Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 9×02 The Witch’s Familiar – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

9×02 The Witch’s Familiar – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα,  του δεύτερου επεισοδίου της σεζόν »The Witch’s Familiar» από το BBC:

Η πρώτη ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015 στο Cardiff. Μέρος των γυρισμάτων του επεισοδίου έγιναν στην Ουαλία, με σκηνές και από το Tenerife – το νησί που χρησιμοποίησαν ως πλανήτη Skaro.

Το υλικό που φαίνεται στην αρχή στα διαμερίσματα του Davros, είναι από τα επεισόδια »Genesis of the Daleks» του 1975 που αναφέρονται πολύ συχνά σε αυτή την ιστορία.
Στο 5ο από αυτά τα επεισόδια, ο Davros  ενθουσιάζεται από μια ιδέα του Doctor: »Να κρατήσω στα χέρια μου μια κάψουλα που θα περιέχει τέτοια δύναμη (να καταστρέψει όλες τις μορφές ζωής), να ξέρω ότι η ζωή και ο θάνατος είναι επιλογή μου σε τέτοια κλίμακα. Να ξέρω ότι η ελάχιστη πίεση του αντίχειρά μου, αρκετή για να σπάσει το γυαλί θα τελειώσει τα πάντα..ναι, θα το έκανα! Αυτή η δύναμη θα με έβαζε πάνω από τους θεούς!». Αυτή η ατάκα πιθανό να ήρθε στο μυαλό όσων έχουν δει τα Classec Series, όταν ο Davros είπε στο επεισόδιο: »Φαντάσου.. να κρατάς στα χέρια σου το καρδιοχτύπι κάθε Dalek του Skaro..μου στέλνουν ζωή. Είναι πέρα από το σκεπτικό ενός Άρχοντα του Χρόνου να τους στείλει θάνατο.. τόση σφαγή.. είσαι έτοιμος να γίνεις Θεός;».

 

Ο μηχανισμός άμυνας του TARDIS, γνωστός ως »Hostile Action Displacement System» ή HADS για συντομία, χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην ιστορία του 2ου Doctor »The Krotons» αλλά και πιο πρόσφατα στο επεισόδιο »Cold War» του 2013. Ο μηχανισμός αυτός επεμβαίνει όταν το TARDIS βρίσκεται σε κίνδυνο και το μετακινεί σε μια ασφαλέστερη τοποθεσία. Ο μηχανισμός που βλέπουμε σε αυτό το επεισόδιο είναι λίγο τροποποιημένος: ο μηχανισμός μετακινεί το TARDIS κάπου ασφαλές, και ο Doctor μπορεί εύκολα να το φέρει πίσω με τα sonic γυαλιά του!

Βλέπουμε ξανά ένα Dalek με ένα σπέσιαλ-όπλο το οποίο είδαμε πρώτη φορά το 1988 στο »Remembrance of the Daleks» αλλά και για πολύ λίγο σε μια ιστορία του 11ου Doctor, »Asylum of the Daleks».
Άλλη μια αναφορά σε αυτό το επεισόδιο, ότι η Κλάρα μπαίνει μέσα σε ένα Dalek.. θυμάστε την γλυκιά Oswin; »Run you clever boy..»

Επίσης στο επεισόδιο ακούμε το χαρακτηριστικό καρδιοχτύπι των Dalek. Υπάρχει σε πολλές παλιότερες ιστορίες, όπως οι »Destiny of the Daleks» και »Victory of the Daleks» και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη ιστορία των Daleks με τον 1ο Doctor. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη ιστορία, πρώτα ακούστηκε το καρδιοχτύπι τους παρά η διάσημη φράση τους »Exterminate!».

Άλλη μια γνωστή ατάκα των Daleks »My vision is impaired! I cannot see!» ακούστηκε στο επεισόδιο, την οποία ακούσαμε πρώτη φορά στην ιστορία του 3ου Doctor »Planet of the Daleks» το 1973.

Όταν ο Davros ρωτάει τον Doctor »Am I a good man?» επαναλαμβάνει την ερώτηση που έκανε ο πρόσφατα τότε αναγεννημένος 12ος Doctor στην Κλάρα, στο επεισόδιο »Into the Dalek».

i am a good man 12 clara

»Ξεπέρασα τα screwdrivers..» Το sonic screwdriver του Doctor, του χαλάει την γραμμή στο σακάκι του από την ιστορία του 1968 »Fury from the Deep». Μια εκδοχή της συσκευής καταστράφηκε στο επεισόδιο του 1982 »The Visitation», αφήνοντας τον Άρχοντα του Χρόνου χωρίς screwdriver, μέχρι την τελευταία περιπέτεια του 7ου Doctor στην ταινία του 1996.
Διαφορετικοί Doctors έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές οπτικά εκδοχές της συσκευής, ένα γεγονός που αναφέρεται στο επετειακό επεισόδιο »The Day of the Doctor» : »Same software.. different case!».

10-11-screwdrivers

Τα sonic-γυαλιά του Doctor, είναι τα πιο πρόσφατα ‘αξεσουάρ’ σε μια μεγάλη ιστορία ηχητικών συσκευών στο σύμπαν του Doctor Who. Άλλα είναι το sonic-κραγιόν της Sarah Jane Smith, το sonic blaster του Captain Jack και φυσικά, το sonic screwdriver. Επίσης, ο Doctor χρησιμοποίησε μια sonic-λόγχη στο επεισόδιο »Attack of the Cybermen» του 1985 και στο πιο πρόσφατο »Partners in Crime» η Miss Foster χρησιμοποιούσε έναν ηχητικό στυλό.

Top