Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 9×01 The Magician’s Apprentice – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

9×01 The Magician’s Apprentice – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Η 9η σεζόν της σειράς ξεκίνησε με το »The Magician’s Apprentice» και το BBC μας δίνει μερικές αναφορές του επεισοδίου σε παλαιότερα πρόσωπα, επεισόδια και άλλα :

Η ανάγνωση του επεισοδίου »The Magician’s Apprentice» έγινε την Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου και το γύρισμα ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2015.

»Το ξεκίνημα.. εκεί που άρχισαν όλα..». Το επεισόδιο προβλήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, ακριβώς 52 χρόνια μετά από την ημέρα που ξεκίνησαν τα πρώτα γυρίσματα της σειράς για το επεισόδιο »An Unearthly Child» στα Ealing Studios!

Η σκηνοθέτης Hettie Macdonald είναι η ίδια, που είχε τα ηνία της σκηνοθεσίας του επεισοδίου »Blink» το 2007,το οποίο έχει κερδίσει αρκετά βραβεία και σύστησε τους Weeping Angels στο σύμπαν της σειράς.

weeping-angel-hands

Η Kelly Hunter που επέστρεψε ως η Shadow Architect, έχει εμφανιστεί ξανά στο επεισόδιο »The Stolen Earth» με τον 10ο Doctor.
Επίσης η Clare Higgins επέστρεψε ως Ohila, όπως την είχαμε δει στο »The Night of the Doctor» το 2013 αλλά και στο βιντεάκι – πρόλογο της 9ης σεζόν.
Άλλα γνώριμα πρόσωπα είναι οι Michelle Gomez και Jemma Redgrave ως Missy και Kate αντίστοιχα.
Ο Julian Bleach επέστρεψε και εκείνος ως Davros, ο δημιουργός των Daleks. Τον ρόλο του Davros τον είχε αρχικά ο Michael Wisher στο επεισόδιο »Genesis of the Daleks», μέχρι που ο David Gooderson ανέλαβε τον ρόλο στο επεισόδιο »Destiny of the Daleks». Στις επόμενες εμφανίσεις του ολέθριου επιστήμονα (»Resurrection of the Daleks», »Revelation of the Daleks» και »Remembrance of the Daleks») τον ρόλο είχε ο Terry Molloy, πριν ο Bleach υποδυθεί τον χαρακτήρα στα επεισόδια »The Stolen Earth» και »Journey’s End».

Οι εξωτερικές σκηνές του πλανήτη Skaro της Missy και της Κλάρα, γυρίστηκαν στο Tenerife, το μεγαλύτερο από τις Κανάριες Νήσους. Η σειρά έχει κάνει ξανά γυρίσματα στο Lanzarote, άλλο ένα από τα νησιά για αρκετές σκηνές του επεισοδίου »Kill the Moon» αλλά και πίσω στο 1984 για το επεισόδιο »Planet of Fire».

Η σκηνή που βλέπουμε έναν στρατιώτη με τόξο και βέλος έχει έναν βαθμό ειρωνείας. Όταν ο 4ος Doctor επισκέφθηκε τον πόλεμο του Skaro στο επεισόδιο »Genesis of the Daleks», οι companion του Harry ήταν έκπληκτη από τα όπλα του στρατού και είπε »θα τελειώσουν τη μάχη με τόξα και βέλη..».

Η Clara αναφέρει την αγγλίδα συγγραφέα Jane Austen κατά τη διάρκεια του μαθήματος της. Την τελευταία φορά που αναφέρθηκε, Η Clara ήταν ξανά στο σχολείο Coal Hill και τότε ο Doctor την είχε διορθώσει σχετικά με τη χρονιά που το »Περηφάνια και προκατάληψη», το πιο γνωστό της βιβλίο, είχε γραφτεί.

Όταν στα γραφεία της UNIT η Jac αναφέρει τις περιοχές »San Martino, Troy και αρκετές εκδοχές της Νέας Υόρκης» έμμεσα κάνει μια αναφορά σε προηγούμενες περιπέτειες :
Ο Doctor και η Sarah επισκέφθηκαν το San Martino στο επεισόδιο »The Masque of Mandragora» και το TARDIS προσγειώθηκε στο Big Apple στα επεισόδια »The Chase», »Daleks in Manhattan», »Evolution of the Daleks» και »The Angels Take Manhattan».

Επίσης, η αναφορά της Jac στις »τρεις πιθανές εκδοχές της Ατλαντίδας» είναι άλλη μια αναφορά σε τρεις παλιές ιστορίες. Η Ατλαντίδα στο σύμπαν της σειράς, καταστράφηκε όταν η Missy – που τότε ήταν ακόμα Master -ελευθέρωσε το τέρας Kronos στο επεισόδιο »The Time Monster», αλλά έχουμε δει και μια εκδοχή της Ατλαντίδας στην ιστορία του 2ου Doctor »The Underwater Menace». Τέλος, στο επεισόδιο »The Daemons» ο Azal μιλάει για την Ατλαντίδα και υπαινίσσεται ότι προκάλεσε τον αφανισμό της.

»Ο οίκτος σου Doctor. ‘Ηταν πάντα η μεγαλύτερη αδυναμία σου..» οι λέξεις του Davros αντηχούν εκείνες που είπαν τα δημιουργήματα του στο επεισόδιο »Victory of the Daleks» : »Ο Doctor έχει αποτύχει! Ο οίκτος του είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του! Τα Daleks δεν έχουν τέτοια αδυναμία!».

Όταν η Clara βρίσκει την τοποθεσία του Doctor, λέει »Do not go gentle into that good night..» αναφέρεται στον πρώτο στίχο του ποιήματος του Dylan Thomas με τον ίδιο τίτλο.

Top