Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > Series 7 > Christmas 2013 Special > «Ο τάφος του Doctor μπορεί να είναι για πάντα στο Τράνζελορ!»

«Ο τάφος του Doctor μπορεί να είναι για πάντα στο Τράνζελορ!»

ddoctors grave trenzalor

Το τέλος του Matt Smith στο Doctor Who μπορεί να μας στενοχώρησε, αλλά μας άφησε γεμάτους ερωτηματικά και απορίες. Αφού ποτέ δεν πέθανε ο Doctor στον πλανήτη εκείνον, πως τελικά είδαμε τον τάφο του στο 7×13; Ο Steven Moffat εξηγεί:

“Πολλές φορές αναρωτιέμαι γι’ αυτό. Ευτυχώς, αργά ένα βράδυ, ο Doctor εμφανίστηκε στον ύπνο μου και μου εξήγησε:

“DOCTOR: Το να αλλάζεις τον χρόνο είναι πονηρό. Είναι σαν αστυνομική ιστορία: αφού δεν υπάρχει πτώμα, υπάρχουν πολλές θεωρίες στον χώρο – για παράδειγμα αν το πτώμα έχει καεί κάπου.

“Αλλά να πως έχει το πράμα: Μπορώ να αλλάξω το μέλλον εφ ‘όσον το μέλλον δεν έχει ήδη καθιερωθεί ως μέρος του δικού μου παρελθόντος. Δεν μπορώ να σώσω την Έιμι επειδή ήδη γνωρίζω ότι δεν το έκανα.

“Αλλά τι ξέρω για το Τράνζελορ; Υπάρχει ένα μεγάλο μνημείο που μοιάζει με το TARDIS μου. Υπάρχει μια χρονική σχισμή που οδηγεί στο timeline μου. Ίσως είναι ο τάφος μου. Ίσως, μια μέρα, γίνει το νεκροταφείο μου. Ίσως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, και το έχουμε καταλάβει λάθος. Δεν ξέρω και δεν θέλω να το μάθω σύντομα. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Κλάρα «βούτηξε» στην χρονική σχισμή μου και κατέληξε να με βοηθά σε όλες τις ζωές μου.”

Top