Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 8×07 Kill the Moon – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

8×07 Kill the Moon – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του έβδομου επεισοδίου της 8ης σεζόν «Kill the Moon» από το BBC:

Η ανάγνωση του σεναρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαϊου 2014. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την επόμενη Πέμπτη, στις 5 Μαϊου, και ολοκληρώθηκαν στις 5 Ιουνίου 2014.

Τα γυρίσματα του επεισοδίου περιέλαβαν ένα τριήμερο γύρισμα σε ένα από τα Κανάρια Νησιά, τη Λανθαρότε. Στο επεισόδιο του 5ου Doctor, »Planet on Fire», πραγματοποιήθηκε επίσης ένα γύρισμα στο νησί, το οποίο, στη συγκεκριμένη περιπέτεια, αναπαριστούσε τον πλανήτη Sarn.

Ο Tony Osoba που παίζει το Duke στο επεισόδιο, εμφανίστηκε πρώτη φορά στο Doctor Who ως Lan, στο επεισόδιο του 1979 »Destiny of the Daleks». Επέστρεψε ως διαφορετικός χαρακτήρας, τον Kracauer, στην ιστορία »Dragonfire» του 7ου Doctor.

Ο Doctor λέει ότι η Courtney »… παντρεύεται το σκοτεινό Blinovitch» . Το Blinovitch Limitation Effect παρουσιάστηκε στο »Day of the Daleks» και αναφέρεται σε τουλάχιστον μια αρχή του ταξιδιού στο χρόνο. Αργότερα, αναφέρθηκε σε μερικά επεισόδια, όπως το »Invasion of the Dinosaurs» και »Mawdryn Undead».

Ο Doctor είχε χρησιμοποιήσει ένα γιο-γιο, για να ελέγξει τη βαρύτητα, στο επεισόδιο του 1975 »Τhe Ark in Space». Ο 4ος Doctor, επίσης, έπαιζε με ένα γιο-γιο, περισσότερο για πλάκα, σε αρκετές μετέπειτα ιστορίες, όπως το »The Brain of Morbius». Ο 7ος Doctor κουβαλούσε ένα, όταν έγινε η αναγέννησή του, και όταν ο 3ος Doctor φώναξε ότι οι Άρχοντες του Χρόνου ήλεγχαν το TARDIS του, αναφέρθηκε στον εαυτό του ως »ένα είδος γαλαξιακού γιο-γιο».

Πρώτη φορά, είδαμε τον Doctor να επισκέπτεται το φεγγάρι στο »The Moonbase», μια περιπέτεια του 2ου Doctor, το 2070, 21 χρόνια μετά τα γεγονότα που συνέβησαν σε αυτό το επεισόδιο. Επέστρεψε στο δορυφόρο στο »Seeds of Death», »Frontier in Space» και »Smith and Jones». Ο 11ος Doctor, επίσης, λέει ότι »πήγε μια γρήγορη βόλτα στο φεγγάρι», πριν πάρει μαζί του την Amy, στο »Eleventh Hour».

Στο επεισόδιο γίνεται αναφορά στους παραποιητές της δίνης (vortex manipulators). Αυτοί μοιάζουν με δερμάτινα βραχιόλια ή ρολόγια χειρός και δίνουν τη δυνατότητα σε αυτόν που τα φορά να ταξιδεύει στο χρόνο. Ο Captain Jack χρησιμοποιούσε ένα, το οποίο προφανώς πήρε η River, αλλά στο Doctor δεν άρεσε αυτή η συσκευή. »Αυτό δεν είναι ταξίδι στο χρόνο» είχε πει ο 10ος Doctor. »Είναι σαν να έχω αθλητικό αυτοκίνητο και εσύ διαστημικό σκάφος!».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο εξετάζει τις προσπάθειες και τη φιλοδοξία των ανθρώπων να ταξιδέψουν στο διάστημα. Προβλήθηκε πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου 2014, στην 57η επέτειο της εκτόξευσης του Sputnicτου πρώτου αντικειμένου που κατασκευάστηκε από άνθρωπο και έκανε την τροχιά της Γης – και ταξίδεψε στο Διάστημα από τον USSR, την ίδια μέρα το 1957.

Πριν εγκαταλείψει την Clara στη σεληνιακή βάση, ο Doctor δηλώνει »η Γη δεν είναι το σπίτι μου». Είχε χρησιμοποιήσει τις ίδιες λέξεις στο »Pyramids of Mars», όταν είπε στη Sarah Jane Smith »Η Γη δεν είναι το σπίτι μου, Sarah. Είμαι ένας Άρχοντας του Χρόντου… Βαδίζω στην αιωνιότητα».

Μετάφραση: Ειρήνη Μπάδα

Top