Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Doctor Who 8×08 – Mummy on the Orient Express

Review – Doctor Who 8×08 – Mummy on the Orient Express

Review – Doctor Who 8×08 – Mummy on the Orient Express

Σε ένα τρένο στο διάστημα στο μέλλον, κάποιες περίεργες δολοφονίες λαμβάνουν χώρα και έτσι εμφανίζεται το TARDIS. Προς έκπληξη όλων μας όμως, μέσα από το μπλε κουτί βγαίνει ο Doctor με την Κλάρα! Η Companion του, του εξομολογεί ότι τον μισούσε. Για εβδομάδες δεν ήθελε να τον δει καν. Η Κλάρα όμως δεν γνωρίζει για τους φόνους στο τρένο και ο Doctor της λέει ψέματα ότι δήθεν πήγαν για… διακοπές εκεί.

Μια μούμια, λοιπόν, είναι ο δολοφόνος του επεισοδίου. Το θύμα έχει 66 δεύτερα αφού δει την μούμια. Μετά το πέρας αυτού του χρόνου, τίποτα δεν το σώζει. Το περίεργο της όλης ιστορίας όμως είναι ότι μόνο το θύμα μπορεί να δει την μούμια και κανείς άλλος! Οι φόνοι όμως συνεχίζονται και η Κλάρα παγιδεύεται με ένα από τα θύματα σε ένα δωμάτιο. Εκεί ο Doctor της βάζει και πάλι το μαχαίρι στο λαιμό, της βάζει ένα μεγάλο δίλημμα.

Η σειρά της γυναίκας δίπλα στην Κλάρα έφτασε και πλέον της απομένει ελάχιστος χρόνος. Ο Doctor λέει στην Κλάρα ότι πλέον δεν μπορεί να την σώσει αλλά μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα. Όμως η Κλάρα πρέπει να της πει ψέματα. Και αναγκάζεται να το κάνει. Της λέει ότι ο Doctor θα την σώσει. Έτσι η μάχη ξεκινά. 66 δεύτερα και ο χρόνος κυλά.

12th-doctor-8x08

Ο Doctor με μια δικιά του «κίνηση» καταφέρνει να αντιστρέψει τους ρόλους. Το θύμα αλλάζει και η γυναίκα σώζεται. Η μούμια όμως κυνηγά πλέον τον Doctor ο οποίος έχει 66 δευτερόλεπτα να σώσει τον εαυτό του και τους πάντες. Να καταλάβει τι πρέπει να ειπωθεί στην μούμια ώστε να σταματήσει. Η μούμια είναι στρατιώτης και η λέξη κλειδί ώστε να «ελευθερωθεί» είναι «ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ».

To τρένο όμως ανατινάζεται και ο Doctor καταφέρνει να σώσει κάθε άνθρωπο από εκεί πηγαίνοντάς τους στον κοντινότερο κατοικήσιμο πλανήτη, γνωρίζοντας το τι θα μπορούσε να συμβεί. Η Κλάρα είναι έξαλλη μαζί του που την έβαλε πάλι σε τέτοιο δίλημμα, που την έβαλε πάλι στο πεδίο μάχης και νιώθει ότι δεν αντέχει άλλο. Όμως ο Doctor για μια ακόμη φορά είχε δίκιο.

Κατάφερε να σώσει όλους τους ανθρώπους στο τρένο. Κατάφερε να σώσει την ίδια την Κλάρα για μια ακόμη φορά. Γιατί παρ’ότι έκανε δύσκολες επιλογές, αυτές ήταν πάντα οι σωστές. Η Κλάρα βλέπει το πραγματικό πρόσωπο του Doctor για μια ακόμη φορά και αποφασίζει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς περιπέτεια, χωρίς τον Doctor της. «Shut up and give me some planets!»

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

Sorry, there are no polls available at the moment.

Top