Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×06 Extremis – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

10×06 Extremis – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «Extremis» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Τα γυρίσματα του επεισοδίου ξεκίνησαν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ακριβώς 53 χρόνια από την ημέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς. Τελείωσαν μετά τα Χριστούγεννα, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.

‘Domestic bliss on Darillium… That’s the word among the Daleks.’. Darillium ήταν ο πλανήτης όπου ο Doctor και η River έμειναν μαζί στο τέλος του επεισοδίου »The Husbands of River Song». Πρώτη αναφορά στο μέρος αυτό, έγινε στο επεισόδιο »Forest of the Dead» όπου η River αποκάλυψε πως ο Doctor την είχε πάει εκεί.

Όταν ο Nardole συναντάει τον Doctor μεταμφιεσμένος σε κληρικός, κρατάει το ημερολόγιο της River Song. Εκείνη και ο Doctor χρησιμοποιούσαν τα ημερολόγια τους έτσι ώστε όταν βρίσκονται να ξέρουν σε ποια στιγμή βρισκόντουσαν στο μπερδεμένο timeline τους. Για πρώτη φορά, το είδαμε το 2008 στο επεισόδιο »Silence in the Library».

Ο Πάπας Βενέδικτος 40ς, που αναφέρεται από τον Angelo και τον Doctor, ήταν μια από τις πιο αμφιλεγόμενες φιγούρες στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας. Παραμένει ο μόνος ποντίφικας που έγινε Πάπας για παραπάνω από μια φορές και αφορίστηκε αμέσως.

Τον Πάπα υποδύεται ο Joseph Long τον οποίο έχουμε ξαναδεί στη σειρά, ως Rocco Colasanto στο επεισόδιο »Turn Left» του 2008. Επίσης είδαμε την επιστροφή της Jennifer Hennessy ως Moira, όπως την είδαμε στο πρώτο επεισόδιο της 10ης σεζόν.

‘On my oath as a Time Lord of the Prydonian Chapter…’. Το ‘Chapter’ αναφέρθηκε πρώτη φορά στο επεισόδιο »The Deadly Assassin» όπου αποκαλύφθηκε πως ο Doctor ήταν μέλος του. Στον Gallifrey, οι Prydonians είχαν μια άκρως ύπουλη φήμη, παρόλο που ο Goth που ήταν μέλος το αρνήθηκε αυτό, υποστηρίζοντας ‘We simply see a little further ahead than most.’.

Top