Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 8×03 Robot of Sherwood – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

8×03 Robot of Sherwood – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του τρίτου επεισοδίου της σεζόν «Robot of Sherwood» από το BBC:

– Η ανάγνωση του επεισοδίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (πάλι Τρίτη…;) 20 Μαρτίου 2014. Τα γυρίσματα του επεισοδίου άρχισαν την επόμενη Πέμπτη και τελείωσαν το Σάββατο 3 Μαίου.

bad sheriff !

– Τον Σερίφη υποδύεται ο ηθοποιός Ben Miller, γνωστός και ως ο ένας από το κωμικό ντουέτο Armstrong & Miller. O Alexander Armstrong υποδύθηκε τον Reg στο επεισόδιο »The Doctor, the Widow and the Wardrobe» και επίσης ήταν η φωνή του Mr Smith, του υπολογιστή της Sarah Jane στο spin off του Doctor Who : »The Sarah Jane Adventures».

– O Trevor Cooper (Friar Tuck) υποδύθηκε τον χαρακτήρα »Takis» στην περιπέτεια του έκτου Doctor »Revelation of the Daleks».
Και αν ο Ian Hallard – που εδώ παίζει τον Alan-a-Dale – σας φαίνεται γνωστός, είναι γιατί έπαιξε τον Richard Martin στο »An Adventure in Space and Time» ένα επεισόδιο – αφιέρωμα στις πρώτες μέρες της σειράς.

»What about Mars? The Ice Warrior hives!» ο Doctor προσπαθεί να πείσει την Κλάρα να πάνε κάπου αλλού εκτός από το δάσος του Sherwood που θέλει εκείνη. Και αναφέρει τους Ice Warriors, που τελευταία φορά τους είδαμε με τον 11ο Doctor και την Κλάρα στο επεισόδιο »Cold War» – το οποίο όπως και το »Robot of Sherwood» είναι γραμμένο από τον Mark Gatiss.

– O Doctor αναφέρει τον ‘Richard the Lionheart’ κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον Ρομπέν των Δασών. Αναφέρεται στον Richard I της Αγγλίας, τον μονάρχη του 12ου αιώνα που αντιμετώπισε στην περιπέτεια του 1965 »The Crusade».

– Ο διαγωνισμός τοξοβολίας, γυρίστηκε στο Caerphilly Castle, το οποίο έχει ξαναχρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενα επεισόδια, όπως »Nighmare in Silver» και »Vampires of Venice».
Επίσης ορισμένες σκηνές του Δάσους γυρίστηκαν στο Forest Fawr κοντά στο Caerphilly, μια τοποθεσία που υποτίθεται πως ήταν η Γερμανία στις περιπέτειες του 10ου Doctor »The Stolen Earth»/»Journey’s End».

– Ο Σερίφης ακούσια, αναφέρει τον Σαίξπηρ όταν μιλάει για την Γη ως »this sceptred isle». Η περιγραφή της Αγγλίας προέρχεται από την δεύτερη πράξη, πρώτη σκηνή του »Richard II».
Όταν απαιτεί να μάθει »Who will rid me of this turbulent Doctor?» αναφέρει τα λόγια του Βασιλιά της Αγγλίας Henry II, ο οποίος είχε πει ‘Who will rid me of this turbulent priest?’ σε σχέση με τον πρώην φίλο του, Thomas Becket.

– O Doctor προκαλεί τον Ρομπέν σε μάχη με ένα κουτάλι – και δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί αυτό το αντικείμενο! Σε περιπέτειες όπως »The Greatest Show in the Galaxy» ο 7ος Doctor έπαιζε με τα κουτάλια με εκπληκτική ικανότητα. Επιπλέον, η γνώση του Άρχοντα του Χρόνου στην ξιφομαχία υπάρχει από παλιά, σε ιστορίες όπως »The Sea Devils» και »The Androids of Tara».

– Κάποια στιγμή, ο Doctor υποπτεύεται πώς εκείνος και η Κλάρα είναι παγιδευμένοι μέσα σε ένα miniscope. Στο επεισόδιο »Carnival of Monsters» ο 3ος Doctor και η companion του παγιδεύονται στ’αλήθεια σε ένα miniscope και ανακαλύπτουμε πως ο Doctor είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να τα απαγορεύσει.

– Όταν ο Doctor ανακαλύπτει την αίθουσα του διαστημοπλοίου, στην οθόνη βρίσκει αναφορές της ιστορίας στον Ρομπέν των Δασών.  Εκεί, βλέπουμε την παραπάνω εικόνα – η οποία σημαίνει κάτι παραπάνω.
Ο εικονιζόμενος είναι ο ηθοποιός Patrick Troughton – ναι, ναι, ο 2ος Doctor! – ο οποίος πριν παίξει στο Doctor Who, ήταν ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Ρομπέν των Δασών στην τηλεόραση, το 1953 σε μια μίνι σειρά του BBC με έξι μισάωρα επεισόδια. Η μίνι σειρά προβλήθηκε από τις 17 Μαρτίου εώς τις 21 Απριλίου 1953 στο BBC, με τον τίτλο »Robin Hood».
O εγγονός του, Sam Troughton έπαιξε έναν από τους συνεργάτες του Ρομπέν, στη σειρά του BBC με το ίδιο όνομα, το 2006.

Top