Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 6ος Doctor: Colin Baker

Αφιέρωμα 6ος Doctor: Colin Baker

6 and tardis

Colin Baker

Ο έκτος ηθοποιός που πήρε το ρόλο, σε ηλικία 40 ετών, από το 1984 μέχρι το 1986. Αναλαμβάνοντας τον ρόλο μετά την αναγέννηση που Peter Davison στο επεισόδιο The caves of Androzani, έμεινε στη σειρά για τις σεζόν 21, 22 και 23, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 31 επεισόδια λιγότερα από κάθε άλλον στα classic series.

Η αναγέννηση που συνέβη ήταν αρχικά ασταθής, και σχεδόν στραγγαλίζει την companion του Peri πριν να συνέλθει τελείως από τη διαδικασία. Καταλαβαίνοντας τι πήγε να κάνει, αποφασίζει να εξορίσει τον εαυτό του στον πλανήτη Titan 3, αλλά μετά από μια περιπέτεια στον πλανήτη Jocanda αποφασίζει να συνεχίσει τα ταξίδια του.

 

Συναντάει αρκετούς παλιούς εχθρούς του, όπως ο Master, τα Daleks, τους Cybermen και τους Sontarans, καθώς και μια γυναίκα Time Lady την Rani, που πειραματιζόταν με ανθρώπους. Επίσης, μοιράζεται μια περιπέτεια με τον 2ο Doctor to 1985.

Αργότερα ο Doctor και η Peri προσγειώνονται στον κατεστραμμένο πλανήτη Ravolox, και ανακαλύπτουν πως είναι η Γη η οποία είχε μετακινηθεί στο διάστημα με καταστροφικές συνέπειες. Πριν προλάβουν όμως να μάθουν πως έγινε αυτή η καταστροφή, το TARDIS προσγειώνεται στο Thoros Beta. Τα γεγονότα που συμβαίνουν εκεί δεν είναι ξεκάθαρα στη σειρά, αλλά λέγεται πως η Peri σκοτώθηκε εκεί αφού χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο σε πειράματα εγκεφάλου.

Μετά από αυτό ο Doctor πηγαίνει σε έναν διαστημικό σταθμό των Αρχόντων του Χρόνου, όπου για ακόμα μια φορά τον βάζουν σε δοκιμασία, οργανωμένη από το υψηλό συμβούλιο των Time Lords.

Μια φυλή από την Andromeda έχει κλέψει μυστικά των Time Lords και τα έχει κρύψει στη Γη, και έτσι, για να προστατέψουν τα μυστικά τους οι Άρχοντες του Χρόνου μετακινούν τη Γη στο διάστημα καίγοντας την επιφάνεια της με μια ‘’μαζική βολίδα’’ και αφήνοντας την ως τον κατεστραμμένο πλανήτη Ravolox. Ο κατήγορος σε αυτήν τη δοκιμασία είναι ο Valeyard ο οποίος λέγεται πως σε κάποιο πιθανό μέλλον είναι μια διαβολική αναγέννηση του Doctor. O Valeyard έχει το μοτίβο των ταξιδιών του Doctor και στην πραγματικότητα η Peri έχει επιβιώσει από το Thoros Beta.

Τα γεγονότα της δοκιμασίας μπερδεύουν ελαφρώς το timeline του Doctor, καθώς όταν τελειώνουν όλα φεύγει από εκεί με την Mel, μια companion που κανονικά δεν έχει γνωρίσει ακόμα. Αυτό ήταν ιδέα του τότε παραγωγού της σειράς, ο οποίος είχε πει πως θα εξηγούσε τα γεγονότα σε επόμενη σεζόν, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ.

Η ιστορία του Doctor από εκείνο το σημείο και μετά δεν καλύπτεται πλήρως από τη σειρά, αλλά από διάφορα spin-off. Σε βιβλία έχει γραφτεί πως μετά ο Doctor αυτοεξορίζεται σε μια προσπάθεια να μην γίνει ο Valeyard, αλλά ξαναρχίζει να ταξιδεύει μετά από πίεση των Time Lords. Έχει διάφορες companions και αποφεύγει να συναντήσει την Mel, αλλά όταν αυτό συμβαίνει κατά λάθος, αποδέχεται την μοίρα του και συνεχίζει να ταξιδεύει μαζί της.

