Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Seasons > 20 πράγματα για την 1η σεζόν Doctor Who που ίσως δεν γνωρίζατε

20 πράγματα για την 1η σεζόν Doctor Who που ίσως δεν γνωρίζατε

Πάμε να δούμε 20 πράγματα για την 1η σεζόν Doctor Who που ίσως δεν γνωρίζατε:

1. Ο Russell T Davies ξεκίνησε συζητήσεις με το BBC για την επαναφορά του Doctor Who στα τέλη του 1998. Αντιμέτωπος ήρθε με άλλους 3 υποψηφίους: τον Dan Freedman ο οποίος ισχυριζόταν ότι η νέα σεζόν θα πρέπει να περιέχει πολύ φαντασία(σαν του Moffat δηλαδή), τον Matthew Graham που ήθελε μια πιο Gothic προσέγγιση και τον Mark Gatiss ο οποίος ήθελε ένα ολοκαίνουριο reboot. Παρ’ότι οι αρχικές κουβέντες έπεσαν στο κενό, η ιδέα του Davies δεν άλλαξε και πολύ με αυτά που είδαμε στην τηλεόραση με τις companions. Σχεδόν μια δεκαετία μετά η Ρόουζ έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά. Ο Davies είχε ήδη το πλάνο στο μυαλό του και επέμενε η companion να είναι νέα γυναίκα, καθαρίστρια γραφείου που θα δεχόταν επίθεση από τους Autons ενώ δούλευε μόνη στο κτήριο την νύχτα. Ενώ συναντήθηκε με τον Doctor η πρώτη λέξη που θα έπρεπε να ειπωθεί είναι «Run!».

2. Oι Hugh Grant και Rowan Atkinson προσεγγίστηκαν για να παίξουν τον 9ο Doctor, αλλά και οι 2 αρνήθηκαν. Οι παραγωγοί αργότερα σκέφτηκαν τους Alan Davies και Bill Nighy όταν ο  Christopher Eccleston έστειλε e-mail στον RTD ζητώντας τον ρόλο του Doctor. Ο Davies είχε εργαστεί πρόσφατα με τον Eccleston στο «The Second Coming» αλλά δεν πίστευε ότι θα ενδιαφερόταν ποτέ να είναι μέρος του Doctor Who και γι’ αυτό δεν τον προσέγγισε.

3. Παρ’ όλο που το όνομα της companion δεν είχε ποτέ επιβεβαιωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2004, ο RTD αποκάλυψε στο Doctor Who Magazine ότι μάλλον θα την λένε «Rose Tyler» τον Νοέμβριο του 2003. Επέλεξε το όνομα Rose γιατί είναι το πιο δημοφιλές Βρετανικό όνομα στον κόσμο και φέρνει καλή τύχη.

4. Στην audition της Rose πέρασαν οι Billie Piper και Georgia Moffett, κόρη του 5ου Doctor, Peter Davison.

5. Για την 1η σεζόν προσεγγίστηκε και η JK Rowling. Είπε ότι ήταν πολύ διασκεδαστική πρόταση, αλλά δεν δέχτηκε λόγω φόρτου εργασίας.

6. Στις πρώτες συναντήσεις της παραγωγής, μία από τις ιδέες ήταν για ένα crossover επεισόδιο με το Star Trek: Enterprise. Ήθελαν με κάθε τρόπο να τραβήξουν τον κόσμο αλλά το crossover ακυρώθηκε.

7. Η κύρια φωτογράφιση και τα γυρίσματα της 1ης σεζόν έγιναν στις 18/07/2004. Οι σκηνές που γυρίστηκαν ήταν για το 1ο επεισόδιο στο Cardiff. Όμως, η πρώτη σκηνή του Christopher Eccleston ως 9ου Doctor ήταν για το «Aliens of London» (μαζί με το «Rose» και το «World War III» ήταν τα πρώτα επεισόδια γυρισμάτων), και ήταν η σκηνή στην οποία ο Doctor αντιμετωπίζει το γουρούνι εξωγήινο στο νοσοκομείο.

8. Ο Mackenzie Crook ήταν να παίξει αρχικά τον Clive, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων το ακύρωσε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.Ο RTD κάλεσε τον Mark Benton για τον ρόλο.

9. Η Zoë Wanamaker, που έδωσε την φωνή της στην Cassandra, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο studio του Cardiff για το «The End of the World», έτσι κατέληξε να ηχογραφεί την φωνή της πολύ αργότερα σε ένα studio του Λονδίνου. Όταν γυρίστηκε ένα επόμενο επεισόδιο, της ζητήθηκε να παρευρίσκεται μπροστά στους ηθοποιούς για να βοηθήσει στις αντιδράσεις τους.

