Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Doctor Who 8×07 – Kill The Moon

Review – Doctor Who 8×07 – Kill The Moon

Review – Doctor Who 8×07 – Kill The Moon

Γη, έτος 2049. Η πρόεδρος της Αμερικής είναι γυναίκα. Ο πλανήτης μας υποφέρει από παλίρροιες και καιρικά φαινόμενα που σηματοδοτούν την μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία. Και η ανθρωπότητα, έπειτα από ένα ατύχημα στο φεγγάρι πριν 10 χρόνια όπου το 4μελές πλήρωμα της αποστολής εξαφανίστηκε, έχει σταματήσει να ταξιδεύει στο διάστημα..

Παράλληλα, ο Doctor, σε μια προσπάθεια να αποδείξει στην μαθήτρια του Coal Hill, Courtney Woods πώς δεν το εννοούσε όταν της έλεγε πώς δεν είναι ξεχωριστή, – πράγμα περίεργο για εκείνον, να πει κάτι τέτοιο σε κάποιον…..ένα από τα »μότο» του στις προηγούμενες αναγεννήσεις του ήταν πως όλοι είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί – της προσφέρει ένα ταξίδι στο φεγγάρι έτσι ώστε να είναι η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει το πόδι της εκεί.

Όμως δεν προσγειώνονται ακριβώς στο φεγγάρι. Το TARDIS, τους αφήνει επάνω σε ένα διαστημόπλοιο με  100 πυρηνικές βόμβες που οδεύει προς το φεγγάρι και αποστολή έχει να το καταστρέψει..


Μαζί με το πλήρωμα του διαστημόπλοιου, Doctor, Clara και Courtney προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συμβαίνει. Γιατί το φεγγάρι διαλύεται;
Βρίσκουν τις εγκαταστάσεις της έρευνας εξόρυξης που είχε γίνει πριν 10 χρόνια, με όλο το πλήρωμα νεκρό και ιστούς αράχνης παντού..κι όταν ένα από τα πλάσματα αυτά τους επιτίθεται, η Courtney το εξοντώνει με σπρευ για έντομα!

Παρόλα αυτά είναι φοβισμένη. Ζητάει από τον Doctor να την γυρίσει πίσω. Αν κι εκείνος δεν ξέρει αν πρέπει να το κάνει – αυτή είναι μια από τις στιγμές τις ιστορίας που δεν μπορεί να δει. Δεν ξέρει αν πρέπει να φύγουν ή όχι..
Αφήνουν την Courtney στο TARDIS και συνεχίζουν την εξερεύνηση. Ακόμα περισσότερα μικρόβια-αράχνες….αμνιακό υγρό..μέχρι που ο Doctor καταλαβαίνει τα πάντα. Το φεγγάρι είναι ένα αυγό!

Η αρχηγός της αποστολής – και η μόνη επιζήσαντας μέχρι τώρα – θέλει να το καταστρέψει. Doctor, Clara αλλά και η Courtney που θέλει να γυρίσει πίσω για να βοηθήσει, προσπαθούν να της αλλάξουν γνώμη. Και εκεί, την πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ανθρωπότητας, ο Doctor αποφασίζει πως δεν τον χρειάζονται πια. Πώς αυτή την απόφαση πρέπει να την πάρει η ανθρωπότητα χωρίς την βοήθεια του. Έτσι μπαίνει στο TARDIS και φεύγει, αφήνοντας πίσω την Clara μπερδεμένη, αβοήθητη και τρομαγμένη όσο ποτέ..
Ο χρόνος κυλάει. Έχουν 45 λεπτά για να αποφασίζουν, έτσι οι τρεις γυναίκες συζητούν τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής..τι θα απογίνει ο πλανήτης τους χωρίς φεγγάρι;
Πώς θα επιβιώσουν από τα θραύσματα που θα έρχονται κατά πάνω τους; Τι θα είναι το νεογέννητο πλάσμα που θα βγει από το αυγό;

Μην μπορώντας να βγάλουν άκρη, θέτουν το ερώτημα στους ανθρώπους της Γης. Είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν ένα αθώο πλάσμα που δεν έχει νιώσει καν τον ήλιο στην πλάτη του για να επιβιώσουν; Αν ναι, να σβήσουν τα φώτα. Αν όχι να τα αφήσουν ανοιχτά.

