Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×08 The Lie of the Land – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

10×08 The Lie of the Land – Facts File: Αναφορές Του Επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «The Lie of the Land» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν 5 ημέρες αργότερα και τελείωσαν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

‘Ποιος μπορεί να ξεχάσει πως οι Monks μας έσωσαν από τα Daleks, τους Cybermen, τους Weeping Angels;’ πρόταση που λέει ο Doctor και συνοδεύεται με μικρά βιντεάκια από τα επεισόδια »Into the Dalek», »Nightmare in Silver» και »Blink». Για να τονιστεί η αναλήθεια της μετάδοσης, τα δυο πρώτα επεισόδια δεν είναι καν από ιστορίες που έλαβαν χώρα στον πλανήτη Γη.
Επίσης αργότερα στο επεισόδιο βλέπουμε στιγμές από το πρώτο επεισόδιο της 10ης σεζόν »The Pilot» και στο Καθεδρικό υπάρχουν ακόμα σκηνές από άλλα επεισόδια της σειράς.

Για μια ακόμα φορά επιστρέφει στη σειρά το μαγαζί Magpie Electricals! Μετά τους τίτλους αρχής βλέπουμε ένα μαγαζί με αυτό το όνομα να παίζει στις τηλεοράσεις τους το βιντεάκι των Monks. Παραρτήματα του μαγαζιού που είδαμε για πρώτη φορά στη σειρά στο επεισόδιο »The Idiots Lantern» έχουμε δει αρκετές φορές από τότε, όπως για παράδειγμα στο επεισόδιο »The Beast Below».

Η Missy συνεχίζει να μας δείχνει τις ικανότητες της στο πιάνο. Όταν η Bill και ο Doctor την βρίσκουν παίζει ένα μικρό κομμάτι από το Gnossienne No 1 του Erik Satie και αργότερα επιλέγει λίγο από το The Entertainer του Scott Joplin του 1902.

Κάποια στιγμή στο επεισόδιο, λίγο μετά την πρώτη μας συνάντηση με την Missy, βλέπουμε μέσα από τα μάτια της να ξεκινάει μια άλλη σκηνή. Αυτό μας θυμίζει ένα οπτικό εφέ που είδαμε στην πρώτη περιπέτεια του 8ου Doctor, όπου όταν μας συστήνεται ο Master βλέπουμε δύο πλανήτες να σχηματίζονται μέσα στα μάτια του.

Αυτό το επεισόδιο δεν είχε καμία σκηνή με το TARDIS, πράγμα σπάνιο για επεισόδιο του New Who, αλλά όχι μοναδικό – για παράδειγμα δεν είδαμε καθόλου την χρονομηχανή μας ούτε στο επεισόδιο Midnight. Όμως, βλέπουμε μικρές σκηνές του TARDIS, όταν η Bill πολεμάει νοητά τους Monks στον Καθεδρικό. Επίσης, το TARDIS απουσίαζε και στο επεισόδιο Extremis..

 

Top