Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Ο Steven Moffat αποχωρεί από τη σειρά και τη θέση του θα πάρει ο Chris Chibnall!

Ο Steven Moffat αποχωρεί από τη σειρά και τη θέση του θα πάρει ο Chris Chibnall!

Οι φήμες τους τελευταίους μήνες έδιναν και έπαιρναν, αλλά επιτέλους έχουμε μια επίσημη ανακοίνωση. Ο Steven Moffat αποφάσισε πως πέρασε αρκετό καιρό ως showrunner της σειράς μας, και πλέον όλα έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να παραδώσει τα ηνία, όπως αποκαλύπτουν οι RadioTimes : το 2016 θα υπάρξει μόνο ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο για το Doctor Who, υπό την επίβλεψη του Steven Moffat, αν και δεν θα δούμε την καινούργια companion σε αυτό – θα την γνωρίσουμε για πρώτη φορά στην 10η σεζόν.

H 10η σεζόν και τελευταία του Steven Moffat θα προβληθεί την άνοιξη του 2017, και μετά από το Christmas Special του 2017 (που θα είναι το τελευταίο επεισόδιο του Moffat ως showrunner), από το 2018 και την 11η σεζόν θα αναλάβει τα κλειδιά του TARDIS*drum roll please*….ο Chris Chibnall, δημιουργός της σειράς Broadchurch αλλά και σεναριογράφος αρκετών επεισοδίων του Doctor Who (42, The Hungry Earth/Cold Blood, Pond Life, Dinosaurs on a Spaceship, The Power of Three) και του Torchwood (Day One, Cyberwoman, Countrycide, End of Days, Kiss Kiss Bang Bang, Adrift, Fragments, Exit Wounds), καθώς είναι μεγάλος Whovian!

steven moffat comic con 2013

Εξηγώντας την απόφαση να προβληθεί η τελευταία σεζόν του Steven Moffat ην επόμενη χρονιά, η υπεύθυνη του BBC1 Charlotte Moore αναφέρει:
«Έχω αποφασίσει να προγραματίσω το μεγάλο φινάλε του Steven για την άνοιξη του 2017, να ένωσω το κράτος για κάτι που είναι μια τεράστια αλλαγή για το κανάλι. Το 2016 είναι γεμάτο με τεράστιες στιγμές όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Ευρωπαικό του ποδοσφαίρου και άλλα γεγονότα και θέλω να κρατήσω κάτι εξίσου μεγάλο για το 2017 – υπόσχομαι πως θα αξίζει την αναμονή!»

Επίσης ευχαρίστησε τον Moffat και καλωσόρισε τον Chibnall στον κόσμο του Doctor Who:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Steven Moffat για όλα όσα έχει δώσει στο Doctor Who – ήταν υπέροχα να δουλεύω μαζί του, είναι μια ιδιοφυία και έχει φέρει πολύ χαρά σε whovians σε όλο τον κόσμο. Θα λυπηθώ πολύ που θα φύγει από τη σειρά αλλά δε μπορώ να περιμένω να δώ τι θα κάνει στην τελευταία του σεζόν του χρόνου, με μια ολοκαίνουργια companion.
Επίσης θα ήθελα να καλωσορίσω τον Chris Chibnall, έναν πολύ ταλαντούχο σεναριογράφο που ξέρω πως θα φέρει κάτι πολύ ξεχωριστό στη σειρά».

Ο Steven Moffat σχολίασε την απόφαση του να αποχωρήσει:
«Φαίνεται περίεργο να μιλάω για το γεγονός πως θα φύγω, ενώ μόλις ξεκίνησα να δουλεύω τα σενάρια της 10ης σεζόν – αλλά το γεγονός είναι πως μου έχει τελειώσει ο timey-wimey χρόνος μου. Καθώς ο Chris κάνει την τελευταία του σεζόν στο Broadchurch, θα τελειώνω την καλύτερη δουλειά στον πλανήτη και θα κρατάω το TARDIS ζεστό για εκείνον. Μου πήρε πολύ τζιν και τονικ για να τον πείσω για αυτό, αλλά είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος που ένας από τους αληθινούς αστέρες του Βρετανικού δράματος στην τηλεόραση θα αναλάβει τη σειρά. Στην αρχή της 11ης σεζόν, ο Chris Chibnall θα γίνει ο καινούργιος showrunner του Doctor Who. Και εμένα θα με πετάξουν στα σκουπίδια».

Όπως και οι Russell T Davies και Steven Moffat, o Chris Chibnall είναι whovian εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και σεναριογράφος – παραγωγός με αρκετά βραβεία. Η πιο πρόσφατη επιτυχία του ήταν τα BAFTA βραβεία της σειράς του Broadchurch – όπου πρωταγωνιστής είναι ο πολύ γνωστός μας David Tennant.
O ίδιος δήλωσε:
«Το Doctor Who είναι το απόλυτο πρόγραμμα του BBC: τολμηρό, μοναδικό, πολύ διασκεδαστικό και το λατρεύουν σε όλο τον κόσμο. Έτσι, είναι ένα προνόμιο και μεγάλο χαρά να είμαι ο επόμενος φροντιστής αυτού του αστείου, τρομακτικού και συναισθηματικού οικογενειακού δράματος. Λατρεύω το Doctor Who από την ηλικία των τεσσάρων ετών, και απολαμβάνω τη σκέψη πως θα δουλέψω με την υπέροχη ομάδα του BBC Wales για να δημιουργήσω καινούργιους χαρακτήρες, πλάσματα και κόσμους για να εξερευνήσει ο Doctor. O Steven κατάφερε το απίθανο συνεχίζοντας την δημιουργική φιλοδοξία του Doctor Who, καθώς παράλληλα μεγάλωνε η παγκόσμια δημοτικότητα του. Είναι ένας εντυπωσιακός και τολμηρός showrunner και ακούγοντας τα σχέδια και τις ιστορίες του για το 2017, είναι ξεκάθαρο πως θα φύγει με δυνατό τρόπο. Απλά για να κάνει τη ζωή μου δύσκολη».

 Εμείς να πούμε πως καιρός ήταν για μια αλλαγή, και αν και μας θλίβει το γεγονός πως η φετινή χρονιά θα έχει ένα μόνο καινούργιο επεισόδιο, ανυπομονούμε να δούμε την καινούργια companion και ακόμα περισσότερο τη δουλειά του καινούργιου showrunner!  (Και ελπίζουμε πως τα επεισόδια του θα είναι με τον υπέροχο Peter Capaldi και δε θα τον αποχαιρετήσουμε κι αυτόν μαζί με τον Moffat..).
Top