Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×12 The Doctor Falls – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

10×12 The Doctor Falls – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «The Doctor Falls» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. Η ημέρα προβολής του επεισοδίου συμπληρώνει 11 χρόνια από την προβολή του επεισοδίου »The Army of Ghosts» πράγμα ταιριαστό, αφού τα γεγονότα του συγκεκριμένου επεισοδίου, καθώς και της συνέχειας του »Doomsday» αναφέρονται όταν ο Doctor χλευάζει τους Cybermen για τα γεγονότα του Canary Wharf.

Η Missy λέει στον Master »λάτρευα να είμαι εσύ..». Την ίδια φράση είπε και ο 10ος Doctor στον 5ο, όταν τον συνάντησε στο mini επεισόδιο »Time Crash».

Ο πρώτος ηθοποιός που υποδύθηκε ποτέ τον Doctor, William Hartnell, ήταν γνωστός στους φίλους του ως Bill.. όπως η δικιά μας Bill Potts. Το όνομα της συζύγου του ήταν Heather. Όπως και… της Heather που στο τέλος πήρε μαζί της την Bill για ένα ταξίδι στα αστέρια. Σύμπτωση..; 😛

Λίγο πριν να φανεί πως ξεκινάει η αναγέννηση του Doctor, βλέπουμε μια διαδοχή από προηγούμενους companion και φίλους. Ο 4ος Doctor είχε παρόμοια οράματα στιγμές πριν την αναγέννηση του, και τους άκουγε και εκείνος να καλούν το όνομα του.
Επίσης, λίγες στιγμές πριν, είχε επίσης ένα flashback των εχθρών του με πρώτο τον Master να του λέει »Προβλέψιμος όπως πάντα, Doctor». Στο επεισόδιο »The Doctor Falls» όμως, η Missy είναι το ξεχωριστό, τελευταίο πρόσωπο που βλέπει.

»Όπου υπάρχουν δάκρυα, υπάρχει και ελπίδα» μια φράση που μας θυμίζει κάτι που έχει ειπωθεί ξανά σε επεισόδιο αναγέννησης, και πιο συγκεκριμένα στο »Planet of the Spiders». Σε εκείνη την περιπέτεια, ο ευάλωτος και πληγωμένος 3ος Doctor βλέπει την companion του Sarah Jane να δακρύζει, καθώς πιστεύει πως θα πεθάνει. »Ένα δάκρυ, Sarah Jane? Όχι, μην κλαις. Όπου υπάρχει ζωή υπάρχει και…» της μουρμουρίζει αλλά δεν έχει τη δύναμη να τελειώσει τη φράση του με τη λέξη ‘ελπίδα’ πριν αναγεννηθεί.
Σε αυτό το επεισόδιο, είναι η Bill που λέει την ατάκα στην αρχή της παραγράφου στον 12ο Doctor.. στο επεισόδιο »Planet of the Spiders» η φράση γίνεται το τελευταίο πράγμα που λέει ο Doctor στην companion του, ενώ τώρα, ήταν το τελευταίο πράγμα που είπε η Bill σε εκείνον.

»You may be a Doctor, but I am the Doctor… The original you might say!» λέει ο 1ος Doctor στον 12ο στο τέλος του επεισοδίου, μια φράση που έχει ειπωθεί κι άλλες φορές από τον Άρχοντα του Χρόνου.
Λίγο μετά την αναγέννηση του, ο 4ος Doctor λέει στον Harry: »You may be a Doctor, but I am the Doctor. The definite article, you might say!».
Επίσης, στο επεισόδιο »The Five Doctors», όταν η Tegan ρωτάει ποιος είναι ο πρώτος Doctor απο αυτούς, εκείνος απαντάει »I might be any number of things, young lady. As it happens, I am the Doctor. The original, you might say!».

Ο πλανήτης Mondas εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πρώτη περιπέτεια των Cybermen, »The Tenth Planet» όπου η ομοιότητα του με τη Γη ήταν τόσο μεγάλη, που οι παρατηρητές πίστευαν μετά βίας στα μάτια τους, ισχυριζόμενοι πως υπάρχει κάποια αντανάκλαση της Γης στον πλανήτη.
Όταν οι Cybermen αποκάλυψαν το όνομα του πλανήτη καταγωγής τους, ένας από τους ανθρώπους σχολίασε »Mondas? Αυτό δεν είναι ένα από τα αρχαία ονόματα της Γης?».
Οι Cybermen εκείνου του επεισοδίου, όπως τους είδαμε πρώτη φορά, ήταν παρόμοιοι με αυτός από αυτό το επεισόδιο.

Τέλος, ο ηθοποιός David Bradley που θα υποδυθεί τον 1ο Doctor στο Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο, έχει εμφανιστεί ξανά στη σειρά στο ρόλο του μοχθηρού Solomon στο επεισόδιο »Dinosaurs on a Spaceship».
Επίσης, έχει δανείσει την φωνή του στο Shansheeth, στην spin off σειρά του Doctor Who »The Sarah Jane Adventures» στο επεισόδιο »The Death of the Doctor» όπου guest star ήταν ο 11ος Doctor και η Jo Grant.
Όμως, σε μας είναι περισσότερο γνωστός για την ακριβέστατη και υπέροχη ενσάρκωση του William Hartnell, στο ντοκιμαντέρ »An Adventure in Space and Time». Και τώρα, ήρθε η ώρα να υποδυθεί και τον ίδιο τον 1ο Doctor..!

Top