Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 8×11 Dark Water – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

8×11 Dark Water – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του ενδέκατου επεισοδίου της 8ης σεζόν «Dark Water» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την επόμενη Δευτέρα, 16 Ιουνίου και τοποθεσίες των γυρισμάτων περιλάμβαναν τα Cardiff, Pontypool και φυσικά τον καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε για πρώτη φορά πως η Missy είναι ο Master! Ο χαρακτήρας του Master εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1971 και έγινε ο Μοριάρτυ στον Σέρλοκ Χολμς του Doctor. Παρόλο που συνήθως (αλλά όχι πάντα) βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές, οι δυο χαρακτήρες τρέφουν έναν σεβασμό ο ένας για τον άλλο, με την καλύτερα περιγραφή να την έχει δώσει ο Doctor, o οποίος αποκάλεσε τον Master τον ‘καλύτερο εχθρό’ του.

Ήταν φίλοι στον Gallifrey πριν αφήσουν και οι δυο τον πλανήτη τους και ίσως υπάρχουν ακόμα στοιχεία από αυτή τη φιλία. Στο επεισόδιο »The Five Doctors» μάλιστα, ο Master αναφέρει »ένας κόσμος χωρίς τον Doctor είναι κάτι που φοβάμαι να σκεφτώ».
Μάθετε περισσότερα για τον χαρακτήρα του Master, τις ιστορίες του και όλους τους ηθοποιούς που τον έχουν υποδυθεί εδώ.

O Master ως μηχανικός τηλεφώνου.
O Master ως μηχανικός τηλεφώνου.

»I am Missy… Mobile Intelligent Systems Interface» αναφέρει η Missy πριν ο Doctor καταλάβει ποια είναι, κάνοντας μια απο τις τυπικές κινήσεις της. Ο Master έχει υιοθετήσει αμέτρητες μεταμφιέσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων του εμφανίσεων και έχει μεταμφιεστεί ως ένας ευγενής του 13ου αιώνα, ένας μηχανικός τηλεφώνου, ένας καθηγητής του Cambridge, ακόμα και σε εφημέριο στο επεισόδιο »The Daemons»!

Βλέποντας τους Cybermen έξω από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, μας θυμίζει την ιστορία του 2ου Doctor, »The Invasion». Σε εκείνα τα επεισόδια, νωρίτερες εκδοχές των Cybermen καταλαμβάνουν το Λονδίνο και οι εικόνες τους έξω από τον Καθεδρικό χαράζονται στην μνήμη των τηλεθεατών. Το Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε το »Dark Water» σηματοδοτεί τα 46 χρόνια από την προβολή του »The Invasion» η οποία έγινε στις 2 Νοεμβρίου 1968.

Η διάταξη των τάφων των Cybermen στο επεισόδιο, θυμίζει τους τάφους τους που είδαμε στην περιπέτεια του 1967 »The Tomb of the Cybermen». Και στις δυο ιστορίες, οι τάφοι είναι μέρος ανάπαυσης για τους παλιούς εχθρούς του Doctor, οι οποίοι επιστρέφουν στη ζωή μετά την άφιξη του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ζητάει από τον Doctor να πάει πίσω στον χρόνο για να αποτρέψει έναν θάνατο. Μετά τον θάνατο του companion του Adric στο επεισόδιο »Earthshock» των Classic Series, η Tegan πρότεινε να πάνε πίσω στον χρόνο και να σώσουν τη ζωή του νεαρού. Ο Doctor αρνήθηκε, λέγοντας πως »κάποιοι νόμοι δεν μπορούν να σπάσουν».

Στο επεισόδιο, η Missy φωνάζει »Bring out your dead!». Το 1665 ‘ερευνητές’ πληρώνονταν για να βρούν θύματα της μεγάλης πανούκλας. Πολλοί από αυτούς περνούσαν με τα καρότσια τους μέσα από το Λονδίνο φωνάζοντας την ίδια φράση. Στη συνέχεια μάζευαν τους νεκρούς και τους πήγαιναν σε ομαδικούς τάφους.

Το επεισόδιο Dark Water σηματοδοτεί την επιστροφή της γιαγιάς της Clara, η οποία προσπαθεί να την παρηγορήσει για τον χαμό του Danny. Όπως και στο επεισόδιο »The Time of the Doctor» όπου την είδαμε τελευταία φορά, τον χαρακτήρα υποδύεται η Sheila Reid.

Top