Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Review – Doctor Who 9×11 – Heaven Sent

Review – Doctor Who 9×11 – Heaven Sent

Review – Doctor Who 9×11 – Heaven Sent

Έπος. Μόνο αυτή τη λέξη θα πω. Απλά έπος. Το προτελευταίο επεισόδιο ήρθε και ήταν καλύτερο απ’ότι ήλπιζα. Και ο Peter Capaldi απέδειξε για ακόμη μια φορά πως ήρθε στον ρόλο για να αφήσει εποχή. (Επίσης, ας του δώσει κάποιος ένα Oscar…. ένα Emmy… ένα BAFTA.. κάτι βρε αδερφέ.. όχι απλά το αξίζει μετά από αυτό το επεισόδιο, είναι δικαίωμά του!).

Ένα χέρι τραβάει ένα μοχλό και μετά γίνεται σκόνη. Αμέσως μετά, ο Doctor εμφανίζεται σε έναν θάλαμο και ξεκινάει η περιπέτεια του στην φυλακή του.
Βρίσκεται σε έναν κυκλικό πύργο στη μέση του πουθενά. Ένα πλάσμα τον κυνηγάει, βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του. Αργό, σταθερό, πάντα εκεί και πάντα πίσω του. Κάθε φορά που τον πλησιάζει, ο Doctor πρέπει να πει μια αλήθεια για να το κάνει να σταματήσει – αλλά μετά από λίγο ξεκινάει πάλι.

«Now, this is new. I’m scared. I just realised that I’m actually scared of dying.»

Κάθε φορά που τον πλησιάζει, ή που κινδυνεύει να πεθάνει, πάει στο ευτυχισμένο μέρος του μυαλού του -στο mind palace όπως θα έλεγε ο Sherlock- στο TARDIS, με την Κλάρα στο πλευρό του. Παρόλο που φοβάται, σκέφτεται πως έχει ήδη επιβιώσει και πως της διηγείται την ιστορία. Αλλά τι πρέπει να κάνει αυτή τη φορά;

«I confess. I didn’t leave Gallifrey because I was bored! That was a lie! It’s always been a lie! Not enough? You want more? I was scared! I ran because I was scared!»

Βρίσκει στοιχεία, που τον οδηγούν στο δωμάτιο 12. Εκεί υπάρχει ένας τοίχος από Azbantium, ένα υλικό 400 φορές πιο σκληρό από το διαμάντι – πολύ δύσκολο να σπάσει. Όμως στην άλλη μεριά βρίσκεται η ελευθερία του, και το πλάσμα τον έχει πλησιάσει ξανά. Και αυτή τη φορά, δεν θέλει να πει την αλήθεια…. γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να ειπωθούν. Πράγματα που ξέρει και δεν πρέπει να μάθει κανείς. Όπως το υβρίδιο..

«The Hybrid. Long before the Time War, the Time Lords knew it was coming, like a storm on the wind.
There were many prophecies and stories,legends before the fact. One of them was about a creature called the Hybrid. Half Dalek, half Time Lord –the ultimate warrior. But whose side would it be on? Would it bring peace or destruction? Was it real, or a fantasy?
I confess, I know the Hybrid is real. I know where it is, and what it is. I confess, I’m afraid.»

 

Το πλάσμα τον πιάνει. Καθώς αργοπεθαίνει, συνειδητοποιεί πως υπάρχει ένα αντίγραφο του στον τηλεμεταφορέα που τον πήγε εκεί – απλά θέλει λίγη ενέργεια για να ενεργοποιηθεί. Με κόπο, ξοδεύει τις τελευταίες του στιγμές για να φτάσει εκεί – και γίνεται σκόνη αμέσως μόλις φτιάχνει ένα καινούργιο εαυτό του.

Δεν υπήρχαν άλλοι εκεί πριν από αυτόν. Δεν υπάρχει κανείς άλλος. Μόνο εκείνος, σε έναν ατελείωτο κύκλο για δισεκατομμύρια χρόνια. Σε ένα κύκλο όπου κάθε φορά πεθαίνει και γυρίζει πίσω, και κάθε φορά σπάει όλο και πιο πολύ τον τοίχο για να περάσει στην άλλη μεριά. Και όλα αυτά επειδή αρνείται να αποκαλύψει αυτό που ξέρει..

