Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > The Doctors > Αφιέρωμα 10ος Doctor: David Tennant

Αφιέρωμα 10ος Doctor: David Tennant

 

10th doctorr

David Tennant

Ανέλαβε τον ρόλο μετά τον Eccleston σε ηλικία 34 ετών, και τον κράτησε για τις σεζόν 2,3 και 4, καθώς και για διάφορα special επεισόδια από το 2006 μέχρι και το 2010. Συμμετείχε σε 47 επεισόδια με πρώτο το The parting of the ways που αντικατέστησε τον 9ο Doctor.

Στο christmas special επεισόδιο ‘’A Christmas Invasion’’ που ήταν το πρώτο full episode που έπαιξε, ήταν σε κωματώδη κατάσταση στην περισσότερη διάρκεια καθώς ανάρρωνε από την αναγέννηση του.

10th and rose

Συνεχίζει να ταξιδεύει με την Rose, και μεταξύ άλλων περιπετειών τους σώζουν την Βασίλισσα Βικτόρια από ένα λυκάνθρωπο, με αποτέλεσμα την δημιουργία του ιδρύματος Torchwood ενάντια στις εξωγήινες απειλές.

Στο επεισόδιο Schooll Reunion μοιράζεται μια περιπέτεια με δυo παλιές companions από τα classic series, την Sarah Jane Smith και τον σκύλο ρομπότ K9. Στο ίδιο επεισόδιο, ο Mickey συμπληρώνει το κατάστρωμα του TARDIS και αρχίζει να ταξιδεύει μαζί τους.

Η 2η σεζόν, θα τελειώσει στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου τα Daleks και οι Cybermen ενός παράλληλου σύμπαντος στο οποίο ο μπαμπάς της Rose είναι ζωντανός, έχουν πόλεμο. Η σωτηρία της Γης θα κοστίσει ακριβά στον Doctor, καθώς θα χάσει την Rose η οποία μαζί με την μητέρα της Jackie και τον Mickey παγιδεύονται στο παράλληλο σύμπαν.

Στο τέλος της σκηνής και ενώ ο Doctor θρηνεί για την Rose, μια μυστηριώδης νύφη εμφανίζεται από το πουθενά μέσα στο TARDIS, η Donna Noble. Στο Christmas special του 2006 ο Doctor και η Donna εμπλέκονται σε μια περιπέτεια σώζοντας την Γη, και η ίδια σώζει τον Doctor όταν το παρακάνει με την εκδίκηση του έναντι στην Racnoss. Της προτείνει να τον συντροφεύσει στα ταξίδια του, αλλά εκείνη αρνείται.

 

Στην 3η σεζόν της σειράς, ο Doctor παίρνει την Martha Jones μια ειδικευόμενη γιατρό μαζί του στο TARDIS. Μαζί θα συναντήσουν ξανά τον μυστηριώδη εξωγήινο Face of Boe που θα προφητεύσει στον Doctor πως δεν είναι μόνος του.

 

Επίσης σε αυτήν την σεζόν βλέπουμε για πρώτη φορά τους Weeping Angels που θα τον παιδέψουν αρκετά στο μέλλον.

Ξανά συναντάνε τον Captain Jack Harkness σε μια περιπέτεια τριών επεισοδίων, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Master, o οποίος γίνεται πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας και φυλακίζει τον Doctor, τον Jack, και την οικογένεια της Martha για 1 χρόνο. Η Martha ακολουθώντας τις εντολές του Doctor τους σώζει και νικούν τον Master, ο οποίος αφού πυροβολείται πεθαίνει στα χέρια του Doctor, ο οποίος τον παρακαλάει να αναγεννηθεί, αλλά ο Master αρνείται.

