Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Doctor Who 8×04 – Listen

Review – Doctor Who 8×04 – Listen

Review – Doctor Who 8×04 – Listen

Πραγματικά Α-ΠΙ-ΣΤΕΥΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!! Το μυαλό μετά το τέλους του επεισοδίου είναι ένα κουβάρι με ερωτήματα, αλλά και γεμάτο με όλες αυτές τις καταπληκτικές ατάκες, τις μοναδικές ερμηνείες και το αψεγάδιαστο σενάριο. Εύγε Steven Moffat για ένα σκοτεινότατο ΜΥΘΙΚΟ επεισόδιο. Κατά την γνώμη μου ένα από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ επεισόδια που έχουμε δει ποτέ σε σειρά και σίγουρα στο Top 5 μου για ολόκληρο το Doctor Who!!!

O Doctor θέλει να ανακαλύψει τι συμβαίνει όταν είμαστε μόνοι… Γιατί μιλάμε λοιπόν δυνατά ενώ είμαστε μόνοι; Επειδή ξέρουμε ότι δεν είμαστε! Ποιο είναι εκείνο το πλάσμα που μπορεί και κρύβεται τέλεια ανά τους αιώνες και κανείς δεν μπορεί να το ανακαλύψει; Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να το δει. Ποιο είναι το πλάσμα που βλέπουμε για λίγες στιγμές, για λίγα κλάσματα των δευτερολέπτων στη γωνία του ματιού μας; Τι βρίσκεται μαζί μας όταν κοιμόμαστε; LISTEN!!!

doctor-who-8x04-listen

O Doctor αναζητά απαντήσεις και παίρνει την Κλάρα μαζί του, η οποία βγήκε ένα αποτυχημένο ραντεβού με τον Ντάνι. Με ένα, ας το πούμε, νέο σύστημα πλοήγησης που βλέπουμε στο TARDIS και συνδέεται νοητικά με την Κλάρα, πηγαίνουν σε ένα παιδάκι ονόματι Rupert που αποδεικνύεται ο Ντάνι σε νεαρή ηλικία. Σκοπός τους είναι να βρουν το πλάσμα την στιγμή που κάποιος βλέπει έναν εφιάλτη. Μόνο που ο εφιάλτης είναι πραγματικότητα. Όλοι άλλωστε έχουμε δει τον ίδιο εφιάλτη. Κάτι να βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι σου και να σε τραβά!

DON’T LOOK AROUND! Το πλάσμα λοιπόν κάνει την εμφάνισή του και ο Doctor με έξυπνες κινήσεις καταφέρνει να το ξεφορτωθεί. Η Κλάρα εν τω μεταξύ ξαναπηγαίνει στο ραντεβού μήπως και φτιάξουν πάλι τα πράγματα αλλά δυστυχώς χειροτερεύουν. Επιστρέφει στο TARDIS και προς έκπληξή της εκεί βρίσκεται ο… ΝΤΑΝΙ! Ή μάλλον κάποιος που είναι ίδιος ο Ντάνι 100 χρόνια στο μέλλον. Κάποιος δισέγγονος του, μήπως και δισέγγονος της Κλάρα; Κατάφερε να ταξιδέψει ο ίδιος στον χρόνο ανεπιτυχώς, πηγαίνοντας στο τέλος όλων. Στον τελευταίο πλανήτη όπου δεν υπάρχει κανείς. Στο τέλος του κόσμου. Στο τέλος του σύμπαντος…

Ο Doctor είναι έτοιμος να αντικρίσει το πλάσμα και είναι αποφασισμένος γι’αυτό. Η Κλάρα τελικά θα τους πάρει από τον τελευταίο πλανήτη, με τον Doctor να είναι αναίσθητος. Φτάνει σε έναν αχυρώνα, σε μια καλύβα όπου έχει ξαπλώσει ένα παιδάκι και κλαίει. Προσπαθεί να το συνεφέρει αλλά μπαίνει κάτω από το κρεβάτι και καταλαβαίνει ότι ο μικρός είναι ο… DOCTOR!!! Βρίσκεται στον Gallifrey, και φαίνεται να γίνεται ο φόβος του Doctor όταν τον γραπώνει από το πόδι. Η Κλάρα όμως είναι εκεί, όπως ήταν σε όλες του τις ζωές για να τον καθησυχάσει.

«Άκου. Είναι απλά ένα όνειρο. Αλλά οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τα όνειρα. Οπότε, σε παρακαλώ, άκου. Ξέρω ότι φοβάσαι, αλλά το να φοβάσαι είναι καλό. Γιατί κανείς δεν σου είπε ότι ο φόβος είναι μια υπερδύναμη; Ο φόβος σε κάνει πιο γρήγορο, πιο έξυπνο και πιο δυνατό. Και μια μέρα θα γυρίσεις σε αυτόν τον αχυρώνα και εκείνη την ημέρα θα φοβάσαι πάρα πολύ. Αλλά όλα είναι καλά. Αλλά αν είσαι πολύ σοφός, και πολύ δυνατός – ο φόβος δεν θα σε αφήσει να γίνεις δειλός και απάνθρωπος, ο φόβος θα σε κάνει καλό. Δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχει κάτι κάτω από το κρεβάτι ή στο σκοτάδι, αρκεί να ξέρεις ότι δεν πειράζει αν φοβάσαι. Οπότε άκου. Αν δεν ακούς κάτι άλλο, άκου αυτό. Πάντα θα φοβάσαι ακόμα κι αν μάθεις να το κρύβεις. Ο φόβος είναι σαν σύντροφος, ένας συνεχής σύντροφος, πάντα εκεί. Αλλά είναι εντάξει, γιατί ο φόβος μας φέρνει κοντά, ο φόβος μπορεί να σε φέρει σπίτι. Θα σου αφήσω κάτι εδώ για να θυμάσαι πάντα, ο φόβος γίνεται ο μεγαλύτερός μας σύντροφος…»

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

  1. Το πλάσμα τελικά υπάρχει ή όχι; Τι ήταν αυτό που αντιμετώπιζαν στο κρεβάτι του μικρού;
  2. ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ GALLIFREY;
  3. Γιατί η Κλάρα δεν είπε τίποτα στον Doctor;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: 10/10

Sorry, there are no polls available at the moment.

Top