Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Ο Moffat αποκαλύπτει τον λόγο που ο 12ος Doctor έχει το ίδιο πρόσωπο με τον John Frobisher

Ο Moffat αποκαλύπτει τον λόγο που ο 12ος Doctor έχει το ίδιο πρόσωπο με τον John Frobisher

Τον προηγούμενο μήνα, άρχισε να μας ξεκαθαρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Doctor Who: γιατί ο 12ος Doctor έχει το ίδιο πρόσωπο με τον Caecilius – τον Ρωμαίο που έσωσε ο 10ος Doctor, David Tennant στο επεισόδιο της 4ης σεζόν ‘Τhe Fires of Pompeii’;

Σύμφωνα λοιπόν με το επεισόδιο του 9ου κύκλου ‘The Girl Who Died’, ο αγαπημένος μας Άρχοντας του Χρόνου χρησιμοποίησε το πρόσωπο του Caecilius ώστε να θυμίζει στο εαυτό του ότι πάντα πρέπει να προσπαθεί να σώζει ανθρώπους, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες – δηλαδή όπως ακριβώς έκανε και σε αυτό το επεισόδιο.

Αυτό βέβαια ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο, αλλά πάλι δεν μας εξήγησε την δεύτερη εμφάνιση του Capaldi στο σύμπαν του Doctor Who: ως John Frobisher, ένας δημόσιος υπάλληλος στον 3ο κύκλο της spin off σειράς ‘Torchwood: Children of Earth’.

Μιλώντας πάνω σε αυτό το θέμα στο Doctor Who Festival , o Stephen Moffat με την βοήθεια του προηγούμενου showrunner της σειράς Russell T Davies μας έδωσε την απάντηση:

«Όταν έκανα casting για πρώτη φορά στον Peter Capaldi στον ρόλο του Doctor, θυμήθηκα ότι ο Russell μου είχε πει ότι έχει ένα πλάνο ώστε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο Capaldi εμφανίζεται και στο Doctor Who και στο Torchwood σε διαφορετικούς ρόλους. Οπότε έγραψα στον Russell για να τον ρωτήσω ποιο ήταν αυτό το πλάνο και αν συμβαδίζει με την σειρά. Η απάντηση του ήταν ‘ναι, τα έχω σκεφτεί όλα!!’.
Συνέχισε λέγοντας μου πως το όλο σκεπτικό είναι -όπως θα έλεγε και ο Doctor- η διεκδίκηση του δικαιώματος του να σώζει αθώες ψυχές . Το σχέδιο του Russell ήταν πως ο Doctor υποστηρίζει τα πιστεύω του ενάντια στον ίδιο τον χρόνο επιλέγοντας να σώσει τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Capaldi στο Fires Of Pompeii, και ο χρόνος επαναπροσδιορίζεται, τελειώνοντας αυτήν τη γραμμή αίματος στο επεισόδιο του Torchwood (που ήταν δύσκολο να γίνει αναφορά και εκεί στο 9×05) οπού ο Frobisher καταλήγει σε μια κατάσταση που τον ωθεί να αυτοκτονήσει. Οπότε ο Doctor αψηφάει ξανά τον χρόνο, παίρνοντας το πρόσωπο του Frobisher και φέρνοντας το πίσω στη ζωή με τον μόνο τρόπο που μπορεί: το κάνει δικό του. Είναι η αιώνια μάχη του Doctor με τη μοίρα και το πεπρωμένο.»

Αλλά αν ο χρόνος έχει διορθώσει την γραμμή αίματος του Caecilius, αυτό σημαίνει ότι ο Caecilius και ο Frobisher είναι συγγενείς;
«Ναι» μας απάντα ο Moffat. «Και υπάρχει ένα εντυπωσιακό επίπεδο γενετικής αναδρομής σε αυτά τα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν για να γίνουν ταυτόσημοι!».

Μετάφραση: Αλέξανδρος

Top