Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×04 – Before the Flood

Review – Doctor Who 9×04 – Before the Flood

Review – Doctor Who 9×04 – Before the Flood

O Doctor με την O’Donnell και τον Bennett έχουν ταξιδέψει στην πόλη πριν πλημμυριστεί, όπου και βρίσκουν το διαστημόπλοιο τη στιγμή που έφτασε. Μαζί βρίσκουν και τον Prentis από τον πλανήτη Tivoli, το πρώτο φάντασμα, ο οποίος τους πληροφορεί πως μέσα στο διαστημόπλοιο (το οποίο δεν έχει ακόμη χαραγμένες τις λέξεις στον τοίχο) βρίσκεται ο Fisher King και τον έχει φέρει εκεί για την ταφή του. Γυρίζουν στο TARDIS για να τηλεφωνήσουν στους υπόλοιπους που έχουν μείνει πίσω – με βίντεο κλήση παρακαλώ!

Η Κλάρα πληροφορεί τον Doctor για το φάντασμα του, το οποίο λέει διαφορετικές λέξεις από τους υπόλοιπους:  »Moran, Pritchard, Prentis, O’Donnell, Clara, Doctor, Bennett, Cass» και «The chamber will open tonight».  Και εδώ έρχεται το αναπόφευκτο συμπέρασμα: ο Doctor πρέπει να πεθάνει. Αν όχι, θα δημιουργηθούν πολλά παράδοξα εφ όσον ήδη έχει επέμβει στα γεγονότα.
Όμως η Κλάρα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη ψυχολογική κατάσταση απ’ότι πίστευε εκείνος.. πανικοβάλλεται και του ζητάει να σώσει τον εαυτό του και εκείνους με οποιοδήποτε κόστος. Να πεθάνει οποιαδήποτε άλλη στιγμή αλλά όχι μαζί της…. ο Doctor προσπαθεί να την ηρεμήσει, ενώ το φάντασμα του απελευθερώνει τα υπόλοιπα από το κλουβί Faraday και το κυνηγητό ξεκινάει ξανά..

 

Πίσω στην πόλη, ο Fisher King δεν είναι καθόλου νεκρός – μάλιστα, χαράζει τις λέξεις στο διαστημόπλοιο, σκοτώνει τον Prentis και λίγο αργότερα την O’Donnell ( :'( ). Ο Doctor έχει συνειδητοποιήσει πως τα ονόματα που λέει το φάντασμα του είναι η σειρά με την οποία θα πεθάνουν.. κι εφόσον το επόμενο όνομα είναι εκείνο της Κλάρα, θα κάνει ότι είναι δυνατό για να το αποτρέψει.

Εν τω μεταξύ, η Κλάρα με την Cass και τον Lunn βρίσκονται μέσα στο κλουβί Faraday, με το τηλέφωνο απ’έξω σε περίπτωση που ο Doctor επικοινωνήσει μαζί τους, μέχρι που το παίρνουν τα φαντάσματα.  Η Κλάρα συνειδητοποιεί ότι δεν μπορούν να σκοτώσουν τον Lunn γιατί είναι ο μόνος που δεν έχει δει τις λέξεις και του ζητάει να πάει να φέρει το τηλέφωνο.. όταν όμως αργεί να γυρίσει, μαζί με την Cass πηγαίνουν να τον βρουν.

doctor fisher king

Παράλληλα ο Doctor προσπαθεί να φύγει από την πόλη για να αποτρέψει τον θάνατο του αλλά το TARDIS δεν τον αφήνει.. και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Πηγαίνει να αντιμετωπίσει τον Fisher King και του λέει ψέμματα πως έχει σβήσει τις λέξεις από το διαστημόπλοιο του και έχει αλλάξει το μέλλον, πράγμα που του δίνει χρόνο να πλημμυρίσει την πόλη και να τον σκοτώσει. Μπαίνει ο ίδιος στο δοχείο του Fisher King (το οποίο στο μέλλον βρίσκεται ήδη μέσα στη βάση) και έχει στείλει τον Bennet μέσα στο TARDIS το οποίο ενεργοποιεί τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης και τον στέλνει πίσω.

Φυλακίζουν τα υπόλοιπα φαντάσματα στο κλουβί Faraday το οποίο θα αναλάβει η UNIT και με τα sonic γυαλιά του σβήνει από τις μνήμες των επιζώντων τις λέξεις…..τέλος καλό όλα καλά!

 

Συμπαθητικά καλό επεισόδιο, αν και όχι τόσο καλό όσο το πρώτο της ιστορίας. Βλέπουμε έναν Doctor αλλαγμένο μεν, ελάχιστα δε – εφόσον αφήνει την O’Donnell να πεθάνει σχετικά εύκολα για να τεστάρει τη θεωρία του. Από την άλλη μεριά η Κλάρα όσο πάει του μοιάζει όλο και πιο πολύ, ζητώντας με μεγάλη ευκολία από τον Lunn να βγει έξω έτσι ώστε εκείνη -ουπς, εκείνοι- να επικοινωνήσουν με τον Doctor.
Όπως μας έλεγαν ήδη σε συνεντεύξεις πριν αρχίσει η σεζόν, πλέον γίνεται απερίσκεπτη γιατί δεν έχει κάτι να χάσει.. τι γίνεται όμως με αυτά που χάνουν οι άλλοι; Και πως θα καταλήξει αυτό για την ίδια;

Βαθμολογία επεισοδίου: 7,5/10

Πως σας φάνηκε το 9x04 - Before the Flood;

View Results

Loading ... Loading ...
Top