Στη συνέχεια, το TARDIS δέχεται επίθεση από την παλιά του εχθρό Rani, και όταν πιθανώς τραυματίζεται κατά την διάρκεια της επίθεσης, αναγεννιέται στον 7ο Doctor.

Η ακριβής αιτία της αναγέννησης δεν έχει αποκαλυφθεί στην οθόνη, αλλά υπάρχουν δύο θεωρίες. Στη σειρά μυθιστορημάτων Virgin New Adventures λέγεται πως ο 7ος Doctor ‘’σκότωσε’’ τον 6ο και αναγεννήθηκε γιατί δεν ήθελε να γίνει ο Valeyerd, ενώ στα βιβλία BBC Books Novel Spiral Scratch λέγεται πως ο 6ος Doctor πέθανε σαν αποτέλεσμα της χρονικής ενέργειας που αποστραγγίστηκε από αυτόν κατά την επίθεση της Rani.

 

Facts :

–         O 6ος Doctor ήταν απρόβλεπτος, νευρώδης, και εγωιστής. Κυκλοθυμικός, με στομφώδεις ξεσπάσματα, ετοιμόλογος με αδιατάρακτο πνεύμα και μοιρολάτρης. Αυτά είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά του, καθώς τα πολύχρωμα ρούχα του εξέφραζαν την άστατη προσωπικότητα του.

–         Ήταν ο μόνος Doctor που κατάφερε να επισκευάσει το Chameleon Circuit του TARDIS, κάνοντας το να ταιριάζει με το περιβάλλον και όχι να είναι συνέχεια ένα αστυνομικό κουτί. Αν και η καταλληλότητα της εμφάνισης του TARDIS με το περιβάλλον ήταν μηδενική..

–         Έχει την επιθυμία να κάνει το σωστό περισσότερο από ποτέ, και παρά τον άστατο χαρακτήρα του είναι έτοιμος να δράσει όταν χρειάζεται.

6 and peri

–         Η βία με τους εχθρούς του και ο τραχύς τρόπος που συμπεριφερόταν στην Peri δέχτηκαν κριτική από τους φανς της σειράς, αν και το πρώτο συνέβαινε ως αποτέλεσμα αυτοάμυνας, και το δεύτερο γιατί η σχέση του με την Peri είχε ωριμάσει αρκετά ειδικά μετά το hiatus της σεζόν 23.

–         Ο Colin Baker ήθελε να ντύνεται σε μαύρο βελούδο, για να αντανακλάται η σκοτεινή προσωπικότητα της ενσάρκωσης του. Όμως ο παραγωγός John Nathan-Turner επέλεξε ένα κουστούμι με πολλά και φανταχτερά χρώματα, τα οποία αργότερα ο Baker θα περιέγραφε ως ‘’μια έκρηξη σε ένα εργοστάσιο ουράνιου τόξου’’.

–         Το κουστούμι του αποτελείται από κόκκινο ρεντιγκότα, πράσινα μπαλώματα, και κίτρινα-ροζ πέτα. Φορούσε πάντα ένα λευκό πουκάμισο με ερωτηματικά στο εσωτερικό του γιακά, τα οποία είχαν και οι δύο προηγούμενες ενσαρκώσεις του. Επίσης φορούσε και ένα καφέ ή κόκκινο γιλέκο και έναν τουρκουάζ ή κόκκινο πουά λαιμοδέτη. Το παντελόνι του ήταν κίτρινο με ρίγες, και τα παπούτσια του πρασινόμαυρα μποτάκια με πορτοκαλί γκέτες.

–         Αγαπούσε τις γάτες, και πάντα φορούσε μια καρφίτσα σε σχήμα γάτας στο πέτο του παλτού του, το οποίο ο ίδιος είχε πει πως ήταν μόδα σε κάποιον μακρινό πλανήτη. Πολλές από τις καρφίτσες με γάτες που φορούσε άνηκαν στον ίδιο τον Baker.

–         Απολύθηκε από τη σειρά το 1986, επειδή κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για την μείωση στις τηλεθεάσεις. Λόγω αυτού, δεν επέστρεψε στην σειρά στην επόμενη σεζόν για να δώσει την θέση του στον Sylvester McCoy, και έτσι στο επεισόδιο The trial of a Time Lord : The ultimate foe ο McCoy έπαιξε δύο ρόλους, αυτόν του 6ου Doctor μέχρι να συμβεί η αναγέννηση, και στη συνέχεια τον 7ο Doctor.

By Savvina

Top