Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 9×11 Heaven Sent – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

9×11 Heaven Sent – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του ενδέκατου επεισοδίου της σεζόν «Heaven Sent» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Πέμπτη 18 Ιουνίου και τα γυρίσματα ξεκίνησαν μια εβδομάδα μετά, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015.

Το Heaven Sent αλλά και το επόμενο και τελευταίο επεισόδιο της σεζόν Hell Bent, σκηνοθετήθηκαν από την Rachel Talalay, η οποία ήταν σκηνοθέτης και στο διπλό φινάλε της 8ης σεζόν. Περιέγραψε το φετινό 11ο επεισόδιο ως ένα από τα πιο μπερδεμένα και διαφορετικά επεισόδια που έχει κάνει ποτέ.. γιατί άραγε; 😛

The Third Doctor-Jon-Pertwee-classic 3

Εφόσον το TARDIS δεν εμφανίζεται ούτε στιγμή στο επεισόδιο, η περιπέτεια μπαίνει στην κατηγορία των «Mission to the unknown», «The Sontaran experiment», «Genasis of the Daleks», «Midnight» και μερικά άλλα επεισόδια του 3ου Doctor (από την περίοδο που ήταν εξορισμένος στη Γη) όπου το TARDIS δεν εμφανίζεταιι.

Παρόλο που το πλάσμα που κυνηγάει τον Doctor δεν έχει όνομα στο επεισόδιο, στους τίτλους τέλους μαθαίνουμε πως ονομάζεται Veil, και το υποδυόταν ο ηθοποιός Jami Reid-Quarrell ο οποίος είχε και τον ρόλο του Colony Sarff στα δυο πρώτα επεισόδια της σεζόν.

«Tell them I came the long way around» λέει ο Doctor στο μικρό παιδί που στέλνει στην πόλη, πράγμα που μας θυμίζει τα τελευταία λόγια του 11ου Doctor στο επετειακό επεισόδιο «The Day of the Doctor»: «…at last I know where I’m going. Where I’ve always been going. Home, the long way round.»

Οι αδερφοί Grimm ήταν οι Jacob (1785–1863) και Wilhelm Grimm (1786–1859), ήταν δυο Γερμανοί ακαδημαικοί και συγγραφείς, που οι ειδικότητα τους ήταν να συλλέγουν και να εκδίδουν παραμύθια από την λαογραφία. Παρόλο που δεν έγραψαν δικές τους ιστορίες, ξανά είπαν και ξανά έγραψαν παραμύθια όπως η Σταχτομπούτα, η Χιονάτη και Χάνσελ και Γκρέτελ.
Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που τους αναφέρει ο Doctor: στο επεισόδιο «State of Decay» λέει στην Romana «Have you ever heard of the Brothers Grimm?». Όταν εκείνη του απαντάει πως δεν είναι ώρα για παραμύθια, εκείνος αναφέρει «They also discovered the Law of Consonantal Shift. How language changes over the years».

home gallifrey

Τέλος, στα τελευταία λεπτά του επεισοδίου, επιστρέψαμε στον πλανήτη του Doctor – Gallifrey stands! Παρόλο που μάθαμε το όνομα του στο επεισόδιο «The Time Warrior», τον επισκεφθήκαμε πρώτη φορά στο «The War Games» του 1969. Σε εκείνη την ιστορία, όταν ρωτάνε τον Doctor γιατί έφυγε, εκείνος απαντάει «What? Well, I was bored…» – πράγμα που στο χθεσινό επεισόδιο μάθαμε πως ήταν ψέμα..
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς όμως, ο Doctor λέει στον Ian και την Barbara μια διαφορετική ιστορία: «Susan and I are cut off from our own planet, without friends or protection. But one day we shall get back. Yes, one day. One day.»

Αυτή η φορά ήταν η τρίτη που είδαμε τον πλανήτη Gallifrey στο New Who, με την πρώτη να είναι στα επεισόδια «The end of Time» part 1 και 2 και τη δεύτερη φυσικά στο «The Day of the Doctor».

Top