Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Doctor Who 8×03 – Robot of Sherwood

Review – Doctor Who 8×03 – Robot of Sherwood

Review – Doctor Who 8×03 – Robot of Sherwood

Ο Doctor αφήνει την Clara να επιλέξει τον επόμενο προορισμό τους. Και παρά της αντιρρήσεις του, πετάει το Tardis στην Αγγλία του 1190 στο δάσος Sherwood, για να συναντήσουν τον αγαπημένο ήρωα της Clara – τον Robin Hood!
Ακόμα και μετά την άφιξη τους όμως, ο Doctor συνεχίζει να αρνείται πεισματικά την ύπαρξη του – πράγμα που οδηγεί σε μια μονομαχία μεταξύ τους στην οποία ο Doctor αντί για σπαθί έχει ένα..κουτάλι με το οποίο στο τέλος νικάει ρίχνοντας τον Robin στο νερό!

Παρόλα αυτά, ο Robin τους πηγαίνει στους άντρες του – ενώ ο Doctor συνεχίζει την προσπάθεια να αποδείξει πως είναι όλοι ψεύτικοι, με διάφορες θεωρίες να περνούν από το μυαλό του.
Φαίνεται πως είναι πιο ρεαλιστής, λιγότερο χαμογελαστός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδείξει πως οι ήρωες που ξέρουμε δεν υπάρχουν.
Εν τω μεταξύ, βλέπουμε πως στο Nottingham υπάρχει ένας εχθρός – ποιος άλλος; Ο κακός Σερίφης που μαζεύει χρυσό και σκλάβους από όλο το Βασίλειο..

bad sheriff !

Ο Σερίφης διοργανώνει έναν διαγωνισμό ξιφομαχίας με έπαθλο ένα χρυσό βέλος και φυσικά ο Robin δεν μπορεί να αντισταθεί.
Όταν στον τελικό του διαγωνισμού μένουν εκείνος και ο Σερίφης, ο Robin νικάει – αλλά πριν προλάβει να παραλάβει το βραβείο του, ο Doctor επεμβαίνει!
Κανείς τους όμως δεν καταφέρνει να κερδίσει γιατί ο Σερίφης τους πιάνει αιχμάλωτους..με τους ρομπότ στρατιώτες του.

Η κόντρα μεταξύ Doctor και Robin συνεχίζεται ακόμα και όταν είναι αλυσοδεμένοι μέσα στο μπουντρούμι – μέχρι που η Clara αναλαμβάνει δράση και τους βάζει στη θέση τους!
Όμως πριν προλάβουν να σκεφτούν ένα σχέδιο απόδρασης, ένας φύλακας παίρνει την Clara για ανάκριση (τον μόνο λογικό άνθρωπο στο κελί) και αφήνει τους δύο άντρες μόνους.

Η Clara βρίσκεται σε δείπνο με τον Σερίφη. Φέρεται έξυπνα και του αποσπά  πληροφορίες για όλα τα περίεργα που συμβαίνουν στην περιοχή : ένα διαστημόπλοιο με ρομπότ έπεσε στην περιοχή λίγους μήνες πριν και ο Σερίφης ήταν ο μόνος που βρισκόταν εκεί, έτσι τον έκαναν αρχηγό τους.  Όμως το διαστημόπλοιο έχει ζημιά και δεν μπορεί να ξαναφύγει – έτσι ο Σερίφης μαζεύει χρυσό για να το επισκευάσει..και να κατακτήσει τον κόσμο. Μάλιστα ζητάει από την Clara να γίνει η Βασίλισσα του!

Εν τω μεταξύ, Doctor και Robin ξεγελούν τον φρουρό τους και καταφέρνουν να αποδράσουν. Και καταλάθος, βρίσκονται στην αίθουσα του διαστημοπλοίου….ο Robin δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, ενώ ο Doctor πιστεύει πως τα έχει καταλάβει όλα και νομίζει πως όλοι τους είναι ρομπότ! Αλλά ανακαλύπτει και κάτι άλλο : ο προορισμός του διαστημοπλοίου είναι η γνωστή μας »Promised Land»…

Ο Σερίφης τους βρίσκει με την Clara αιχμάλωτη του και διατάζει τον θάνατο τους. Όμως ο Robin ξεφεύγει πηδώντας στο κενό, παίρνοντας την Clara μαζί του..

Ο Doctor βρίσκεται με τους σκλάβους – αλλά όχι για πολύ. Εξουδετερώνει τα ρομπότ και τους ελευθερώνει μένοντας μόνος με αντίπαλο τον Σερίφη.
Όμως ο Robin επιστρέφει με την Clara στο πλευρό του – η οποία του έχει πει τα πάντα για τον Doctor  και τις περιπέτειες τους – και η τελική ξιφομαχία ανάμεσα σε εκείνον και τον Σερίφη ξεκινά.

Για λίγο η τύχη του Robin φαίνεται μάταιη, αφού ο Σερίφης τον αφοπλίζει. Αλλά χρησιμοποιώντας το κόλπο με τον οποίο τον νίκησε στην αρχή ο Doctor, ρίχνει τον Σερίφη μέσα σε καυτό χρυσό και τον σκοτώνει!

Δεν καταφέρνουν να σταματήσουν το διαστημόπλοιο και την τελευταία στιγμή τους βγάζουν όλους έξω από το κάστρο. Συνεργάζονται και οι τρεις και ρίχνουν το χρυσό βέλος κατευθείαν επάνω στο διαστημόπλοιο – δίνοντας του ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται για να βγει από την ατμόσφαιρα της Γης πριν καταστραφεί!

clara robin 12 doctor gold arrow

Τέλος καλό, όλα καλά – και ίσως ο Doctor να αποδέχτηκε και λίγο πως ένας θρύλος μπορεί να υπάρχει στ’αλήθεια.
Άλλωστε όπως του είπε και ο Robin : »If we both keep pretending to be heroes..perhaps others will be heroes in our name.»

Μετά από έναν αποχαιρετισμό, ο Doctor με την Clara μπαίνουν στο Tardis για να συνεχίσουν τα ταξίδια τους – και ο Doctor μας δείχνει πως ακόμα και στο τέλος, μπορεί και να πείστηκε αφού αφήνει στον Robin ένα δώρο – την αγαπημένη του Marian!

  Βαθμολογία επεισοδίου : 9/10

  Sorry, there are no polls available at the moment.

Top