Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 8×06 The Caretaker – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

8×06 The Caretaker – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του έκτου επεισοδίου της 8ης σεζόν «The Caretaker» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την επόμενη Δευτέρα στις 24 Μαρτίου και τελείωσαν την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Το σχολείο Coal Hill προβλήθηκε για πρώτη φορά στο πρώτο επεισόδιο του Doctor Who »An Unearthly Child», στο οποίο και φοιτούσε η εγγονή του 1ου Doctor, Susan.
Πιο πρόσφατα το είδαμε στο επετειακό επεισόδιο «The Day of the Doctor» αλλά και σε αρκετά επεισόδια της 8ης σεζόν, αφού η τωρινή companion Clara Oswald δουλεύει εκεί ως καθηγήτρια.

Coal Hill School

Επίσης, όταν στα Classic Who, στο επεισόδιο «Remembrance of the Daleks», ο διευθυντής υπέθεσε ότι πήγε για να πάρει τη θέση του επιστάτη.. τυχαίο; 😛
Το διαμέρισμα της Clara έχει αριθμό 63 και όπως είπαμε, είναι καθηγήτρια στο σχολείο Coal Hill. Η σειρά ξεκίνησε το 1963 και οι πρώτοι companion μαζί με την Susan, ήταν η Barbara και ο Ian, δυο καθηγητές του Coal Hill… να κάτι ακόμα που δεν είναι τυχαίο 😛

O Doctor πιτεύει πως η εκπομπή artron είναι αυτή που μάλλον προσέλκυσε το Blitzer στην περιοχή. Παρόλο που η ακριβής του φύση παραμένει άγνωστη, η ενέργεια artron φαίνεται να είναι μια μορφή ενέργειας με μια άμεση σύνδεση στην διαδικασία του ταξιδιού στο χρόνο. Η Kate χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας για να εντοπίσει τον Doctor στο επεισόδιο »The Power of Three» και αναφέρεται στη σειρά αρκετά χρόνια, με πρώτη φορά την ιστορία »The Deadly Assassin» του 4ου Doctor.

Ο ηθοποιός Jimmy Vee υποδύεται το Blitzer στο επεισόδιο, αλλά δεν είναι αυτή η πρώτη του εμφάνιση στη σειρά. Τον είδαμε στο επεισόδιο »The End of the World» ως Moxx of Balhoon και ήταν το ‘space pig’ στα επεισόδια »Aliens of London» και »Word War III». Επίσης τον είδαμε ως τον μικρό εξωγήινο Bannakaffalatta στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του 2007, »Voyage of the Damned».

Η αίσθηση της Clara πως η Jane Austen ήταν σε συγκρότημα με τον Doctor, δεν είναι τόσο παράξενη όσο φαίνεται. Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν »Deep Breath», η Vastra αποκάλυψε πως ο Marcus Aurelius ήταν ένας ‘εξαιρετικός κιθαρίστας’, υποννοώντας πως ο Doctor ‘ξέρει να φτιάχνει ένα συγκρότημα’.

Ο Doctor στο επεισόδιο ανέφερε τους άνθρωπους-ψάρια (‘fish people’)! Δεν είναι ξεκάθαρο αν στο επεισόδιο εννοεί την ίδια φυλή, αλλά τους έχει συναντήσει ξανά η 2η ενσαρκωσή του στην ιστορία του 1967 »The Underwater Menace», όπου τον βοήθησαν να νικήσει τον τρελό Professor Zaroff.

»Η River και εγώ είχαμε έναν μεγάλο καβγά..» λέει ο 12ος Doctor και είναι η πρώτη του αναφορά στην River Song. Αργότερα ρωτάει την Clara αν θέλει να δει τους πάγους του Thames να λιώνουν, οπότε μπορεί η αγαπημένη μας αρχαιολόγος να ήταν στο μυαλό του…
στο επεισόδιο »A Good Man Goes to War», η River αποκάλυψε πως ο Doctor μια φορά την είχε πάει για πατινάζ στον ποταμό Thames το 1814, στη διάρκεια του τελευταίου μεγάλου παγετώνα της περιοχής.

Ο Danny δεν είναι ο πρώτος στρατιώτης που γίνεται καθηγητής μαθηματικών που συναντάει ο Doctor. Αφού ο παλιός φίλος του Doctor, Alistair Gordon Lethbridge-Stewart άφησε την UNIT, δίδασκε μαθηματικά στο δημόσιο σχολείο Brendon.

Την πρώτη φορά που ο Doctor χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο John Smith, ήταν στην ιστορία »The Wheel in Space» και το χρησιμοποιεί πολύ συχνά από τότε. Για παράδειγμα, στην 10η ενσάρκωση του, ήταν το ψευδωνυμό του όταν ήταν ‘undercover’ σε ένα άλλο σχολείο, ως καθηγητής φυσικής στο επεισόδιο »School Reunion».
Πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε.. το John Smith, το χρησιμοποιεί ο Doctor επειδή είναι συνηθισμένο όνομα, ή είναι συνηθισμένο όνομα επειδή το χρησιμοποιεί ο Doctor;; 😉

Top