτεται ένα σχέδιο που θα τους εξασφαλίσει την νίκη  – με τη βοήθεια των ηλεκτροφόρων χελιών που έχουν οι Vikings και της μικρής Ashildr η οποία είναι πιο ξεχωριστή απ’ότι φαντάζεται.

Long story short, η πανέξυπνη μάχη τελειώνει με τον αρχηγό των Mire στριμωγμένο και με ένα βίντεο που τον ρεζιλεύει – το οποίο ο Doctor απειλεί να δημοσιεύσει στο παγκόσμιο δίκτυο (ε να μην υπάρχει ένα διαγαλαξιακό wi-fi;) αν δεν αφήσει τη Γη ήσυχη.
Τέλος καλό, όλα καλά.. σχεδόν. Η μικρή Ashildr έδωσε τη νίκη στο χωριό της θυσιάζοντας τη ζωή της..

12 clara phone vikings

Ο Doctor είναι συντετριμένος. Γιατί με τον θάνατο της Ashildr, επανήλθε ο μεγαλύτερος φόβος του, τον οποίο έχει ζήσει ήδη αμέτρητες φορές: να χάσει μια companion. Έχει χάσει αρκετές και κάθε φορά πονάει όλο και πιο πολύ.. και μια μέρα θα χάσει και την Κλάρα, και το ξέρει. Και τον τρομάζει όσο τίποτα και μόνο η σκέψη.
Αλλά τότε έρχεται και η επιφοίτηση.. who frowned me this face? Από την πρώτη του περιπέτεια αναρωτιόταν για πιο λόγο διάλεξε αυτό το πρόσωπο. Προσπαθούσε να πει κάτι στον εαυτό του, αλλά τι;

Σε μια εκπληκτική σκηνή όπου βλέπουμε flashback του 10ου Doctor με την Donna στην Πομπηία (δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου ξέφυγε μια τσιρίδα) το κατάλαβε… προσπαθούσε να του θυμίσει να μείνει στη γραμμή. Να κάνει αυτό που έκανε πάντα. I’m the Doctor. And I save people! 

Με ένα κομμάτι από την στολή των Mire, ο Doctor φέρνει την Ashildr πίσω στην ζωή – κάνοντας την αθάνατη, διότι το κομμάτι αυτό έγινε ένα μαζί της και δε θα πάψει ποτέ να την γιατρεύει. Μάλιστα, της έδωσε και ένα δεύτερο, για να το δώσει σε όποιον εκείνη θέλει. Γιατί ο Doctor γνωρίζει ότι αθανασία δεν είναι να ζεις για πάντα.. είναι να βλέπεις όσους αγαπάς να πεθαίνουν..

Αρκετά ωραίο επεισόδιο, θυμίζοντας κάτι από το παλιό καλό Doctor Who και με αναφορά στον υπέροχο David Tennant. Αλλά πιστεύω ότι του έλειπε αυτό το ‘κάτι’ που θα το έκανε ένα από τα κλασσικά της σειράς..
Όμως ο ρόλος της Ashildr δεν τελειώνει εδώ.. to be continued 😉

Βαθμολογία επεισοδίου : 8/10

Πως σας φάνηκε το 9x05 - The Girl Who Died;

View Results

Loading ... Loading ...
Top