Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Doctor Who 8×09 – Flatline

Review – Doctor Who 8×09 – Flatline

Review – Doctor Who 8×09 – Flatline

Το ένατο επεισόδιο της σεζόν μας έφτασε και από την αρχή μέχρι το τέλος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό..
Doctor και Clara επιστρέφουν από μια περιπέτεια..όμως όταν η Clara πάει να φύγει από το TARDIS, συνειδητοποιούν πως αυτό έχει….συρρικνωθεί!

Ο Doctor επιστρέφει μέσα στο TARDIS για να δει τι έχει γίνει και η Clara πάει να ρίξει μια ματιά τριγύρω να δει τι συμβαίνει.
Ανακαλύπτει πώς άνθρωποι αγνοούνται σε όλη τη χώρα – και αφού εξαφανιστούν, εμφανίζονται σε τοιχογραφίες στους τοίχους.
Γυρίζει στο TARDIS αλλά μέχρι να φτάσει, αυτό είναι πλέον στο μέγεθος μιας μινιατούρας!


Όπως της εξηγεί ο Doctor, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος μέσα, κάτι εξωγήινο (προφανώς) πειραματίζεται με τις τρεις διαστάσεις και (προφανώς!) πρέπει να βρούν τι είναι και να το σταματήσουν. Έτσι, η Clara με ένα τσιπάκι στο αυτί της γίνεται τα μάτια και τα αυτιά του Doctor, βάζει το TARDIS στην τσάντα της και η περιπέτεια ξεκινά!

Μαζί με τον Rigsy, έναν νεαρό που κάνει κοινωφελή εργασία, επισκέπτονται τα σπίτια μερικών θυμάτων και – αφού μια αστυνομικός εξαφανίζεται σχεδόν μπροστά στα μάτια τους – ανακαλύπτουν πως είναι πλάσματα από έναν κόσμο με μόνο δύο διαστάσεις, που προσπαθούν να εξερευνήσουν – ή να κατακτήσουν – τον δικό μας.

Εν τω μεταξύ, ο Danny βρίσκει την πιο κατάλληλη στιγμή για να τηλεφωνήσει στην Clara και να της ζητήσει να βρεθούνε. Εκείνη του το κλείνει βιαστικά και ανακαλύπτουμε πως τελικά δεν του έχει πει ότι συνεχίζει να ταξιδεύει με τον Doctor..

Clara και Rigsy καταφέρνουν να ξεφύγουν και πηγαίνουν στη στοά όπου βρίσκονται οι εικόνες των εξαφανισμένων ανθρώπων, όπου ένας από τους άντρες τις κοινωφελής εργασίας γίνεται ένα με τον τοίχο μπροστά στα μάτια τους.

 

Ότι πλάσμα και αν είναι αυτό εξελίσσεται και πλεόν τους κυνηγάει…!

Μπαίνουν σε ένα εγκαταλλελειμένο κτίριο για να γλιτώσουν και η Clara καλείται να αναλάβει τη δουλειά του Doctor – δηλαδή να ηγηθεί του μικρού, φοβισμένου πλήθους που δεν έχει ιδέα τι γίνεται.

Μαζί με τον Doctor καταφέρουν να επικοινωνήσουν μαζί τους, προσπαθώντας να καταλάβουν αν είναι απειλή ή όχι – αν και εκείνος προσπαθεί να πειστεί πως είναι το δεύτερο δείχνοντας μας πως κατά βάθος δεν είναι τόσο σκοτεινός όσο θέλει να δείχνει.

Το κυνηγητό συνεχίζεται και τα πλάσματα τελικά είναι απειλή – αφού καταφέρνουν να πάρουν υπόσταση στις 3 διαστάσεις και συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους.

Ο Doctor ανακαλύπτει πως μπορεί να στείλει αυτά τα πλάσματα πίσω από εκεί που ήρθαν, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και ζητάει από την Clara να του τον εξασφαλίσει. Εκείνη όμως δεν προλαβαίνει διότι ο γκρινιάρης επικεφαλής της ομάδας κοινωφελούς εργασίας παίρνει το TARDIS από την τσάντα της και το ρίχνει στο κενό!

Τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς τα πλάσματα απορροφούν όλο και περισσότερη ενέργεια από το TARDIS και ο Doctor αναγκάζεται να τραβήξει έναν μοχλό ο οποίος το μεταμορφώνει σε έναν μικρό ασημί κύβο. Πλέον κάθε επικοινωνία έχει χαθεί και η Clara είναι ολομόναχη..

dw-flatline-11

Όμως το μυαλό της δεν σταματάει να δουλεύει. ‘’Σκέψου. Τι θα έκανε ο Doctor; Όχι. Τι θα κάνει η Clara;’’

Βάζει τον Rigsy να ζωγραφίσει σε ένα φύλλο χαρτί μια πόρτα και το κολλάει σε έναν τοίχο βάζοντας το TARDIS από πίσω. Τα πλάσματα που τους κυνηγάνε ξεγελιούνται και προσπαθούν να επαναφέρουν την πόρτα στις 3 διαστάσεις για να την ανοίξουν. Όμως στην πραγματικότητα, δίνουν ενέργεια στο TARDIS – τόση ενέργεια όση χρειάζεται για να επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος, με έναν θυμωμένο Doctor να βγαίνει από μέσα για να τους στείλει από εκεί που ήρθαν!

 

Τέλος καλό, όλα καλά. Σχεδόν. Η Clara επιμένει να ακούσει από τα χείλη του Doctor πως τα πήγε καλά για να ικανοποιήσει τον εγωισμό της. (Μη μου φωνάζετε….η ίδια το είπε στο πρώτο κιόλας επεισόδιο. ‘’Nothing is bigger than my egomania!’’) Όμως αυτό που ακούει τελικά, την αφήνει διχασμένη..
‘’You were an exceptional Doctor. Goodness, has nothing to do with it.’’

Και τέλος, βλέπουμε την Missy – ναι την Missy! Σας έλειψε; – να παρακολουθεί ότι συμβαίνει (από ένα tablet παρακαλώ) και να νιώθει περήφανη για την επιλογή της…..δηλαδή την Clara!

 

Ποια είναι και πώς γίνεται να έχει επιλέξει εκείνη την companion του Doctor χωρίς να το έχει καταλάβει κανείς;     

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

Top