Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×09 Empress of Mars – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

10×09 Empress of Mars – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «Empress of Mars» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και τελείωσαν 22 Φεβρουαρίου.

Το 2017 είναι η πεντηκοστή επέτειος των Ice Warriors, που εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην ιστορία του 2ου Doctor »The Ice Warriors». Είχαν αμέσως επιτυχία και επέστρεψαν στη σειρά 13 μήνες αργότερα στο επεισόδιο »The Seeds of Death».
Την επόμενη φορά που αντιμετώπισαν τον Doctor, στο επεισόδιο »The Curse of Peladon» το 1972 μάθαμε πως η φυλή τους ήταν πλέον ειρηνική και ήθελε δικαιοσύνη στο σύμπαν. Παρόλα αυτά, δυο χρόνια αργότερα είδαμε πως ένα μέρος τους είχε επιστρέψει στα παλιά, σατανικά τους σχέδια στο επεισόδιο »The Monsters of Peladon».
Η επόμενη φορά που τους είδαμε μετά από αυτό ήταν στον επεισόδιο »Cold War» του 2013 από την πένα του Mark Gatiss.

Το επεισόδιο είναι γραμμένο από τον Mark Gatiss, ο οποίος είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν γράψει επεισόδια και για τους τέσσερις Doctors του New Who (Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi). Παρόλο που έχει γράψει αρκετά φανταστικά επεισόδια στη σειρά, έχει πει πως το επεισόδιο »Empress of Mars» είναι η ιστορία που πάντα ήθελε να γράψει.

“By the moons I honour thee…” λέει ο Doctor στον ‘Friday’, όπως είχε συμβουλεύσει την Clara να μιλήσει στον Skaldak στο επεισόδιο Cold War.

Η Bill αναφέρει αρκετές γνωστές ταινίες κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, αλλά ο Doctor αναφέρει μια από τις πιο γνωστές ατάκες στην ιστορία όταν μουρμουράει »I’ve a bad feeling about this…» ατάκα που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη σειρά ταινιών Star Wars (καθώς και στα βιβλία, κόμικ αλλά και παιχνίδια της) από την ταινία »A New Hope» του 1977 και μετά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περιπέτεια της σειράς μας που συμβαίνει το έτος 1881. Εκείνη τη χρονιά στη Γη, ο 1ος Doctor συνάντησε θρύλους όπως τους Wyatt Earp, Johnny Ringo και Doc Holliday στο επεισόδιο »The Gunfighters».

Τέλος, έχουμε την επιστροφή του Alpha Centauri. Το έχουμε δει ξανά το 1972 και το 1974 στα επεισόδια »The Curse of Peladon» και »The Monster of Peladon» αντίστοιχα, και επέστρεψε σε αυτό το επεισόδιο μετά από 43 χρόνια. Τη φωνή του χαρακτήρα έκανε ξανά η Ysanne Churchman, όπως και στην δεκαετία το ’70.

Top