Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα War Doctor: John Hurt

Αφιέρωμα War Doctor: John Hurt

war-doctor

John Hurt

Τον ρόλο του War Doctor, πήρε ο ηθοποιός John Hurt σε ηλικία 73 ετών. Αν και χρονολογικά υπήρξε σαν ενσάρκωση πριν τον 9ο Doctor Cristopher Eccleston, έκανε την πρώτη του εμφάνιση 8 χρόνια μετά, στο επεισόδιο The name of the Doctor που ήταν το τελευταίο της7ης σεζόν της σειράς.

Δημιουργήθηκε από τον showrunner της σειράς Steven Moffat ειδικά για το επετειακό επεισόδιο, αν και λέγεται πως του δόθηκε ο ρόλος για να αντισταθμίσει την άρνηση του Eccleston να επιστρέψει στη σειρά για το επεισόδιο των 50 χρόνων.

Εμφανίζεται για πρώτη φορά στο τέλος της 7ης σεζόν, όπου ο 11ος Doctor και η companion του Clara Oswald βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο timeline του Doctor. Εκεί, η Clara πιστεύει πως έχει δεί όλα τα πρόσωπα του Doctor, αλλά δεν αναγνωρίζει την φιγούρα του John Hurt. Ο 11ος Doctor της λέει πως είναι μια άλλη εκδοχή του εαυτού του, παρόλο που έχει χάσει το δικαίωμα να έχει το όνομα του Doctor.

Οι ρίζες του, μας γίνονται γνωστές την δεύτερη φορά που τον βλέπουμε, πάλι μόνο για λίγες στιγμές στο τέλος του mini episode ‘’The Night of the Doctor’’. Τα γεγονότα εκεί διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Χρόνου. Αφού ο 8ος Doctor Paul McGann, πεθαίνει σε συντριβή διαστημόπλοιου, επαναφέρεται προσωρινά στη ζωή και προτρέπεται να υψώσει το ανάστημά του και να πάρει μέρος στον πόλεμο. Του προσφέρεται ένα ελιξήριο το οποίο θα πυροδοτήσει την αναγέννηση του σε μια μορφή της επιλογής του. Βλέποντας την τροπή του πολέμου, αποφασίζει πως το σύμπαν δεν χρειάζεται πλέον έναν Doctor, αλλά έναν πολεμιστή που θα δώσει τέλος σε όλα αυτά. Έτσι, αναγεννιέται στον War Doctor.war doctor in the tardis

 

Η τρίτη και τελευταία φορά που τον βλέπουμε στην οθόνη μας, είναι το επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια της σειράς, με τίτλο ‘’The day of the Doctor’’. Εκεί, ο War Doctor κλέβει από τον Gallifrey ένα υπερόπλο γνωστό ως ‘’Η Στιγμή’’, με την πρόθεση να αφανίσει όλους τους μαχητές του πολέμου, μαζί με τον πλανήτη του.

Όμως αυτό το πανίσχυρο όπλο έχει συνείδηση. Αφού παίρνει την μορφή της Rose Tyler για να είναι ένα οικείο πρόσωπο στον Doctor (άσχετα που εκείνος δεν την έχει συναντήσει ακόμα), τον στέλνει στο μέλλον του για να συναντήσει την 10η και 11η ενσάρκωση του, έτσι ώστε να καταλάβει την λύπη και την μετάνοια που νιώθουν για αυτό που εκείνος έκανε.

Με την βοήθεια της Στιγμής η οποία αλληλεπιδρά μαζί του και τους δείχνει τον τρόμο και την καταστροφή που επικρατεί στον Gallifrey, αλλά και της Clara που κλαίει στην ιδέα του θανάτου όλων αυτών των αθώων, οι τρεις Doctors αλλάζουν γνώμη και καταλήγουν πως δεν μπορούν να αποδεχτούν τον χαμό τόσων ζωών.

 

Έτσι ενώνουν τις δυνάμεις τους, και με την βοήθεια των προηγούμενων αλλά και των επόμενων ενσαρκώσεων του Doctor (όπου κάνει και την πρώτη του εμφάνιση ο επόμενος Doctor μας, Peter Capaldi – δείχνοντας μας τα υπέροχα μπλε μάτια του) επιχειρούν να σώσουν τον Gallifrey παγώνοντας τον σε μια στιγμή στον χρόνο, και δημιουργώντας στον ίδιο τον Doctor την ψευδαίσθηση της καταστροφής του.

Ως αποτέλεσμα, τα Daleks που βρίσκονται γύρω από τον πλανήτη στοχεύουν το ένα το άλλο και εξολοθρεύονται. Ο War Doctor αποδέχεται το γεγονός πως, αφού επιστρέψει στο δικό του timeline θα ξεχάσει την ηρωική του πράξη, και θα ζήσει πιστεύοντας πως σκότωσε τους δικούς του ανθρώπους. Στο τέλος του επεισοδίου, αποχαιρετάει την 10η και την 11η ενσάρκωση του, και μπαίνει μέσα στο TARDIS, όπου αφού έχει εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε (να σταματήσει τον πόλεμο) αναγεννιέται στoν 9ο Doctor.

war doctor regenerates

 

Όπως φαίνεται στο επετειακό επεισόδιο που τον βλέπουμε για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σοβαρός και αποφασισμένος. Είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει το όπλο για να καταστρέψει τον ίδιο του τον πλανήτη και την φυλή των Dalek για να σταματήσει τον πόλεμο, παρόλο που ήδη το μετανιώνει.

Η αλληλεπίδραση του με την 10η και 11η ενσάρκωση του και η συμπεριφορά του απέναντι τους, δείχνει πως δεν έχει χρόνο για την ‘’εξυπνάδα’’ και παιδικότητα του χαρακτήρα τους, καθώς κάνει σχόλια για την νεανική τους εμφάνιση και την περίεργη – τρελή συμπεριφορά τους..αν και οι ίδιοι φαίνονται να περιφρονούν την δική του ενσάρκωση, διότι τον θεωρούν υπεύθυνο για ότι έχει γίνει.

Παρόλα αυτά, στο τέλος του επεισοδίου συνειδητοποιεί πως ήταν οι δικές του επιλογές που άλλαξαν το μέλλον τους, και τους έκαναν να προσπαθούν περισσότερο από ποτέ να κάνουν το σωστό και να σώζουν το σύμπαν όποτε χρειάζεται βοήθεια. Γι’αυτό και τους σέβεται που έγιναν ο Doctor που αυτός δεν μπόρεσε να γίνει, δεδομένου των συνθηκών. Αλλά και οι ίδιοι, αφού καταλαβαίνουν την ηρωική του πράξη και την προσπάθεια του να σώσει τον πλανήτη, του δίνουν το όνομα του Doctor λέγοντας του πως το αξίζει για ότι έκανε (παρόλο που στο μέλλον δεν θα το θυμούνται).

Στο επεισόδιο εμφανίζεται γερασμένος και λερωμένος, φορώντας ένα δερμάτινο παλτό, γιλέκο, ένα απλό πουκάμισο, παντελόνι και μπότες. Επίσης έχει ένα screwdriver με κόκκινο φως στη άκρη, παρόμοιο με αυτό του 8ου Doctor στην ταινία του 1996.

 

 

 

Βy Savvina

Top