Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×10 The Eaters of Light – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

10×10 The Eaters of Light – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «The Eaters of Light» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016. Τα γυρίσματα του επεισοδίου ξεκίνησαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και τελείωσαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Η Rona Munro, σεναριογράφος αυτής της περιπέτειας, ήταν επίσης και η σεναριογράφος της τελευταίας ιστορίας του Classic Who το 1989, »Survival». Μετά από τα τρία επεισόδια αυτής της ιστορίας, οι θεατές έπρεπε να περιμένουν 16 χρόνια για καινούργια σεζόν..!
Το γεγονός αυτό, την κάνει την μοναδική σεναριογράφο που έχει γράψει για Classic και New Who.

Πολλά στοιχεία του επεισοδίου έχουν ως κεντρικο στοιχείο την Ένατη Λεγεώνα του Ρωμαικού στρατού και τους λίγους επιζώντες της. Η Λεγεώνα υπήρχε στ’αλήθεια, και όπως συζητάνε ο Doctor με την Bill, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τι τους συνέβη.

Εκτός από τα ταξίδια με έναν Άρχοντα του Χρόνου, φαίνεται πως η Amy Pond και η Bill έχουν και άλλο ένα κοινό: το πάθος τους για την Ρωμαική ιστορία. Στο επεισόδιο βλέπουμε ότι η Bill έχει διαβάσει αρκετά για το συγκεκριμένο θέμα, και στο επεισόδιο »The Pandorica Opens» όταν ο Doctor λέει στην Amy για την εισβολή των Ρωμαίων στην Βρετανία, εκείνη απαντάει »ω, ξέρω! Το αγαπημένο μου θέμα στο σχολείο. Η εισβολή των καυτών Ιταλών. Αν και μου έκαναν παρατήρηση για τον τίτλο..»

Η ικανότητα του TARDIS να μεταφράζει στους ταξιδιώτες του ξένες και εξωγήινες γλώσσες μας είναι γνωστή από το Classic Who, όπως στο επεισόδιο »The Masque of Mandragora» με τον 4ο Doctor και την Sarah Jane.
Αργότερα μας έγινε γνωστό πως και ο Doctor παίζει ρόλο σε αυτό, καθώς στο επεισόδιο »The Christmas Invasion» όσο ο 10ος Doctor ήταν αναίσθητος, η γλώσσα των Sycorax δεν ήταν κατανοητή από την Rose και τους υπόλοιπους.

Top