Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Trivia: ποιο επεισόδιο του Doctor Who ήταν η έμπνευση για τη σειρά Outlander;

Trivia: ποιο επεισόδιο του Doctor Who ήταν η έμπνευση για τη σειρά Outlander;

Όσοι παρακολουθούν το Doctor Who αλλά και την σειρά Outlander, θα έχουν παρατηρήσει σίγουρα κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στι δύο σειρές – με την κυριότερη το ταξίδι στο χρόνο. Και όσοι έχουν δει και τα Classic Who, πιθανότατα να έχουν κάνει ακόμα περισσότερες συνδέσεις… και με το δίκιο τους, διότι η συγγραφέας των βιβλίων που είναι η βάση της σειράς, Diana Gabaldon, εμπνεύστηκε την ιστορία της από ένα επεισόδιο του Doctor Who!!

Το επεισόδιο, ή μαλλον η 10μελής ιστορία, ήταν το «The War Games» του 1969, όταν στον ρόλο του 2ου Doctor ήταν ο Patrick Troughton. Πάμε να δούμε τις λεπτομέρειες:

Αφορά εν μέρη ένα αγόρι με το όνομα Jamie

Αυτή η ιστορία ήταν οι τελευταίες ημέρες μέσα στο TARDIS για τον 2ο Doctor, αλλά και για τον Jamie McCrimmon (Frazer Hines) που ήταν ο companion του σε εκείνες τις ιστορίες – και ο οποίος είχε την Σκωτσέζικη, ξεροκέφαλη γενναιότητα που χρειαζόταν η Gabaldon για το βιβλίο της.

Επίσης, είναι μόνο σύμπτωση πως το μικρό όνομα του ηθοποιού που υποδυόταν τον Jamie McCrimmon στο Doctor Who, και το επίθετο του χαρακτήρα Jamie MacKenzie Fraser του Outlander, έχουν μόνο ένα γράμμα διαφορά (Frazer – Fraser);;

Tip: Ο Hines ήταν ο πρώτος companion που αποχώρησε από τη σειρά μαζί με τον Doctor, αποχαιρετώντας το TARDIS με τον Troughton όταν η 10μελής ιστορία τελείωσε.

Φοραει kilt

Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια άλλη επεξήγηση 😛

Καταλήγει στη φυλακή μαζί με έναν στρατιώτη από τη μάχη του Culloden

Το πρώτο βιβλίο Outlander, ακολουθεί τους Highlanders μόλις λίγα χρόνια μετά από την ιστορική μάχη.  Δεν είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως, όταν τον βάζουν σε μια στρατιωτική φυλακή, ο Jamie McCrimmon γνωρίζει έναν ερυθροχιτώνα ο οποίος βρισκόταν στην συγκεκριμένη μάχη;;

‘Οπως φαντάζεστε ο Jamie δεν τον συμπαθεί και πολύ, αλλά οι δυο τους ξεπερνούν τις διαφορές τους και τελικά στήνουν έναν ψεύτικο καβγά έτσι ώστε να δημιουργήσουν τον περισπασμό που χρειάζονται για να αποδράσουν.

Ο ίδιος ξέρει τα πάντα για τον σκοπό των Ιακωβιτών..

….και αυτό επειδή γνωρίζει τον 2ο Doctor λίγο μετά από την ήττα της επανάστασης των Ιακωβιτών, στις 16 Απριλίου 1746.

Φαίνεται πως ο Jamie της σειράς μας και ο Jamie του Outlander έχουν παραπάνω κοινά από το όνομα τους..

 

 

 

Πηγή

Top