Στο τέλος της περιπέτειας αφήνουν και οι δύο τον Doctor, ο Jack επιστρέφοντας στην δουλειά του ως επικεφαλής του ιδρύματος Torchwood, και η Martha για να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

 

Ακολουθεί το επεισόδιο Time Crash (Children in Need special) όπου ο Doctor συναντάει την 5η ενσάρκωση του, και στη συνέχεια το Christmas special επεισόδιο Voyage of the damned όπου ένα διαστημόπλοιο με το όνομα ‘’Τιτανικός’’ συγκρούεται με το TARDIS. Σε αυτό το επεισόδιο, ο Doctor και η σερβιτόρα Astrid Peth (Kylie Minogue) σώζουν τη Γη από τη σύγκρουση με το διαστημόπλοιο, με τίμημα τον θάνατο της.

Η ιστορία συνεχίζει στην 4η σεζόν της σειράς, όπου ο Doctor επανενώνεται με την Donna, η οποία γίνεται companion του.

10th doctor and donna

Σε αυτή τη σεζόν υπάρχει το επεισόδιο Planet of the Ood όπου οι Ood προφητεύουν τον θάνατο του Doctor.

Η Martha τους συναντάει ξανά για 3 επεισόδια. Στα δύο αντιμετωπίζουν τους εξωγήινους Sontarans που έχουν εισβάλλει στη Γη, και στο τελευταίο, ο Doctor γίνεται πατέρας της Jenny.

Στο επεισόδιο Silence in the Library ο Doctor συναντάει για πρώτη φορά την μελλοντική του companion River Song, η οποία τον ξέρει αλλά αυτός δεν την έχει γνωρίσει ακόμα. Στην περιπέτεια τους η River πεθαίνει για να σώσει τον Doctor, αλλά εκείνος αποθηκεύει την συνείδησή της σε έναν σκληρό δίσκο για πάντα, αφού αποδέχεται πως μια μέρα εκείνη θα είναι σημαντική για αυτόν.

 

Στη συνέχεια, η Donna συναντάει την Rose σε ένα διαφορετικό timeline στο επεισόδιο Turn Left, οπού ο Doctor συνειδητοποιεί πως έρχεται το τέλος του κόσμου.

Στα τελευταία επεισόδια της σεζόν, τα The stolen Earth και Journey’s end, o Doctor και η Donna συναντάνε όλες τις πρώην companions του 10ου Doctor, για να σώσουν το σύμπαν από τον Davros, δημιουργό των Daleks. (Companions : Rose Tyler, Jackie Tyler, Mickey Smith, Sarah Jane Smith, Captain Jack Harkness, Martha Jones).

 

Επίσης, αυτά τα δύο επεισόδια, συναντάνε τα spin offs του Doctor Who, Torchwood και The Sarah Jane Adventures όπου πρωταγωνιστούν ο Captain Jack Harkness και η Sarah Jane Smith αντίστοιχα.

Στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου, ένας μισός άνθρωπος και μισός Άρχοντας του Χρόνου δημιουργείται από το κομμένο χέρι του Doctor, και η Donna αποκτάει το μυαλό ενός Άρχοντα του Χρόνου.

Ο ανθρώπινος Doctor καταλήγει στο παράλληλο σύμπαν με την Rose και την οικογένειά της, καθώς είναι υπεύθυνος για την γενοκτονία των Daleks, και όλες οι υπόλοιπες companions επιστρέφουν στην ζωή τους. O Doctor αναγκάζεται να σβήσει τον εαυτό του από την μνήμη της Donna και την επιστρέψει σπίτι της, καθώς όλη η γνώση που έχει στο μυαλό της είναι επικίνδυνη για την ζωή της.

 

Από το 2008 μέχρι το 2010, ο 10ος Doctor πρωταγωνιστεί σε διάφορα special επεισόδια, χωρίς μόνιμη companion.

Το τέλος του φτάνει, στα δύο επεισόδια της ιστορίας The end of time όπου αντιμετωπίζει ξανά τα Ood και την προφητεία τους, και οδηγείται στην σύγχρονη Γη. Εκεί, με τον Wilfred Mott μαζί του τον παππού της Donna, συναντάει ξανά τον Master, ο οποίος επιχειρεί να επαναφέρει τους Άρχοντες του Χρόνου και τον πλανήτη Gallifrey πίσω στην πραγματικότητα. Μόλις καταλαβαίνει το λάθος του, βοηθάει τον Doctor να νικήσει τον πρόεδρο Rassilon και εξαφανίζεται με τους άλλους Time Lords.

