Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Moffat: To New Who μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον 15 χρόνια

Moffat: To New Who μπορεί να κρατήσει τουλάχιστον 15 χρόνια

Σε καινούργια συνέντευξη στο DWM #485, o Steven Moffat μας επιβεβαίωσε πως η σειρά μας τώρα μπορεί να φτάσει το λιγότερο 15 χρόνια ακόμα.

moffat tardis

Πιο συγκεκριμένα, είπε :
»Αυτά τα 10 χρόνια του New Who, τα νούμερα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Βασικά, σε διεθνές επίπεδο είναι υψηλότερα. Καμία σειρά δεν το κάνει αυτό! Η πορεία κανονικά είναι καθοδική! Το Doctor Who απλά μένει σταθερό. Είναι απίστευτο!
Όταν ανέλαβα, το BBC μου είπε : ‘Έχουμε κάνει όλους τους υπολογισμούς. Τα νούμερα θα πέσουν. Περιμένουμε να χάσουμε λίγα, αλλά δεν μας πειράζει αυτό, η σειρά θα συνεχιστεί. Όσο είναι καλή, δεν μας νοιάζει αν τα νούμερα δεν είναι όσο υψηλά είναι τώρα.’ Αλλά δεν έπεσαν. Είναι σχεδόν τα ίδια.

Νόμιζα ότι θα κρατήσει 10 χρόνια. Δεν περίμενα ότι θα κρατήσει 10 χρόνια, με το BBC Worldwide να προσπαθεί να με στριμώξει για να μου μιλήσει για τα σχέδια τους για τα επόμενα 5 χρόνια! Έτσι το λιγότερο που θα κάνει θα είναι 15 χρόνια. Δηλαδή, θα μπορούσε να κάνει και 26! Αν και δε λέω ότι αυτό είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να βρείς καινούργιους ανθρώπους. Καινούργιους Doctors. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο κίνδυνος – ότι αρχίζεις να σκέφτεσαι πως είναι εύκολο. Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο όταν κάνεις το Doctor Who.»

O Ben Stephenson, επικεφαλής του τμήματος BBC Drama πρόσθεσε :
»Δεν μπορείς να παίρνεις σειρές σαν το Doctor Who για δεδομένο. Τη στιγμή που το κάνεις αυτό, έχουν πεθάνει. Πρέπει συνεχώς να το προσεγγίζεις σαν κάτι καινούργιο και όχι να λες ‘αυτό πάντα πιάνει, θα συνεχίσουμε έτσι’. Αυτό θα είναι ένας βέβαιος θάνατος. Θέλεις να συνεχίσεις να προσελκύεις καινούργιο κόσμο, θέλεις τον κόσμο που το αγαπούσε από πάντα, θέλεις εκείνον που το αγαπούσε από παιδί αλλά και καινούργιους φανς.

Το υπέροχο με αυτή τη σειρά, είναι ότι είναι τόσο ‘καλόβολη’. Δεν χρειάζεται να είναι πάντα ‘θα βγούν 13 επεισόδια και θα αρχίσουν τον Σεπτέμβρη’. Φυσικά, οι φανς θα θέλουν να επιστρέφει με μια τακτικότητα, αλλά μπορούμε να διαλέξουμε όπως έγινε με τον David Tennant, να κάνουμε μια χρονιά από Specials. Δεν λέω πως το σχεδιάζουμε, γιατί στόχος μας είναι να την κρατήσουμε σε ένα τακτικό πρόγραμμα. Αλλά επειδή είναι κάτι τόσο τέλειο, που μπορείς συνεχώς να το ανανεώνεις, όσο οι άνθρωποι που το φροντίζουν και το BBC παθιάζονται με αυτό, δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν μπορεί να κάνει άλλα 50 χρόνια

Top