Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 8×05 Time Heist – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

8×05 Time Heist – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του πέμπτου επεισοδίου της 8ης σεζόν «Time Heist» από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 3 Μαρτίου και τελείωσαν μετά από 3 εβδομάδες, στις 24 Μαρτίου 2014.


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ηλιακή καταιγίδα προκαλεί προβλήματα στον Doctor. Στο επεισόδιο «The Rebel Flesh» συνειδητοποίησε πως εξ αιτίας μιας ηλιακής καταιγίδας, τα διπλότυπα (ή αλλιώς Gangers όπως τους ονόμαζαν στο επεισόδιο) είχαν αποκτήσει μια αυτονομία σχεδόν ανθρώπινη, αρκετή για να προκαλέσουν ανταρσία. Στην πραγματικότητα όμως, οι ηλιακές καταιγίδες δεν είναι κάτι απλό. Είναι ένα φυσικό γεγονός που προκαλείται από σωματίδια υψηλής ενέργειας τα οποία συγκρούονται με τη Γη.
«Ή αλλιώς, θα μπορούσαμε να πάμε στο Brighton..» αν ο Doctor προτείνει ταξίδι στο Brighton, καλό είναι να προσέχουμε.. 😛
Όταν ο 4ος Doctor επιχείρησε να πάει την companion του Leela ένα ταξίδι εκεί, κατέληξαν μίλια μακριά στην περιοχή Fang Rock αντιμετωπίζοντας μια εισβολή από Rutan. Αργότερα, όταν προσπάθησε να παραστεί στα εγκαίνια του Brighton Pavilion, έβαλε λάθος τον χρόνο και σωστά το μέρος, αλλά και πάλι η επίσκεψη κατέληξε σε καταστροφή όταν ο K-9 ανατινάχθηκε.. (Επεισόδια: «Horror of Fang Rock», «The Leisure Hive»).

4th doctor jelly baby
Θυμάστε τα »memory worms»; Τα συναντήσαμε πρώτη φορά στο επεισόδιο «The Snowmen» το 2012. Όταν κάποιος έρχεται σε επαφή μαζί τους χάνει την πρόσφατη μνήμη του, αλλά παραμένει άθικτος.
Όταν ο Psi επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή του Teller λέγοντας »κάθε διάσημος κλέφτης στην ιστορία κρύβεται αυτή τη στιγμή σε αυτή την τράπεζα σε ένα σώμα!», βλέπουμε μερικές σκηνές με αρκετούς κακούς. Οι σκηνές αυτές, περιλαμβάνουν διάφορους εξωγήινους που έχουν εμφανιστεί παλαιότερα στη σειρά, όπως ένας Sensorite, ένα μέλος της οικογένειας των Slitheen, o Gunslinger, ένας Ice Warrior και ένας Terileptil. Παρόλο που οι τελευταίοι δεν είχαν κάποια μεγάλη εμφάνιση μετά από την τελευταία τους ιστορία («The Visitation», 1982), έχουν αναφερθεί στα πιο πρόσφατα επεισόδια «The Pandorica Opens» και «The Time of the Doctor».


Ο Doctor αναφέρει μια συνάντηση με τον Cesare Borgia, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν Ιταλός ευγενής, πολιτικός και καρδινάλιος γεννημένος στην Ρώμη το 1470. Ήταν ο αδεφός της διαβόητης Lucrezia Borgia και κοινώς αναγνωρισμένος ως στρατηγός και πολιτικος. Στο τέλος καταστράφηκε από την πίστη που είχε στον πατέρα του, Πάπα Αλέξανδρο VI.
Κάποια στιγμή ο Cesare προσέλαβε τον παλιό φίλο του Doctor, Leonardo da Vinci ως στρατιωτικό αρχιτέκτονα και μηχανικό. Είναι πολύ πιθανό τότε να συναντήθηκε με τον Doctor.
Η μηχανή που μπορεί να αποκαταστήσει τη μνήμη του Psi ονομάζεται «neophyte circuit». Η λέξη neophyte προέρχεται από την ελληνική λέξη νεόφυτος, πράγμα ταιριαστό, αφού η μηχανή αυτή επιτρέπει στις αναμνήσεις του Psi να »φυτευτούν» ξανά στο υποσυνειδητό του.
Ο ηθοποιός που υποδυόταν το Teller ονομάζεται Ross Mullan. Μπορεί να μην αναγνωρίσετε το πρόσωπο του, αλλά έχει εμφανιστεί ξανά στη σειρά ως ένας Silence (επεισόδιο: «The Time of the Doctor»).

Top