 

Στο τέλος του επεισοδίου, ο Doctor θυσιάζει τον εαυτό του για να σώσει τον Wilfred από την μηχανή του Master, εκθέτοντας τον εαυτό του σε ακτινοβολία 500.000 rads. Προσπαθεί να καθυστερήσει την αναγέννηση του, και επισκέπτεται τις companions του. Δίνει στην Donna έναν νικηφόρο αριθμό λοταρίας στην ημέρα του γάμου της, σώζει την Martha και τον Mickey (που είναι πλέον παντρεμένοι) από έναν ελεύθερο σκοπευτή Sontaran, σώζει τον γιο της Sarah Jane από ένα αμάξι, συστήνει στον Jack έναν άντρα, και τέλος συναντάει την Rose το 2005 πριν εκείνη τον γνωρίσει, και της λέει πως θα έχει μια τέλεια χρονιά.

Στη συνέχεια, βλέπει έξω από το TARDIS ένα Ood, που του λέει πως το τραγούδι του τελειώνει, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει ποτέ, και πως το σύμπαν θα του τραγουδάει στον θάνατο του. Μπαίνει στο TARDIS και αναγεννιέται στην 11η ενσάρκωση του, με τις τελευταίες λέξεις του να είναι ‘’ I don’t want to go’’.

Μετά από αυτό το επεισόδιο, πρωταγωνιστήσε στο επετειακό επεισόδιο για τα 50 χρόνια της σειράς The Day of the Doctor, μαζί με την 11η ενσάρκωση του και τον War Doctor.

 

 

Facts :

–         Ο 10ος Doctor ήταν κυρίως αμέριμνος, εξαιρετικά φλύαρος, αναμειγνύοντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες με ανοησίες, πνευματώδης, κυκλοθυμικός, εξωστρεφής, αγενής κάποιες φορές, αλλά και εκδικητικός και ανελέητος.

–         Από το πρώτο του επεισόδιο, σκοτώνει χωρίς δεύτερη σκέψη τον αρχηγό των Sycorax όταν εκείνος πάει να του επιτεθεί πισώπλατα, λέγοντας πως δεν είναι χαρακτήρας που δίνει δεύτερες ευκαιρίες.

–         Γενικότερα είναι λιγότερο εύσπλαχνος με τους εχθρούς του από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του, χαρακτηριστικό που φαίνεται σε πολλά επεισόδια όπως School Reunion, The runnaway bride, The family of blood, New earth, The waters of Mars και άλλα.

–         Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τεράστιες τύψεις που νιώθει για όλους αυτούς που έχουν πεθάνει αντί για εκείνον, όπως η Astrid Peth, η Jenny, ο Luke Rattigan και άλλοι.

–         Χρησιμοποιεί συχνά την φράση I’m so sorry για πράξεις που κάνει, καθώς και τις φράσεις Allons-y!, Brilliant, Molto bene, Well.

–         Χρησιμοποιεί κάποιες φορές κάποια κοκάλινα γυαλιά μυωπίας, για τα οποία στο Time Crash λέει στην 5η ενσάρκωση του πως τα φοράει για να φαίνεται πιο έξυπνος. Επίσης έχει πολύ καλή αίσθηση της γεύσης, όπως και η 5η ενσάρκωση του.

–         Μετά την αναγέννηση του παραπονιέται που δεν είναι κοκκινομάλλης, και λέει πως πάντα ήθελε να γίνει.

–         Φοράει είτε ένα σκούρο καφέ κουστούμι με μπλε ρίγες, ή ένα μπλε κουστούμι με κόκκινες ρίγες, και διαφορετικό χρώμα αθλητικά παπούτσια ανάλογα με το κουστούμι. Επίσης φοράει ένα ανοιχτό καφέ πολύ μακρύ παλτό, το οποίο υποστηρίζει πως του το έχει δώσει η Janis Joplin.

By Savvina

Top