Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 2ος Doctor: Patrick Troughton

Αφιέρωμα 2ος Doctor: Patrick Troughton

 

Patrick Troughton

Πήρε τον ρόλο σε ηλικία 46 ετών, και τον κράτησε για τις σεζόν 4,5 και 6, από το 1966 μέχρι και το 1969. Συνολικά έπαιξε σε 21 ιστορίες (119 επεισόδια).

Το πρώτο του επεισόδιο ήταν το «The tenth planet» όπου είδαμε για πρώτη φορά τη διαδικασία της αναγέννησης, και το τελευταίο του το «The war games» το οποίο ήταν και το τελευταίο ασπρόμαυρο επεισόδιο της σειράς.

Μετά από αυτό, έκανε τρεις ακόμα guest εμφανίσεις στη σειρά : στα επετειακά «The three Doctors» και «The five Doctors» για τα 10 και 20 χρόνια της σειράς αντίστοιχα, και στο «The two Doctors» το 1985 στην 22η σεζον της σειράς, όπου συναντάει τον Colin Baker ως τον 6ο Doctor.

 

Στην δεύτερη ιστορία του με τίτλο «The Highlanders», το πλήρωμα του TARDIS συμπληρώνει ο Jamie McCrimmon ο οποίος παραμένει με τον δεύτερο Doctor για τα υπόλοιπα ταξίδια του.

Ο Ben και η Polly φεύγουν μαζί λίγο καιρό μετά, όταν το TARDIS προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Gatwick , στην ίδια μέρα που ξεκίνησαν να ταξιδεύουν με τον 1ο Doctor.

Τότε, ο Doctor και ο Jamie έρχονται αντιμέτωποι με τα Daleks, μια διαμάχη που θα τους οδηγήσει στον 19ο αιώνα και στην γνωριμία με την Victoria Waterfield. O Doctor χρησιμοποιεί την κατάσταση για να δημιουργήσει έναν εμφύλιο ανάμεσα στα Dalek που φαινομενικά  τα καταστρέφει για πάντα.

Όμως, ανάμεσα στις απώλειες είναι και ο πατέρας της Victoria η οποία ορφανή πια, διαλέγει να συντροφεύει τον Doctor και τον Jamie στα ταξίδια τους.

2 doc

 

Παρόλο που συμπαθούσε πολύ και τους δύο, της φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο να συνηθίσει την ζωή στο TARDIS και τον κίνδυνο. Τελικά, διαλέγει να φύγει μετά τα γεγονότα του επεισοδίου Fury from the deep, και την υιοθετεί κάποιος στον 20ο αιώνα.

Στη συνέχεια, μπαίνει στην παρέα τους η Zoe Heriot, μια έξυπνη γυναίκα του 21ου αιώνα που τους βοηθάει να νικήσουν τους Cybermen σε μια επίθεσή τους στον διαστημικό σταθμό the Wheel.

Και αργότερα θα ξεκινήσειτο τέλος του 2ου Doctor, όταν το TARDIS θα προσγειωθεί σε μια εμπόλεμη ζώνη όπου εξωγήινοι πολέμαρχοι με τη βοήθεια ενός άλλου Άρχοντα του Χρόνου, του War Chief, απαγάγουν ανθρώπους και τους μετατρέπουν σε στρατιώτες για να τους χρησιμοποιήσουν και να κατακτήσουν τον γαλαξία.

Ο Doctor κατάφερε να τους νικήσει, αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει τους ανθρώπους που είχαν πάρει στη σωστή χρονική στιγμή για τον καθένα. Έτσι, θυσιάζει την ελευθερία του, και ζητάει βοήθεια από τους Άρχοντες του Χρόνου, και αναγκάζεται να επιστρέψει στον πλανήτη καταγωγής του.

second

 

Ο Jamie και η Zoe επιστρέφουν στην χρονική στιγμή τους χωρίς αναμνήσεις από τον Doctor, ενώ εκείνος υποβάλεται σε δίκη, επειδή παραβίασε τους νόμους τους να μην παρεμβένουν στα γεγονότα. Καταδικάζεται σε εξορία στον 20ο αιώνα της Γης, και αναγκάζεται να αναγεννηθεί στην Τρίτη ενσάρκωση του. Επίσης του παίρνουν τα μυστικά του TARDIS.

Παρόλο που αυτή η αναγέννηση δεν προήλθε από τραυματισμό, θεωρείται κανονική και μετρήσιμη:

 

 

Facts :

–         Στο επεισόδιο The enemy of the world ο Troughton έπαιξε δύο ρόλους, τον πρωταγωνιστή Doctor και τον εχθρό της ιστορίας Salamander.

–         Ήταν ο πρώτος Doctor που το πρόσωπό του εμφανίστηκε στους τίτλους αρχής της σειράς.

–         Χρησιμοποιούσε συχνά τις φράσεις »When I say run, RUN!» και »Oh my giddy aunt»

–         Αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σειρά το 1969, από το φόβο του μην γίνει typecast στον ρόλο, και επειδή έβρισκε το πρόγραμμα των 40-44 επεισοδίων τη χρονιά εξαντλητικό.

–         Εκτός από τους γνωστούς εχθρούς Daleks και Cybermen, στην δεύτερη ενσαρκωσή του ο Doctor συναντάει και καινούργιους εχθρούς όπως την Great Intelligence και τους Ice Warriors.

–         Στα πρώτα επεισόδια της σειράς φαίνεται να έχει μια αδυναμία στα καπέλα, τα οποία χρησιμοποιεί έξω.

–         Οι ηθοποιοί Peter Davison, Colin Baker και Matt Smith, που έπαιξαν τις επόμενες ενσαρκώσεις του Doctor (5,6 και 11 αντίστοιχα) έχουν πει πως ο δεύτερος Doctor ήταν ο αγαπημένος τους.

–         Μάλιστα ο Matt Smith έχει δηλώσει πως το αγαπημένο του επεισόδιο είναι το The tomb of the Cybermen, και έχει παρόμοιο κουστούμι (ειδικά το παπιγιόν) με τον δεύτερο Doctor που είναι και επηρεασμένο από αυτόν.

–         Παρόλο που ο δεύτερος Doctor πηγαίνει συχνά στον πλανήτη καταγωγής του, το όνομα του πλανήτη παραμένει άγνωστο, ενώ στο επεισόδιο The war games αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα της φυλής του Doctor (Time Lords).

–         Συχνά έπαιζε ένα μουσικό όργανο που μοιάζει με το φλάουτο (recorder) το οποίο τον βοηθούσε να σκεφτεί.

 

By Savvina

Top