Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 3ος Doctor: Jon Pertwee

Αφιέρωμα 3ος Doctor: Jon Pertwee

Jon Pertwee

Ανέλαβε τον ρόλο σε ηλικία 50 ετών, το 1970, και τον είχε μέχρι το 1974 για τις σεζόν 7 εως 11. Συνολικά έπαιξε σε 128 επεισόδια με το πρώτο να είναι το Sparehead from space το οποίο ήταν και το πρώτο έγχρωμο της σειράς.

Ο Pertwee είχε ζητήσει από τον ατζέντη του να πάρει μέρος στο casting για τον επόμενο Doctor και εξεπλάγην όταν του είπαν πως ήταν ήδη στη λίστα. Μάλιστα, ήταν η δεύτερη επιλογή μετά τον Ron Moody που δεν μπορούσε να παίξει το ρόλο.

The-Third-Doctor-Jon-Pertwee-classic-doctor-who-13664837-1024-768

 

Η ιστορία συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Troughton, δηλαδή, ο Doctor πλέον είναι εξόριστος στη Γη και του έχουν πάρει τα μυστικά του TARDIS. Εκεί, δουλεύει για την UNIT βοηθώντας τους να καταπολεμήσουν εξωγήινες απειλές, ενώ παράλληλα έχει ένα εργαστήριο όπου ασχολείται με εξαρτήματα του TARDIS.

Κάποιες φορές όμως, εκτελούσε κρυφές αποστολές από τους Άρχοντες του Χρόνου….αν και συμπαθούσε τους συνεργάτες του στη UNIT (που ήταν κυρίως οι Liz Shaw και Jo Grand) δεν έχανε την ευκαιρία να επιστρέψει στα αστέρια.

Στο επεισόδιο The three Doctors οι Άρχοντες του Χρόνου σταμάτησαν την εξορία του σαν ευγνωμοσύνη που έσωσε τον πλανήτη τους από τον αποστάτη Omega. Αλλά και μετά από αυτό, συνέχιζε να βοηθάει τη UNIT ενάντια στις εξωγήινες απειλές.

Αφού επιστρέφει στα αστέρια, γίνεται companion του η γνωστή μας Sarah Jane Smith η οποία είναι δημοσιογράφος και συστήνεται για πρώτη φορά στην πρώτη ιστορία των Sontarans. Στην ίδια ιστορία, αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα του πλανήτη καταγωγής του Doctor, Gallifrey.

Στις αρχές του 1974 δήλωσε πως θα αποχωρήσει από το ρόλο, για να συνεχίσει την καριέρα του στο θέατρο. Έτσι, φτάνει το τέλος του τρίτου Doctor ο οποίος θα αναγεννηθεί στο επεισόδιο Planet of the spiders μετά από δηλητηρίαση από ραδιενέργεια κρυστάλλων.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, έκανε δύο ακόμα guest εμφανίσεις στα The three Doctors και The five Doctors.

 

Facts :

–         Σε αντίθεση με τους δύο προκατόχους του, ο Pertwee ήταν αρκετά ενεργός, γεμάτος δράση, φανταχτερά ρούχα, και γενναιότητα, η οποία εύκολα μετατρεπόταν σε αγανάκτηση, καθώς είχε συχνά συγκρούσεις με την εξουσία.

–         Γενικά ήταν πιο τολμηρός από τους προκατόχους του, και αντιμετώπιζε τους εχθρούς του κατά πρόσωπο ενώ οι προηγούμενοι δύο προτιμούσαν την αποφυγή ή τη διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιούσε τις ικανότητες του στην πάλη μόνο όταν δεν είχε άλλη εναλλακτική, αλλά ακόμα και τότε μόνο για να αφοπλίσει τους αντιπάλους του καθώς ο Doctor έχει μη βίαιο χαρακτήρα.

–         Χρησιμοποιούσε συχνά τις φράσεις ‘’Now listen to me!’’ και‘’I’ve got to reverse the polarity’’ (of the neutron flow).

–         Έκανε Venusian Aikido ή αλλιώς Καράτε.

–         Είχε ένα καναρινί όχημα με ανοιχτή οροφή που το ονόμαζε Bessie. Επίσης σε δύο επεισόδια είχε χρησιμοποιήσει το Whomobile ένα hovercraft-όχημα που μπορούσε να απογειωθεί.

3rd doctor bessie

 

–         Είχε έναν μοναδικό τρόπο ντυσίματος που περιελάμβανε πολύχρωμα σακάκια σε μπλέ, κόκκινο και πράσινο καθώς και ταιριαστά χρωματιστά παντελόνια. Φορούσε μπότες ιππασίας, μανδύες για όταν έβγαινε έξω και άλλα αξεσουάρ όπως παπιγιόν, φουλάρια και δερμάτινα γάντια.

–         Όλα τα παραπάνω του έδωσαν το ψευδώνυμο του ‘’The dandy Doctor’’ καθώς και έτσι τον αποκάλεσε ο Hartnell όταν συναντήθηκαν στο επεισόδιο The three Doctors.

–         Κατά την περίοδο του 3ου Doctor, είδαμε για πρώτη φορά πολλούς εχθρούςπου θα τον παιδεύουν για χρόνια όπως τον Master, The Autons, The Sontarans, The Silurians, The Sea Devils και την επιστροφή των Dalek μετά από 5 χρόνια απουσίας.

–         Επίσης, ήταν ο μόνος από τα classic series που δεν αντιμετώπισε τους Cybermen (αν και εμφανίστηκαν σε δυο επεισόδια) μέχρι το επεισόδιο The five Doctors.

 

By Savvina

Top