Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > O Moffat απαντά: Είναι ο Doctor δίγαμος;

O Moffat απαντά: Είναι ο Doctor δίγαμος;

Ο Steven Moffat απαντάει σε ερώτηση ενός φαν, ο οποίος αναρωτιέται εάν ο Doctor είναι ένας παράνομος δίγαμος.

O φαν, ρώτησε την εγκυρότητα του γάμου του Doctor και της Elizabeth I, της Marilyn Monroe και της River Song δεδομένου του ότι τεχνικά τώρα είναι όλες νεκρές – αν και θα μπορούσε να ταξιδέψει σε στιγμή που ήταν ζωντανές και να τις δει.

Ο Moffat απαντάει στο νέο τεύχος του Doctor Who Magazine :
»Η κυρία Who No 1 (λογικά εννοεί τη γιαγιά της Susan Foreman) : νεκρή υποθέτω; Νομίζω πως πρέπει να είναι. Σκεφτείτε το για μια στιγμή. Δεν την αναφέρει ποτέ, δε συζητά ποτέ για αυτήν. Αλλά δεν είναι δίγαμος ακόμα.

Η κυρία Who No 2 : Elizabeth η πρώτη. Λοιπόν..σίγουρα παντρεύτηκαν. Και μετά δεν ξαναπήγε ποτέ εκεί. Δύσκολο να τον δικαιολογήσω εδώ..ειλικρινά, της άξιζε κάτι καλύτερο. Αλλά μετράει σαν γάμος αν ο γάμος είναι, εμ.., ανολοκλήρωτος;

Η κυρία Who No 3 : Marilyn Monroe. Αλλά μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτή την πληροφορία; Έχω μια υποψία ότι δεν συνέβη ποτέ στ’αλήθεια..ξανά, αθώος.

Η κυρία Who No 4 : River Song. Εδώ είμαστε! Ένα σημείο που κανείς δεν φαίνεται να προσέχει εδώ : στο επεισόδιο ‘The Wedding of River Song’ δεν υπάρχει γάμος και η River δεν παντρεύεται. Ο Doctor ποτέ δεν της ψιθυρίζει το όνομά του, καθώς είναι σε μέγεθος μινιατούρας μέσα σε ένα ρομπότ του εαυτού του. Φυσικά και η River τον αποκαλεί σύζυγό της, αλλά..θα το έκανε έτσι κι αλλιώς σωστά; Δεν μπορώ να ορκιστώ ότι ο Doctor και η River δεν παραφέρθηκαν όταν δεν κοιτούσαμε, αλλά δεν νομίζω ότι η διγαμία ισχύει εδώ. Εξάλλου, βάζω στοίχημα ότι η River παντρεύτηκε γύρω στις 428 φορές.

Οπότε, εδώ είστε. Πιστεύω ότι είναι καθαρός. Αλλά ποιος ξέρει τι ακολουθεί…;»

 

Όποτε ακούμε τις λέξεις ‘Doctor’ και ‘γάμος’ στην ίδια πρόταση, σκεφτόμαστε αμέσως την River Song. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν κι άλλες και ιδιαίτερα στα classic series που από την πρώτη σεζόν ο Doctor αρραβωνιάστηκε κατά λάθος! Οπότε, ας μην τον βγάζουμε ένοχο….μπορεί στον Gallifrey η πολυγαμία να είναι νόμιμη 😉

Top