Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×07 The Pyramid at the end of the World – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

10×07 The Pyramid at the end of the World – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «The Pyramid at the end of the World» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Τα γυρίσματα του επεισοδίου ξεκίνησαν την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, και τελείωσαν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρεται στο γεγονός πως ο Doctor είναι ο Πρόεδρος της Γης. Αυτό μας αποκαλύφθηκε στο επεισόδιο  »Death in Heaven»: σε στιγμές κρίσεις, ειδικότερα σε μια εισβολή, ένας ‘Πρόεδρος της Γης’ αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα, με πλήρη εξουσία σε όλα τα έθνη. Όπως είχε πει η Kate Stewar »υπήρχε μόνο ένας λογικός υποψήφιος» και δεν εννοούσε άλλον από τον Doctor. Η θέση φαίνεται να έχει γίνει ένα μόνιμο γραφείο μέχρι τον 26ο αιώνα.
Στο επεισόδιο »Frontier in Space» ο Doctor και η Jo Grant, γνωρίζονται με τον Πρόεδρο της Γης, έναν ελεγμένο πολιτικό ο οποίος υποπτεύεται πως ο Άρχοντας του Χρόνου είναι ένας κατάσκοπος των Draconian!

Μεγάλο μέρος της δράσης συμβαίνει στο Turmezistan, μια φανταστική χώρα που είδαμε για πρώτη φορά στο επεισόδιο »The Zygon Invasion».

Το ‘Doomsday Clock’ είναι μια έννοια η οποία αντιπροσωπεύει την πιθανότητα μιας αποκαλυπτικής καταστροφής από ανθρώπινα αίτια. Ο πρώτος του προγραμματισμός (το 1947) ήταν επτά λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, με τα μεσάνυχτα να είναι το σημείο του κατακλυσμού. Έτσι, και τα λεπτά στο Doomsday Clock είναι μια μεταφορά για το πόσο ευάλωτος είναι ο πλανήτης στην καταστροφή.

Ο Doctor επισκέφθηκε την ‘αληθινή’ Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στο 9ο επεισόδιο της ιστορίας »The Dalek’s Master Plan». Κατά σύμπτωση, στο ίδιο επεισόδιο, αντιμετώπισε έναν εχθρό γνωστό ως ‘The Monk’.

Η ιδέα πως κάτι βλαβερό δεν μπορεί να μπει στο σπίτι χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη, είναι μια ιδέα που έχει ταυτιστεί πιο πολύ με τους βρικόλακες όπως αναφέρει και η Bill, αλλά αρκετές μυθολογίες προσαρμόζουν τους ίδιους περιορισμούς και σε άλλα βλαβερά πλάσματα, όπως είναι τα υβρίδια βρικολάκων και ο Διάβολος. Το βιβλίο »Δράκουλας» του Bram Stoker θεμελίωσε αυτή την ιδέα, αλλά και πριν την έκδοση της ιστορίας το 1897, ‘πλάσματα της νύχτας’ όπως ο ‘Varney the Vampire’ δεν δεσμευόντουσαν πάντα από τον κανόνα.
‘She’s got it! By George, she’s got it!’ λέει ο Doctor αναφερόμενος στον Henry Higgins, ο οποίος στο »My Fair Lady» λέει ακριβώς την ίδια φράση αναφερόμενος στην Eliza Doolittle. Επίσης, στο επεισόδιο »Ghost Light» ο 7ος Doctor, σε μια ξεκάθαρη αναφορά στον χαρακτήρα, αποκάλεσε την companion του Eliza.

Top