Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Αφιερώματα > Fact Files > 10×02 Smile – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

10×02 Smile – Facts File: Αναφορές του επεισοδίου

Αναφορές σε παλαιότερα επεισόδια, ηθοποιούς, ιστορίες και άλλα, του επεισοδίου «Smile» της 10ης σεζόν  από το BBC:

Η ανάγνωση του επεισοδίου έγινε στις 14 Ιουνίου 2016 και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μέσα στον επόμενο μήνα.

Η Mina Anwar, Goodthing στο επεισόδιο, δεν είναι άγνωστη στο σύμπαν μας καθώς έχει παίξει στην spin off σειρά The Sarah Jane Adventures την Gita Chandra.

Τα emojis όπως τα ξέρουμε σήμερα, πηγαίνουν πόσω μέχρι και το 1990. Η ίδια η λέξη, προέρχεται από το Ιαπωνικό e που σημαίνει ‘εικόνα’ και το moji που σημαίνει ‘χαρακτήρας’ ή ‘γράμμα’.

Τι έχει να κρύψει ο Doctor; Στο επεισόδιο λέει στην Bill να μην κοιτάξει το ιστορικό αναζητησής του στο διαδίκτυο, όπως ακριβώς είχε πει και στην Osgood στο επεισόδιο »The Zygon Inversion»!

Η Bill ακόμα μαθαίνει τον Doctor και σε αυτό το επεισόδιο ανακάλυψε πως ο καινούργιος της φίλος έχει δύο καρδιές. Αυτή η μεριά της ανατομίας του μας φανερώθηκε για πρώτη φορά στην περιπέτεια του 1970, »Spearhead from Space» όταν ένας γιατρός κάνει κάποια τεστ στον αναίσθητο Doctor και ανακαλύπτει την ανωμαλία, πιστεύοντας αρχικά πως είναι φάρσα!

Στην πορεία της σειράς έχουμε δει τον Doctor να επισκέπτεται αρκετές αποικίες της Γης όπως οικισμούς στον Πλούτωνα (επεισόδιο »The Sun Makers»), την Frontios στην ομώνυμη περιπέτεια του 5ου Doctor και την Uxarieus στο επεισόδιο »Colony in Space».

Η ιδέα πως η ανθρωπότητα έκανε επικίνδυνα ταξίδια μέσα στον γαλαξία για να βρεί ένα καινούργιο σπίτι, ήταν η βάση για πολλά επεισόδιο της σειράς, από το »The Ark in Space» μέχρι το πιο πρόσφατο »Utopia». Η έννοια εξερευνήθηκε πρώτη φορά στην ιστορία του 1966 »The Ark» όπου το TARDIS ταξίδεψε στο μακρινό μέλλον και προσγειώθηκε σε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο το οποίο ήταν σε μια αποστολή 700 ετών, να μεταφέρει την επιζώντα χλωρίδα και πανίδα της Γης, μαζί με την ανθρωπότητα, στον πλανήτη Refusis II.

Στο τέλος του επεισοδίου βλέπυμε έναν ελέφαντα, και συμπτωματικά, 50 χρόνια νωρίτερα, το επεισόδιο »The Ark» ήταν η πρώτη ιστορία της σειράς που μας έδειξε ελέφαντα. Σε εκείνη την ιστορία, ήταν ένα μωρό ελέφαντας με το όνομα Μόνικα!

Οι Doctor (William Hartnell), Steven (Peter Purves) και η Dodo (Jackie Lane) με την μικρή ελέφαντα Μόνικα
Top