Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 8ος Doctor: Paul McGann

Αφιέρωμα 8ος Doctor: Paul McGann

 

 

Paul McGann

To 1996, η Universal Studios σε συνεργασία κυρίως με το BBC Films, έκανε μια προσπάθεια για την επιστροφή της σειράς, ξεκινώντας από την ταινία Doctor Who : The Movie. Η προσπάθεια απέτυχε, διότι παρόλο που στην Μεγάλη Βρετανία η ταινία τα πήγε πολύ καλά, καθώς η χώρα ανυπομονούσε για την επιστροφή του Doctor, στην Αμερική και στις άλλες χώρες προβολής της η πώληση εισιτηρίων ήταν σχετικά χαμηλή, όπως και οι κριτικές.

Η ταινία διάρκειας 85 λεπτών, ξεκινάει με τον 7ο Doctor Sylvester McCoy ο οποίος πηγαίνει τα υπολείμματα του εχθρού του Master στον Gallifrey. O Master όμως καταφέρνει να πάρει τον έλεγχο του TARDIS, το οποίο κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Σαν Φρανσίσκο του 1999. Βγαίνοντας έξω για να δεί πουέχει προσγειωθεί, ο Doctor πυροβολείται, η προσπάθεια των γιατρών στο νοσοκομείο να του σώσουν τη ζωή δεν πετυχαίνει, και το σώμα του καταλήγει στο νεκροτομείο.

 

Εκεί, μετά από αρκετές ώρες πιθανότατα λόγω της αναισθησίας, ξεκινάει η διαδικασία της αναγέννησης όπου τη σκυτάλη παίρνειο ηθοποιός Paul McGann, σε ηλικία 37 ετών, για να παίξει τον ρόλο του 8ου Doctor.

Αρχικά έχει αμνησία, και δεν μπορεί να θυμηθεί καν ποιος είναι. Αφού βρίσκει ρούχα, συναντάει την γιατρό που άθελα της ευθύνεται για την αναγέννηση του, την Grace Holloway και της ζητάει να τον βοηθήσει.

 

Εν τω μεταξύ, ο Master κυριεύει το σώμα ενός παντρεμένου νοσηλευτή ασθενοφόρου, τον Bruce. Αφού δολοφονεί την γυναίκα του, και καθώς ο ίδιος έχει ξεπεράσει το όριο των αναγεννήσεων που έχουν οι Άρχοντες του Χρόνου, σχεδιάζει να κλέψει τις υπόλοιπες αναγεννήσεις του Doctor.

Πηγαίνει στο TARDIS, όπου βρίσκει τον Chang Lee, το μέλος της συμμορίας που πήγε τον Doctor στο νοσοκομείο και έχει τα πράγματα του, συμπεριλαμβανομένου και το κλειδί του TARDIS. Τον πείθει πως ο Doctor είναι ο κακός της υπόθεσης και πως του έχει κλέψει το σώμα, και τον χρησιμοποιεί για να ανοίξει το Μάτι της Αρμονίας (The Eye of Harmony) το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του TARDIS.

Το Μάτι της Αρμονίας είναι μια μαύρη τρύπα των Αρχόντων του Χρόνου, η οποία παράγει ενέργεια για τον Gallifrey και για την τεχνολογία που απαιτούν τα ταξίδια στον χώρο και στον χρόνο.

eighth-doctor-paul-mcgann-8

Τη στιγμή που το Μάτι της Αρμονίας ανοίγει, ο Doctor θυμάται τα πάντα. Και εκεί, αρχίζει ο αγώνας για την σωτηρία της Γης, καθώς όσο το Μάτι είναι ανοιχτό, η μοριακή δομή του χρόνου καταστρέφεται, και ο Doctor με την Grace έχουν 3 ώρες για να το σταματήσουν και να σώσουν τον πλανήτη.

Ο Doctor παίρνει ένα αντικείμενο από το μοναδικό ατομικό ρολόι του πλανήτη που θα τον βοηθήσει να το σταματήσει αυτό, και με την Grace γυρίζει στο TARDIS. Εκεί όμως τον περιμένει ο Master, ο οποίος κυριεύει την Grace και ξεκινάει την διαδικασία για να κλέψει το σώμα και τις αναγεννήσεις του Doctor.

O Doctor καταφέρνει να τον σταματήσει,  και ο Master πετιέται μέσα στο Μάτι πριν αυτό κλείσει ξανά. Η ταινία τελειώνει με τον 8ο Doctor να αποχαιρετάει την Grace και τον Lee και να μπαίνει στο TARDIS για νέες περιπέτειες..

 

Μετά από την ταινία, ο Paul McGann κάνει μια guest εμφάνιση ως ο 8ος Doctor στο mini-episode ‘’The night of the Doctor’’ το οποίο προβλήθηκε στις 14/11/13 και μας λύνει τις απορίες σχετικά με την αναγέννηση του, που μέχρι τώρα υπήρχε μόνο σε βιβλία.

Σε αυτό το minisode διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών, βλέπουμε τον Doctor να κρατάει αποστάσεις από τον Time War, και να προσπαθεί να σώσει την Cass, μια νεαρή γυναίκα που το διαστημοπλοιό της είναι έτοιμο να συντριβεί. Εκείνη αρνείται τη βοήθεια του μόλις καταλαβαίνει πως είναι Άρχοντας του Χρόνου, και το διαστημόπλοιο καταστρέφεται.

 

Ο Doctor ξυπνάει στην αδελφότητα των Karn, οι οποίες του εξηγούν πως είχε πεθάνει και τον έχουν αναστήσει προσωρινά. Προσπαθούν να τον πείσουν πως είναι ο μόνος που μπορεί να τελειώσει τον πόλεμο, και του προσφέρουν μια επιλογή από ελιξίρια, για να προκαλέσει την αναγέννηση του.

Εκείνος στην αρχή αρνείται, αλλά όταν καταλαβαίνει πως από αυτόν τον πόλεμο απειλείται όλο το σύμπαν παίρνει την απόφαση του. Αφού απολογείται σε όλες τις companions που είχε ποτέ, πίνει το ελιξίριο για να αναγεννηθεί σε έναν πολεμιστή, τον War Doctor τον οποίο υποδύθηκε ο John Hurt σε ηλικία 73 ετών.

 

 

Facts :

–         Οι περιπέτειες του 8ου Doctor μετά την ταινία του 1996 συνεχίστηκαν κυρίως στη σειρά βιβλίων BBC Books Eight Doctor Adventures αλλά και σε audios. Βιβλία, audio και κόμιξ περιγράφουν το καθένα μια διαφορέτικη εκδοχή του τι έγινε μετά την ταινία, του Time War, και τα αίτια της αναγέννησης του.

–         Είναι παθιασμένος, ενθουσιώδης και εκκεντρικός.

–         Είναι ο μόνος Doctor που τον βλέπουμε να έχει ρομαντική σχέση με companion του, καθώς φιλάει την Grace.

–         Σε όλη την διάρκεια της ταινίας δεν χρησιμοποιεί καθόλου το sonic screwdriver καθώς το έχει ο Chang Lee μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά του, και του το επιστρέφει όταν όλα έχουν τελειώσει.

 

By Savvina

Top