«The Brothers Grimm, lovely fellas…They’re on my darts team. According to them,there’s this emperor and he asks this shepherd’s boy: «How many seconds in eternity?»
And the shepherd’s boy says: «There’s this mountain of pure diamond. It takes an hour to climb it, and an hour to go around it. Every hundred years, a little bird comes and sharpens its beak on the diamond mountain…. And when the entire mountain is chiselled away, the first second of eternity will have passed! You must think that’ s a hell of a long time. Personally, I think that’s a hell of a bird.«

home gallifrey

Μέχρι που τα καταφέρνει. Και συνειδητοποιούμε πως όλη αυτή την ώρα, βρισκόταν μέσα στο ίδιο του το Confession Dial.. και στην άλλη μεριά, υπάρχει το σπίτι του....the long way around!
Gallifrey stands και βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας!! Μπορεί να του πήρε δύο σεζόν, αλλά τον βρήκε…!! Ή μάλλον, εκείνος βρήκε τον Doctor..
Όμως υπάρχει μια τελευταία εξομολόγηση..

«You can probably still hear me, so just between ourselves.. you’ve got the prophecy wrong. The Hybrid is not half Dalek. Nothing is half Dalek. The Daleks would never allow that. The Hybrid destined to conquer Gallifrey and stand in its ruins….. is me.»

12 doctor confession dial
Ειλικρινά δεν ξέρω τι παραπάνω να σχολιάσω για αυτό το επεισόδιο. Απίστευτα έξυπνο πως ο Doctor κάθε φορά δημιουργεί ξανά τον εαυτό του από το μηδέν, κάθε φορά κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα μέχρι να φτάσει τον στόχο του, και ας υπολογίζει κάθε φορά πόσες εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δισεκατομμύρια χρόνια έχουν περάσει.. και πραγματικά, θα μπορούσε ο Gallifrey να επιστρέψει με καλύτερο τρόπο;
Και φυσικά μέσα στο επεισόδιο υπήρχε η Κλάρα που τον βοηθούσε και τον καθοδηγούσε σε κάθε βήμα.. γιατί ο Doctor δεν μπορεί να είναι μόνος του. Χρειάζεται κάποιον να αλληλεπιδράει μαζί του, να τον κάνει να σκέφτεται και να απαντάει στα ερωτήματα που θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει.. ακόμα και αν αυτός ο κάποιος βρίσκεται μόνο μέσα στο μυαλό του. Ακόμα και αν, όσα χρόνια και αν πέρασε εκεί, δεν σταμάτησε να θρηνεί για τον θάνατο της και να την χρειάζεται στο πλευρό του..

Βαθμολογία επεισοδίου: 9/10

Πως σας φάνηκε το 9x11 - Heaven Sent;

View Results

Loading ... Loading ...
 • xdilias

  Ίσως το καλύτερο της σεζον! Περιμένουμε τώρα το finale!

 • achillia

  ΕΠΙΚΟ

 • AstroDragon

  έμεινα δεν ξέρω και γω πόση ώρα κοιτάζοντας την οθόνη και πήγα έξω για να ουρλιάξω. έπεσε *το* κλάμμα

 • Kostas Who?

  Επικότατο θα μπορούσα να πώ

 • The Hybrid is me or Me as Ashildr ? Παντως την αποκαλει Ashildr και ποτε Me οποτε μου φαινεται λιγο δυσκολο . Κατα τ’αλλα επος ισως το καλυτερο επεισοδιο του Doctor Who για μενα .

 • Panayiotis

  Οντως, τελειο επικο επεισοδιο!
  Δεν φανηκε και η «απουσια» της Κλαρα!
  Ο Καπαλντι σιγουρα μπορει να αντεξει μια ολοκληρη σαιζον με εναν φανταστικο companion! Emmy ή Bafta αυτη τη στιγμη!

Top