Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > Series 7 > 50ή Επέτειος > Moffat: «Η 50η επέτειος ήταν το πιο δύσκολο μου σενάριο»

Moffat: «Η 50η επέτειος ήταν το πιο δύσκολο μου σενάριο»

steven moffat

O Steven Moffat παραδέχτηκε πόσο δύσκολο και τρομακτικό ήταν να γράψει την 50η επέτειο, The Day of the Doctor, και όλα ήταν πάνω στους ώμους του. 

“Δε νομίζω να έχουμε δουλέψει σε κάτι πιο δύσκολο, τρομακτικό από τον εορτασμό 50 χρόνων Doctor Who. Ήταν όλη η ευθύνη πάνω μου. Ήθελα όλοι να το λατρέψουν. Ήξερα ότι ήταν αδύνατον, αλλά ήθελα ο κόσμος – από αυτούς που ποτέ δεν το έχουν δει έως και στους απόλυτους φανς που μισούν κάθε επεισόδιο που γράφω – να το λατρέψει. Είχα πάρα πολύ άγχος και ήταν τρομερά δύσκολο.

“Θυμάμαι να κάθομαι με την γυναίκα μου και να της λέω “Δεν ξέρω αν είναι καλό, μπορεί να είναι για τα μπάζα – αν είναι φεύγω από τη χώρα. Θα σκηνοθετήσω τον θάνατό μου.” Και εκείνη τη βδομάδα πήγα στη συνάντηση με τους παραγωγούς που ακόμα προσπαθούσαν να βρουν το καστ. Καθίσαμε όλοι εκεί και σκεφτόμασταν, “Είναι αδύνατο, δεν μπορεί να γίνει!”

“Μόνο μία ιστορία θα μπορούσα να πω αν ο Doctor συναντούσε τον εαυτό του – την ημέρα που θα έσωζε τον εαυτό του. Και σε ολόκληρη την ιστορία του Doctor Who, μόνο 1 ημέρα υπήρχε που χρειαζόταν σωτηρία.

“Ένα τεράστιο έγκλημα έγινε κατά τη διάρκεια του Time War, οι Doctors των Christopher Eccleston, David Tennant και Matt Smith Doctors όλοι το είχαν αναφέρει, αλλά ποτέ δεν το είχαμε δει. Ούτε τις συνέπειες. Όταν φτάσαμε στον John Hurt, μ’αυτήν την καταπληκτική φωνή, ήξερα ότι ο Doctor του θα είναι για εκείνη τη μέρα – την πιο απαίσια μέρα της ζωής του. Έπρεπε να ήμασταν μάρτυρες εκείνης της στιγμής.

“Ενώ τον εξερευνούσαμε, ο Doctor του John Hurt μαχόταν στον Time War για αιώνες. Δεν φώναζε τον εαυτό του Doctor, και δεν συμπεριφερόταν σαν αυτόν, – είναι ο ήρωας μας σκοτεινός και σε μια μεγάλη μάχη. Είναι ωραίο για έναν ήρωα να έχει μια σκοτεινή πλευρά, αν και είναι η πλευρά που ίσως να μην ξαναδούμε στο Doctor Who. “

Top