Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 9×06 The Woman Who Lived – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

9×06 The Woman Who Lived – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του έκτου επεισοδίου της σεζόν »The Woman Who Lived» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Αυτό το επεισόδιο είναι η πρώτη περιπέτεια Doctor Who με σεναριογράφο την Catherine Tregenna, παρόλο που έχει δουλέψει ξανά στο σύμπαν της σειράς, σε 4 επεισόδια του Torchwood – από τα οποία το »Captain Jack Harkness» ήταν υποψήφιο για βραβείο Hugo το 2008.

Ο Doctor ειρωνεύεται την Me και τον αποκαλεί ‘Zorro’, αναφερόμενος στον μασκοφόρο alter ego του Don Diego de la Vega – φανταστικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε το 1919 από τον Johnston McCulley. Η λέξη στα Ισπανικά σημαίνει ‘αλεπού’.

 

H Lady Me, είχε στη ζωή της έναν ενεργό ρόλο στη μάχη του Agincourt, μιας σημαντικής μάχης στις αρχές του 15ου αιώνα. Μάλιστα, η μάχη συνέβη στις 25 Οκτωβρίου 1415, πράγμα που σημαίνει ότι το επεισόδιο προβλήθηκε μια ημέρα μετά την 600η επέτειο της μάχης!

Ο Doctor στο επεισόδιο αναγνωρίζεται ως ‘whey-faced’, έναν όρο που υπονοεί χλωμό πρόσωπο εξ αιτίας κάποιας ασθένειας. Μια ποικιλία του όρου χρησιμοποιείται στον Μάκβεθ του Σαίξπηρ, όταν ο επώνυμος στρατιωτικός ρωτάει ‘What soldiers, whey-face?’.
Επίσης στην ιστορία του 3ου Doctor ‘The Time Warrior’ ο Irongron έχει το θάρρος να πει σε έναν Sontaran ‘If you’ve lost one of your dumb, whey-faced ninnies, Linx, then look for him yourself!’.

Διάφοροι φίλοι του Doctor αναφέρονται σε αυτό το επεισόδιο, όπως οι χωρικοί που είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο »The Girl Who Died», ο πολύ γνωστός και αγαπημένος Captain Jack Harkness αλλά και ο Winston Churchill τον οποίο αναφέρει η Κλάρα στο τέλος του επεισοδίου.

‘Υπάρχει.. μια μεγάλη φωτιά που περνάει μέσα από το Λονδίνο..’ είπε ο Doctor στο επεισόδιο, και αναφερόταν σε γεγονότα ενός επεισοδίου του 1982, »The Visitation». Σε εκείνη την ιστορία μια φωτιά ξεσπάει καθώς ο Doctor πολεμάει τον Terileptils στο Λονδίνο το 1666.
Την φυλή Terileptils την είδαμε πρώτη φορά στο επεισόδιο »The Visitation», αν και μετά από 30 χρόνια τους ξαναείδαμε για πολύ λίγο στο επεισόδιο του 2014 »Time Heist». Επίσης τους έχουμε ακούσει ξανά στα επεισόδια »The Pandorica Opens» και »The Time of the Doctor» αν και δεν τους είδαμε σε αυτά τα επεισόδια.

‘Είμαι ένας μυστικός αστυφύλακας από την Scotland Yard…. έχετε τη Scotland Yard ακόμα;’ ρωτάει ο Doctor και καθώς το επεισόδιο χρονολογείται στο 1651, δεν θα την έχουν για έναν αιώνα ακόμα!

 

Τέλος, ο Doctor αναφέρεται στον Leandro ‘Lenny the Lion’ μια πιθανή αναφορά στην διάσημη κούκλα του εγγαστρίμυθου Terence ‘Terry’ Hall (1926 –2007), ενός Βρετανού κωμικού που κατάφερε να γίνει διάσημος τη δεκαετία του 1950, και εμφανιζόταν συχνά στο BBC TV. O Lenny ήταν ένας αξιαγάπητος αλλά ατσούμπαλος μεγάλος γάτος με την ατάκα ‘Aw, don’t embawass me!’.

Top