10. Το αρχικό σενάριο του Mark Gatiss για το «The Unquiet Dead» είχε τον τίτλο «The Crippingwell Horror», και ήταν πολύ πιο ζοφερό και τρομακτικό. Ο RTD τον συμβούλεψε να το ξαναγράψει.

david tennant ! !

11. Ο David Tennant ήταν υποψήφιος για τον ρόλο του «Gabriel Sneed» ως νεότερο χαρακτήρα.

12. Σύμφωνα με τον Gatiss, στο επεισόδιο «The Unquiet Dead» υπήρχε μια σκηνή όπου ο Sneed μπέρδευε τον Doctor και του έλεγε «νόμιζα ότι θα ήσουν γυναίκα» και ο Doctor απαντά «Όχι, όχι ακόμα».

13. Λόγω κάποιων θεμάτων παραλίγο να μην δούμε τα Daleks στην 1η σεζόν. Έτσι, οι Robert Shearman και RTD δημιούργησαν ένα εναλλακτικό σενάριο για το επεισόδιο Dalek. Ο Davies σχεδίασε ένα νέο σφαιροειδές πλάσμα παρόμοιο με το σαδιστικό παιδί που ήταν μια μεταλλαγμένη έκδοση της ανθρωπότητα στο «the end of time», και ο Shearman υιοθέτησε το σενάριο εν τέλη.

14. Στον Michael Brandon προσφέρθηκε ο ρόλος του «Van Statten». Παρ’ότι ενδιαφέρθηκε, ήταν αδύνατο λόγω υποχρεώσεων.

15. Αρχικά υπήρχε σκοπός ο Adam Mitchell για γιος του Van Statten!

16. Πίσω στο 1980, όταν ο John Natahn -Turner ήταν ο παραγωγός της σειράς, κάποιος νεαρός Russell T Davies είχε στείλε ένα σενάριο Doctor Who το οποίο περιείχε «κάποιον που ήταν πολύ σκατάς companion». Επανέφερε την ιδέα στο «The Long Game», και ο Companion αυτός ήταν ο Adam Mitchell.

17.  Ο Simon Pegg αρχικά προσεγγίστηκε για να παίξει τον «Pete Tyler» στο «Father’s Day», αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε και πήρε τον ρόλο του «The Editor» στο «The Long Game».


18. To «Boom Town» ήταν αντικατάσταση τελευταίας στιγμής από τον RTD. Aρχικά θα γραφόταν επεισόδιο με τίτλο «Pompeii» (ή The New Team), όπου θα άλλαζε δραματικά την ιστορία της  Rose. Στο Pompeii θα βλέπαμε την Rose να ζηλεύει την νέα φιλία του Doctor με τον Captain Jack Harkness, αλλά όταν το TARDIS προσγειώνεται στην Pompeii το 79 μ.Χ. ο Jack ανακαλύπτει ότι η ζωή της Rose χειραγωγείται από τον Doctor σε ένα πείραμα να δημιουργήσει την τέλεια companion. Ο Abbott ξόδεψε μήνες για να γράψει το σενάριο αυτό, και έχασε αμέτρητες επαγγελματικές συναντήσεις αλλά στο τέλος κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τελειώσει την ιστορία λόγω χρόνου.

19. Ο RTD έγραψε μια διαφορετική κορύφωση στο «The Parting of the Ways», όπου Doctor και Rose θα πήγαιναν στην Barcelona. Ο Doctor δεν αναγεννιέται, και η Rose είναι στα πρόθυρα του θανάτου χωρίς να το ξέρει λόγω της έκθεσή της στο time vortex. Σχεδιάστηκε να γυριστεί και αυτό το φινάλε ώστε να μην μάθει ο κόσμος ότι Christopher Eccelston φεύγει από την σειρά.

20. Τμήμα της αναγέννησης του David Tennant γυρίστηκε πολύ μετά από αυτή του Christopher Eccleston και χωρίς την παρουσία της Billie Piper. Για να τον βοηθήσουν, ο λόγος του Tennant έγινε μπροστά από κομμάτι κολλητικής ταινίας όπου του έλεγε που είναι τα μάτια της Piper. Μέσω επεξεργασίας αργότερα δημιουργήθηκε ολοκληρωτικά η σκηνή.

  • Σοφια Π.

    αυτη η ιδεα με την πομπιηα θα ηταν υπεργαματο!!!

  • Pasakos

    Ρε παιδια μπορειτε να φανταστειτε τον Mr. Bean σαν Time Lord;

Top