Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > Series 9 > Christmas Special 2016 > Christmas Special 2016 – The Return of Doctor Mysterio – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Christmas Special 2016 – The Return of Doctor Mysterio – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του Χριστουγεννιάτικου επεισοδίου του 2016 «The Return of Doctor Mysterio» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε στο Cardiff την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την επόμενη Δευτέρα, στις 5 Σεπτεμβρίου και τελείωσαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Τα κόμιξ του μικρού και οι εικόνες στο επεισόδιο, δείχνουν τον σούπερ ήρωα Superman. Ο Superman δημιουργήθηκε από τους Jerry Siegel και Joe Shusterκαι εμφανίζεται μετά από άδεια της οικογένειας Jerry Siegel.
Οι δημιουργοί του σούπερ ήρωα αναφέρονται στην πρώτη σκηνή, όταν ο Mr Brock λέει στους δημοσιογράφους: ‘Any questions after today, can be handled by Miss Shuster and Miss Siegel…’.

Μερικοί από εσάς ίσως να προσέξατε το όνομα της ταινίας που διαφημιζόταν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, η οποία ονομαζόταν »Mind of Evil» και επιλέχθηκε από την ομώνυμη περιπέτεια του 3ου Doctor.
Το Joe’s Pizzas είναι επίσης ορατό και οι φανς του Spiderman ίσως να θυμούνται πως ο σούπερ ήρωας (ή μάλλον πιο σωστά το alter ego του, Peter Parker), δούλευε εκεί στην ταινία »Spider-Man 2» του 2004.

Οι εχθρικές φιγούρες με την χαρακτηριστική πλέον χαρακιά στο πρόσωπο, μας θυμίζουν τον Scratch από το προηγούμενο σπέσιαλ που είδαμε, »The Husbands of River Song».

Το Doctor Who, είναι γνωστό στο Μεξικό ως »Doctor Misterio». Ο Peter Capaldi το ανακάλυψε κατά την διάρκεια του World Tour της σειράς το 2014, και πολύ σύντομα αγάπησε τη φράση λέγοντας τη ξανά και ξανά. Ο Steven Moffat θυμήθηκε πόσο άρεσε στον Peter, άλλαξε ένα γράμμα στο όνομα και το έβαλε στον τίτλο του επεισοδίου!

Όταν ο Nardole αναφέρει »River Song… died a long time ago in a library…» μιλάει για τα συμβάντα του επεισοδίου »Forest of the Dead» του 2008. Επίσης σε κάποια στιγμή στο επεισόδιο αναφέρει πως ο Doctor είχε περάσει μια μεγάλη νύχτα με κάποια που του λείπει, πράγμα που μας παραπέμπει στο τέλος του προηγούμενου σπέσιαλ όπου όλα δείχνουν πως έμεινε με την River Song για τα 24 χρόνια που κράτησε η νύχτα στους πύργους του Darillium.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Doctor προσποιείται πως δουλέυει για την Scotland Yard. Υποστήριξε το ίδιο πράγμα στον Πρόεδρο Νίξον στο επεισόδιο »The Impossible Astronaut» αλλά και στο επεισόδιο »The Woman Who Lived» είπε »I’m an undercover constable from Scotland Yard!» πριν ρωτήσει »Do you have Scotland Yard yet?».

Top