Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 9×10 Face the Raven – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

9×10 Face the Raven – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του δέκατου επεισοδίου της σεζόν «Face the Raven» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν 8 Ιουνίου, με διάρκεια σχεδόν ένα μήνα, εως τις 25 Ιουνίου.

Στο επεισόδιο είδαμε την επιστροφή του Joivan Wade στον ρόλο του Rigsy, τον graffiti artisi που γνωρίσαμε πρώτη φορά στο επεισόδιο Flatline.

Επίσης, επέστρεψε η Maisie Williams ως Ashildr/Me.

12 doctor knighmare

Και υπήρχαν και άλλα γνώριμα πρόσωπα στο επεισόδιο: μέσα στο καταφύγιο της Ashildr, συναντήσαμε 27 διαφορετικά είδη εξωγήινων, όπως Sontarans, Cybermen, Judoon, Ood και Silurians.

Η γυναίκα που υποτίθεται πως πέθανε στο επεισόδιο (Άννα) και η κόρη της, άνηκαν στο είδος Janus. Στην αρχαία Ρωμαϊκή μυθολογία, ο Janus ήταν ο Θεός του ξεκινήματος και των αλλαγών. Συνήθως απεικονιζόταν με δύο πρόσωπα, καθώς κοιτούσε ταυτόχρονα σε μέλλον και παρελθόν.

Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε ξανά και το Confession Dial του Doctor, το οποίο είχαμε να δούμε από το πρώτο επεισόδιο της σεζόν.

‘Your reign of terror will end with the sight of the first crying child, and you know it!’ είπε η Κλάρα στον Doctor, και ακούγοντας τα λόγια της θυμηθήκαμε την ερώτηση της Amy στο επεισόδιο «The Beast Below»: ‘You never interfere in the affairs of other peoples or planets, unless there’s children crying?’, στην οποία ο Doctor απάντησε αμέσως ναι, δίνοντας έμφαση στην ανικανότητα που έχει να μην κάνει κάτι όταν υποφέρουν παιδιά.
Επίσης, η παράκληση της ‘You don’t be a warrior! Promise me! Be a Doctor!’ μας θυμίζει τα λόγια που του είπε στο επετειακό επεισόδιο «The Day of the Doctor» : ‘We’ve got enough warriors… Be a doctor!’.

Το κοράκι συχνά στην κουλτούρα είναι συνδεδεμένο με τον θάνατο, και στην φαντασία χρησιμοποιείται ως οιωνός καταστροφής. Στο Classic Who, το ΄καπέλο’ του Black Guardian φαινόταν σαν ένα κοράκι – αλλά σε μια πιο εύθυμη νότα, στο επεισόδιο «The Day of the Doctor» ειπώθηκε πως τα κοράκια γύρω από τον πύργο του Λονδίνου ήταν Ρομπότ που τον προστάτευαν!

Τέλος, μια αναφορά που πρόσεξαν μερικοί hardcore fans της σειράς:

Στην εικόνα που φαίνεται παρακάτω, στη σκηνή που η Κλάρα προσπαθεί να πείσει τον Rigsy να της δώσει την ποινή του, πίσω τους βρίσκεται ένα μήνυμα στον τοίχο σε μια περίεργη γλώσσα. Στην πραγματικότητα, είναι στην γλώσσα Aurebesh των ταινιών «Star Wars»!

Αλλά όταν μεταφραστεί στα αγγλικά, δίνει την λέξη ‘Delorean’ – το αμάξι του Dr Emmett Brown (Christopher Lloyd) που ταξίδευε στο χρόνο, από τις ταινίες «Back to the Future»!

Top