Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Πως αντιμετωπίζει ο Steven Moffat το μίσος των showrunner;

Πως αντιμετωπίζει ο Steven Moffat το μίσος των showrunner;

steven moffat comic con 2013

Σε συνέντευξή του στο DWM #488, ο Steven Moffat δίνει την δική του μεριά της αντιμετώπισης του ‘μίσους’ που δέχεται ως showrunner της σειράς από μερικούς φανς :

»Ο John Nathan-Turner ήταν το πρώτο αφεντικό του Doctor Who που είχε έναν μικρό αριθμό φανς οι οποίοι διοργάνωναν καμπάνιες εναντίων του. Ο Russell είχε μερικό, και το αντιμετωπίζω και εγώ. Και; Διάλεξε μια online εφημερίδα, δες τα σχόλια, διάβασε την διαμαρτυρία που υπάρχει εκεί. Θα κάνει τα μαλλιά σου να ασπρίσουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Δεν ξέρω. Δεν με νοιάζει.

Το θέμα είναι, οτι δεν κρίνεις την εφημερίδα ή τους ανθρώπους γενικότερα από εκείνα τα σχόλια, οπότε γιατί να κρίνεις το fandom της σειράς από κάποιους περιστασιακούς που απλά ζητούν προσοχή; Πάντα έβρισκα τους φανς έξυπνους, αστείους, κατανοητούς και πολύ φιλικούς. Και γνωρίζουν τέλεια -και χιουμοριστικά- το γεγονός ότι το να ξέρεις την κάθε λεπτομέρεια από μια σειρά περιπέτειας του Σαββάτου είναι κάτι ευχάριστο αλλά και πολύ χαζό πράγμα να κάνεις. Μακάρι να είναι χαζό για πάντα. Είναι και πάντα ήταν, ένα ‘παιχνίδι’ για τους πολιτισμένους και τους ευγενικούς. Λίγες εξαιρέσεις δεν το αλλάζουν αυτό.

Υποθέτω για να είμαι ειλικρινής – γιατί είμαστε όλοι εύθραυστοι άνθρωποι – ότι κάποια χτυπήματα βρίσουν στόχο. Ξέρεις, όταν είσαι κουρασμένος, στο σκοτάδι, όταν αυτό το χέρι περιμένει για τον αστράγαλό σου κάτω από το κρεβάτι. Πιστεύω ότι πρέπει να ήταν δύσκολο για τον Turner κάποιες φορές τότε. Θυμάμαι όχι πολύ παλιά, να νιώθω κι εγώ άσχημα, για κάποια κακόβουλα σχόλια. Βλακωδώς και παιδαριωδώς τα άφησα να με επηρεάσουν (παραπονιάρηδες χαρείτε, βρήκατε στόχο).

Ο Neil Gaiman μου επισήμανε κάτι ενδιαφέρον: »αγαπούν τη σειρά τόσο πολύ, που νομίζουν ότι τους ανήκει». Νομίζω ότι το νόημα – και η ευγενική κατσάδα – ήταν, ότι είναι ένα προνόμιονα κάνω μια σειρά για την οποία ο κόσμος νοιάζεται τόσο πολύ και αυτή η τιμή θα έπρεπε να υπερέχει όλων των άλλων.»

  • TheDoctorGogo

    Με τόσο δυνατό fandom τί περιμένει!Μας έδωσε απίστευτα επεισόδια και storylines και η 8η σεζόν ήταν μέτρια,για να μη μιλήσω για τους χαρακτήρες.Moffat δώσε μας επικά επεισόδια όπως τα παλιά και θα σκάσουμε 😉

Top