Η ώρα κοντεύει και τα φώτα σβήνουν..όμως η Clara δεν μπορεί να το αφήσει αυτό να συμβεί. Στα τελευταία δευτερόλεπτα σταματάει την έκρηξη – και ακριβώς εκείνη την στιγμή, ο Doctor επιστρέφει για να τις πάρει από εκεί, λίγο πριν το αυγό σπάσει και απελευθερώσει το πλάσμα που κρύβει μέσα του. Και ευτυχώς για αυτούς, κανένα από τα καταστροφικά σενάρια δεν συμβαίνει…..το πλάσμα αφού νιώσει τον ήλιο στην πλάτη του πετάει μακριά και αφήνει ένα καινούργιο αυγό-φεγγάρι στη θέση του!

Αφού αφήνουν την Courtney πίσω, ο Doctor ετοιμάζεται να απογειωθεί για έναν καινούργιο προορισμό, όμως η Clara τον σταματάει. Είναι νευριασμένη. Ω, είναι πολύ νευριασμένη.
Αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που θα καθόριζε ολόκληρη τη διαδρομή του ανθρώπινου πληθυσμού ολομόναχη, χωρίς καμία ένδειξη του τι είναι σωστό και τι λάθος. Χωρίς να έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει, χωρίς την βοήθεια του Doctor που πάντα είχε και αυτό την τρομοκράτησε και την θύμωσε τόσο πολύ, που του ζητάει να φύγει και να μην γυρίσει πίσω..dw-kill-the-moon-6

O Doctor  δεν καταλαβαίνει την αντίδρασή της. (Ούτε εγώ, για να πω την αλήθεια.) Προσπαθεί να της εξηγήσει πως εκείνος, το έκανε για να της δείξει το σεβασμό του. Για να της δείξει πώς ήταν σίγουρος για εκείνη – σίγουρος πως θα έκανε τη σωστή επιλογή ακόμα και χωρίς εκείνον στο πλευρό της. Όμως η Clara είναι ανένδοτη..

Αργότερα, όταν εξηγεί στον Danny τι συνέβη, εκείνος δεν την πιστεύει. Δεν πιστεύει πως θα σταματήσει να ταξιδεύει με τον Doctor. Γιατί »You’re not finished with anyone when they can still make you angry»..

Όμορφο επεισόδιο – αν εξαιρέσουμε τις αράχνες – που μας δείχνει για πρώτη φορά πως ίσως ο Doctor και η Clara να μην καταλαβαίνουν τόσο καλά ο ένας τον άλλον..πως μπορείς να ξέρεις αν κάτι που κάνεις με καλή πρόθεση, ο άλλος θα το δεχτεί θετικά ή όχι;
Επίσης μας αποκαλύπτει μια θαρραλέα Courtney, που παρόλο που στο σχολείο δεν είναι υπόδειγμα μαθήτριας, δίπλα στον Doctor γίνεται καλύτερη..και φυσικά, μας δείχνει την ‘δασκαλίστικη’ πλευρά της Clara, που σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου προστάτευε τη μαθήτρια της. Αν και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί νευρίασε τόσο στο τέλος..άραγε θα γυρίσει στο TARDIS ή όχι;

Ατάκα επεισοδίου :

Doctor : »Mid-21st century, humankind starts creeping off into the stars. Spreads its way through the galaxy to the very edges of the universe. And it…endures till the end of time. And it does all that because, one day, in the year 2049, when it had stopped thinking about going to the stars, something occurred that make it look up, not down. It looked out there into the blackness and it saw something beautiful, something wonderful…that for once it didn’t want to destroy. And in that one moment, the whole course of history was changed. »

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

Sorry, there are no polls available at the moment.

Top