Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 9ος Doctor: Christopher Eccleston

Αφιέρωμα 9ος Doctor: Christopher Eccleston

9th doctor rose tardis

Christopher Eccleston

Το 2005 ο μεγάλος φαν της σειράς Russel T. Davies κατάφερε επιτέλους την επιστροφή της, πράγμα που προσπαθούσε με συνεχείς πιέσεις στο BBC από την δεκαετία του ’90.

Το επεισόδιο ‘’Rose’’ που ήταν το πρώτο της νέας σεζόν της σειράς, σηματοδότησε το τέλος του διαλείμματος διάρκειας 16 χρόνων των classic series και την πρώτη τηλεοπτική ιστορία του Doctor μετά από την ταινία του 1996.

Τον ρόλο του Doctor στην επιστροφή της σειράς έχει ο ηθοποιός Christopher Eccleston σε ηλικία 41 ετών. Παίζει την 9η ενσάρκωση του Doctor, χωρίς να ξέρουμε πως έγινε η αναγέννηση του από τον 8ο ή τα γεγονότα που ακολούθησαν την ταινία.

Έχει τον ρόλο για μια σεζόν, 13 επεισοδίων διάρκειας 40 λεπτών, σε αντίθεση με τα classic series που τα επεισόδια διαρκούσαν 20 λεπτά.

 

Στο πρώτο του επεισόδιο λοιπόν, σώζει την 19χρονη Rose Tyler από τους εξωγήινους Autons. Παρόλο που της λέει πως αναγεννήθηκε πρόσφατα, η έρευνα της τον δείχνει παρόν σε πολλές σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Γης. Αφού τον βοηθάει να νικήσει την Nestene Consciousness που ελέγχει τα Autons, την προσκαλεί να ταξιδέψει μαζί του στο TARDIS, και στο πρώτο της ταξίδι την πηγαίνει να δεί την καταστροφή της Γης στο έτος 5δις.

Μετά από αυτό, πηγαίνουν στο Cardiff του 1869 όπου συναντούν τον συγγραφέα Charles Dickens του οποίου ο Doctor ισχυρίζεται πως είναι μεγάλος θαυμαστής. Ύστερα από μια περιπέτεια που παραλίγο να τους στοιχίσει τη ζωή, ο Doctor λέει στην Rose πως είναι ευτυχισμένος που τη γνώρισε.

 

Σε μια προσπάθεια να την γυρίσει σπίτι, προσγειώνονται 12 μήνες μετά από την ημερομηνία που ξεκίνησαν να ταξιδεύουν, γεγονός που δεν αντιμετωπίζουν θερμά η μητέρα της Jackie Tyler και το αγόρι της Mickey Smith, οι οποίοι την είχαν για αγνοουμένη ή νεκρή.

Αφού ο Mickey τους βοηθάει να νικήσουν μια οικογένεια Slitheen που έχει εισβάλλει στο Λονδίνο, ο Doctor τον προσκαλεί να ταξιδέψει μαζί τους με το TARDIS, αλλά εκείνος αρνείται.

Στη συνέχεια, ο Doctor αντιμετωπίζει ένα Dalek, έναν εξωγήινο που πίστευε πως είχε αφανιστεί κατά τη διάρκεια του Time War. Βασανίζει το Dalek και προσπαθεί να το σκοτώσει, αλλά τον σταματάει η Rose. Στο τέλος του επεισοδίου, το κατάστρωμα του TARDIS συμπληρώνει ο Adam Mitchell.

Όμως, όταν στο επεισόδιο ‘’The long game’’ ο Adam προσπαθεί να ‘’κλέψει’’ γνώση του μέλλοντος στον δορυφόρο Satellite Five από την χρονιά 200.000 για την δική του εποχή, ο Doctor τον διώχνει από το TARDIS αφήνοντας τον στο σπίτι του.

 

Έπειτα, συναντάνε τον Captain Jack Harkness, έναν απατεώνα, πρώην πράκτορα του χρόνου από τον 51ο αιώνα, στο 1941 όπου έχει απελευθερωθεί μια θανάσιμη νανοτεχνολογία που μετατρέπει  τους ανθρώπους σε gas mask zombies.

Προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα, ο Jack ετοιμάζεται να θυσιάσει τον εαυτό του, αλλά ο Doctor τον σώζει και τον προσκαλεί να ταξιδέψει με εκείνον και την Rose.

Στο επεισόδιο ‘’Boom Town’’ οι τρείς τους συναντάνε το τελευταίο εν ζωή μέλος της οικογένειας Slitheen, και ο Doctor συνειδητοποιεί πως οι λέξεις Bad Wolf  ακολουθούν εκείνον και την Rose καθ’όλη την διάρκεια των περιπετειών τους.

9th doctor

Ακολουθεί το επεισόδιο ‘’Bad Wolf’’ όπου ο Doctor, η Rose και ο Jack βρίσκονται στο έλεος της Bad Wolf Corporation στον Satellite Five. Αποκαλύπτεται πως ο αληθινός εχθρός τους είναι τα Daleks, με τον Dalek Emperor να έχει επιζήσει από τον Time War και να έχειξαναφτιάξει την φυλή του από την αρχή.

Και εδώ, έρχεται το τέλος του 9ου Doctor, ο οποίος αφού καταλαβαίνει πωςδεν θα επιζήσει από την προσπάθεια του να καταστρέψει τα Daleks, στέλνει την Rose με το TARDIS στον 21ο πρώτο αιώνα για να την προστατέψει. Όμως, όταν συνειδητοποιεί πως αν το κάνει θα μπορούσε να καταστραφεί η μισή Γη, δηλώνει πως θα προτιμούσε να είναι ένας δειλός παρά δολοφόνος.

Πίσω στη Γη, η Rose με την βοήθεια της μητέρας της Jackie και του Mickey προσπαθεί να γυρίσει πίσω για να βοηθήσει τον Doctor.

Απορροφάει την ενέργεια από το time vortex στην καρδιά του TARDIS, και γυρίζει πίσω, όπου ανασταίνει τον Jack που πέθανε στη μάχη και σκοτώνει τα Daleks.

Για να σώσει την Rose η οποία κινδυνεύει να πεθάνει από την ενέργεια που υπάρχει μέσα της, ο Doctor θυσιάζει τον εαυτό του και απορροφάει την ενέργεια από εκείνη φιλώντας την. Η ζημιά στα κύτταρα του οδηγεί στον θάνατο και στην αναγέννηση του στον 10ο Doctor στο επεισόδιο ‘’The parting of the ways’’.

 

 

Facts :

–         Στην μοναδική σεζόν του 9ου Doctor μαθαίνουμε πως είναι ο τελευταίος του είδους του, καθώς οι Άρχοντες του Χρόνου έχουν καταστραφεί.

–         Είναι πιο σκοτεινός από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του, και δεν μιλάει για το παρελθόν του. Νιώθει τύψεις που επέζησε από τον πόλεμο που σκότωσε το είδος του, και θεωρεί πως το να θυσιάσει τον εαυτό του για να σώσει την Rose θα είναι κάθαρση για εκείνον.

–         Χρησιμοποιεί συχνά την λέξη Fantastic, και η πρώτη λέξη που λέει στην οθόνη είναι ‘’Run’’ μια λέξη που εκφράζει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει καθημερινά.

9th doctor tardis

 

By Savvina

Top