Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×04 Knock Knock – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

10×04 Knock Knock – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «Knock Knock» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Το επεισόδιο ξεκινάει με ένα κυριολεκτικό χτύπημα σαν τον τίτλο του, καθώς η Shireen χρησιμοποιεί το ρόπτρο στην πόρτα της Bill.

Υπάρχουν αρκετές αναφορές στην ποπ κουλτούρα σε αυτό το επεισόδιο, όπως στον ήρωα ταινιών Indiana Jones και στο βρετανικό ριάλιτι »I’m a Celebrity, Get Me Out of Here!». Επίσης η Shireen αποκαλεί το κτίριο »This freaky Scooby Doo house!» πράγμα που μας θυμίζει το επεισόδιο της 3ης σεζόν »Blink» καθώς ο Larry αποκάλεσε το Wester Drumlins ‘το σπίτι του Scooby Doo’.
Και μιας και το αναφέραμε, οι εξωτερικές σκηνές με το σπίτι του Landlord στο επεισόδιο, γυρίστηκαν στην ίδια τοποθεσία: στο Newport της νότιας Ουαλίας.

Ο Doctor αναφέρει κάποια στιγμή πως »ο ύπνος είναι για τις χελώνες» πράγμα που είχε πει και στην ιστορία του 1977 »The Talons of Weng-Chiang».

Όποιος είναι μέσα στην κρύπτη, μάλλον μοιράζεται την αρέσκεια του Doctor για τον Beethoven. Η μουσική που ακούμε αρχικά από το πιάνο είναι το Bagatelle No. 25, γνωστό και ως Für Elise. Το όνομα Elise είναι μια μορφή του Elizabeth που μπορεί επίσης να γίνει και Eliza..

‘Μου θυμίζει τον Quincy Jones. Τον είχα συναντήσει κάποτε..’. Ο Quincy Delight Jones, Jr. (γεννημένος 14 Μαρτίου του 1933) είναι γνωστός Αμερικανός παραγωγός μουσικής, ηθοποιός, μαέστρος, διοργανωτής, συνθέτης και μουσικός. Ήταν στενός φίλος του Frank Sinatra, του τραγουδιστή/ηθοποιού στου οποίου την καλύβα ήταν ο Doctor με τον Αη Βασίλη το 1952..! 😛

Frank Sinatra και Quincy Jones, 1964

Όταν ο Doctor αναφέρει ‘Klarj neon death voc bot’ πιθανότατα εννοεί μια εκδοχή των ρομπότ Voc τα οποία είδαμε στην ιστορία »The Robots of Death» το 1977.

Ο Doctor αποκαλεί την ‘διαστημική ψείρα’ Δρυάδα. Στην Ελληνική μυθολογία οι δρυάδες ήταν τρία πνεύματα, γνωστές και ως οι τρείς νύμφες. Στις περισσότερες ιστορίες, οι δρυάδες παρουσιάζονταν ως ντροπαλές και ειρηνικές, χαρακτιρισμοί όχι μακρινοί από το δέντρο με το οποίο ήταν συνδεδεμένες.

‘Mine went greypacking on the Great Wall of China with his boyfriend’ αποκαλύπτει ο Harry, ‘but they got arrested for trying to steal a bit…’. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το διάσημο τείχος έχει αναφερθεί στη σειρά. Στην επέτειο 30 χρόνων της σειράς, »Dimensions in Time», ο 7ος Doctor προσπαθούσε να πάει την Ace στο Μεγάλο Τοίχος της Κίνας, αλλά το TARDIS αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο εξ αιτίας της διαβολικής Rani.

Top