Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > Series 9 > Christmas 2015 Special > Christmas Special 2015 – The Husbands of River Song – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Christmas Special 2015 – The Husbands of River Song – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του Χριστουγεννιάτικου επεισοδίου 2015 «The Husbands of River Song» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την επόμενη μέρα και το επεισόδιο ήταν έτοιμο το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Το επεισόδιο αρχίζει με μια σκηνή με δυο γεμάτα φεγγάρια – πράγμα κατάλληλο, καθώς η 25η Δεκεμβρίου του 2015 ήταν η πρώτη Χριστουγεννιάτικη μέρα με γεμάτο φεγγάρι από το 1977. Η επόμενη φορά θα είναι το 2034!

Ο Βασιλιάς Hydroflax, είναι επίσης γνωστός ως «the Butcher of the Bone Meadows» – και αν αυτό σας ακούγεται γνωστό, είναι επειδή στο επεισόδιο «The Time of Angels» η River ρωτάει τον Doctor «Have we done the Bone Meadows?».

«It’s my diary… One should always have something sensational to read on a spaceship!» αναφέρει η River, λέγοντας -περίπου- μια φράση από το έργο The Importance of Being Earnest του Oscar Wilde. Στο συγκεκριμένο έργο, η Gwendolyn Fairfax αναφέρει: «I never travel without my diary. One should always have something sensational to read on a train».

Τον Scratch, υποδύεται ο ηθοποιός Robert Curtis και παρόλο που αυτή είναι η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στο Doctor Who, έχει εμφανιστεί και στην ιστορία «Prisoner of the Judoon» της spin off σειράς The Sarah Jane Adventures.

Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της σειράς, ένα επεισόδιο της ιστορίας «The Daleks Master Plan» προβλήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1965. Το δεύτερο ήταν το «The Christmas Invasion» το 2005, και από τότε υπάρχει ένα επετειακό επεισόδιο κάθε Χριστούγεννα!

war 11 1a0 queen marriage

Η River αναφέρει αρκετές από τις προηγούμενες σχέσεις του Doctor (τις οποίες είδαμε αναλυτικότερα εδώ), όπως την Ελισάβετ Ι, την Marilyn Monroe και την Κλεοπάτρα. Ποτέ δεν είδαμε τον Doctor on screen με την τελευταία, αλλά στο επεισόδιο «School Reunion» φαινόταν πως την ήξερε αρκετά καλά για να την αποκαλεί Cleo! 😛

Οι ‘Singing Towers of Darillium’ αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την River στο επεισόδιο «Forest of the Dead», καθώς είπε στον Doctor: «You took me to Darillium to see the Singing Towers. Oh, what a night that was! The towers sang and you cried. You wouldn’t tell me why, but I suppose you knew it was time…». Aνέφερε ακόμα και το καινούργιο του κουστούμι και κούρεμα στην ίδια σκηνή!
Οι τελευταίες λέξεις του επεισοδίου, είναι η River να λέει «I hate you!» και ο Doctor να της απαντάει «No you don’t». Διάφορες παραλλαγές αυτού του διαλόγου έχουμε ακούσει ξανά, στα επεισόδια Flesh and Stone, The Impossible Astronaut και Forest of the Dead.
Όταν ο Doctor αναφέρει στην River πως «Every night is the last night for something… Every Christmas is last Christmas…» ακούμε στα λόγια του τις λέξεις που είπε ο Danny στην Clara πριν ένα χρόνο, στο περσινό σπεσιαλ επεισόδιο «Last Christmas» : «Every Christmas is last Christmas, and this is ours…»

Τέλος, τις δυο πιο γνωστές ατάκες που έχουμε συνδέσει με την River Song και τις λέει σχεδόν σε κάθε επεισόδιο που έχει εμφανιστεί, «Spoilers» και «Hello Sweetie» σε αυτό το επεισόδιο δεν τις είπε καμία φορά εκείνη…. αλλά τις είπε ο Doctor! 😉

Top