Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > Series 7 > 50ή Επέτειος > O Steven Moffat μιλάει για τις δυσκολίες τις 50ης επετείου

O Steven Moffat μιλάει για τις δυσκολίες τις 50ης επετείου

Σήμερα η σειρά μας κλείνει 52 χρόνια, και μαζί με αυτήν κλείνει 2 χρόνια το επετειακό επεισόδιο 50 χρόνων…. και απ’ότι φαίνεται υπάρχουν ακόμα πληροφορίες που δεν ξέρουμε για αυτό το επεισόδιο – για το πως δημιουργήθηκε, βασικά. Με αφορμή την σημερινή μέρα, ο Steven Moffat μίλησε στους Radio Times για τις δυσκολίες που είχε γράφοντας το σενάριο:

»Η πρώτη εκδοχή του σεναρίου, ήταν οι David Tennant, Matt Smith και Christopher Eccleston μαζί. Με όποια άλλη ανάμιξη μπορούσαμε να βάλουμε για τους υπόλοιπους Doctors – αλλά για να είμαι ειλικρινής, θα έπρεπε να είναι οι Doctors που έμοιαζαν ακόμα στους Doctors τους. Ξέρω ότι γίνομαι κακός όταν το λέω αυτό, αλλά νομίζω πως οι Peter Davison, Colin Baker και Sylvester McCoy ήταν καλύτερα στο The Five-ish Doctors, απ’ότι θα ήταν οπουδήποτε αλλού. Αλλά ήξερα ότι ο Chris σχεδόν σίγουρα θα έλεγε όχι. Τον συνάντησα μερικές φορές, και ήταν αξιαγάπητος. Δέχτηκε να με συναντήσει γιατί ήθελε να αρνηθεί μέσω του ατζέντη του, ή μέσω τηλεφώνου ή email. Ήθελε να το κάνει προσωπικά, και τον είχα πείσει λιγάκι να δεχτεί.

Έτσι, άρχισα μια εκδοχή του σεναρίου αλλά έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να γράψω παραπάνω εκτός αν ήταν κι εκείνος μέσα. Τον συνάντησα άλλη μια φορά, και αρνήθηκε. Οι λόγοι του είναι δική του δουλειά και είναι ένας πολύ ιδιωτικός άνθρωπος. Αλλά είναι ειλικρινής όταν λέει ότι πραγματικά νοιάζεται για το Doctor Who. Ξέρει πολύ καλά τι συνέβη από τη στιγμή που έφυγε, και συζητήσαμε για την Amy Pond συγκεκριμένα.»

steven moffat

Στη συνέχεια, μίλησε για το πως ήρθε στις οθόνες μας ο War Doctor:

»Έπρεπε να βρούμε τι θα κάνουμε. Σε εκείνο το σημείο, ούτε ο David ή ο Matt είχαν συμβόλαιο. Η μόνη που είχε ήταν η Jenna Coleman. Και είχα σκεφτεί μια πλοκή που ήταν μόνο εκείνη, αλλά ήταν εφιαλτική. Είχαμε μερικές βδομάδες μέχρι τα γυρίσματα, αλλά η ομάδα παραγωγής είχε συγκεντρωθεί, και εγώ δεν ήξερα καν αν κάποιος από τους ηθοποιούς που είχε παίξει τον Doctor θα είναι μέσα.
Και εν τω μεταξύ, όλο το διαδίκτυο είχε βρει το email μου και μου έστελνε τις πιο απαίσιες απειλές, επειδή δεν είχα φέρει τον William Hartnell! Και να σκέφτομαι ‘δεν απαντούσε το τηλέφωνο, δεν ξέρω γιατί..’. Αλλά ας τον αφήσουμε αυτόν – δεν ήξερα αν ο David και ο Matt θα δεχόντουσαν. Απλά είχα κουλουριαστεί στη γωνία του γραφείου μου, και σκεφτόμουν ‘τι θα κάνω;!’
Μετά, ο David και ο Matt συμφώνησαν να έρθουν για το επεισόδιο και το BBC περίμενε την μεγάλη ιδέα μου. Θυμάμαι να λέω στον Marcus Wilson (παραγωγός): τι θα έλεγες αν υπήρχε μια ενσάρκωση του Doctor που δεν ήξερε κανείς μας; Και αν εντελώς τυχαία, τον υποδυόταν ο πιο διάσημος ηθοποιός στον κόσμο; Πιο συγκεκριμένα κάποιος που μπορεί να είχε κάνει casting για τον Doctor κατά τη διάρκεια του μεγάλου hiatus. Για παράδειγμα, ο John Hurt..»

war-doctor

«Ήταν πολύ γρήγορα όλα. Ήταν στην κορυφή της λίστας μας, έτσι έγραψα το σενάριο για τον War Doctor και του το στείλαμε – και ευτυχώς, είπε ναι σχεδόν αμέσως!
Και ήταν τόσο καλός! Και ενθουσιασμένος που θα συμμετείχε σε αυτό. Δεν ήμουν εκεί την τελευταία μέρα των γυρισμάτων του, αλλά έδωσε έναν μικρό λόγο: ‘δεν θέλω κανείς να νομίζει ότι το έκανα ελαφριά αυτό – πραγματικά σημαίνει κάτι για μένα το να είμαι ο Doctor’. Ήταν λίγο επίμονος, έλεγε σε μένα αλλά και σε άλλους: ‘δηλαδή είμαι κανονικά ο Doctor τώρα. Είμαι ο Doctor. Μπορώ να το πω;’ λατρεύει το γεγονός ότι έχει παίξει τον Doctor.»

Και τέλος, σχολίασε το κερασάκι του επεισοδίου – το cameo του Tom Baker στο επεισόδιο:

«Ο Tom Baker, αυτό ήταν απίστευτο. Αυτή η φωνή, ολόιδια όπως το ’70, τα μάτια του, το χαμόγελο – όλα ξανά στο σετ του Doctor Who. Και όλοι απλά στεκόμασταν και κοιτούσαμε. Δεν ήμουν σίγουρος για το τι να περιμένω, αλλά εμφανίστηκε και ήταν τέλειος σε κάθε λήψη. Ήταν μαγικά..»

 

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη αναλυτικά, καθώς και το πως ο γιος του συνάντησε τον αγαπημένο του Doctor, Sylvester McCoy, εδώ.

Top